του ακτιβιστή

Οι εκλογές του '23 για την ανεξαρτησία της χώρας και την επιβίωση των Ελλήνων βρίσκονται στο ημίχρονο.
Τελείωσαν οι πρώτες της 21ης Μαΐου και μπαίνουμε στην προεκλογική περίοδο των δεύτερων και άκρως καθοριστικών της 25ης Ιουνίου.
Αν χρειάζεται να κρίνουμε τις πρώτες αυτό το κάνουμε κυρίως για να αναδείξουμε τα κρίσιμα σημεία της εκλογικής αναμέτρησης και των κινδύνων που είναι μπροστά μας για τις 25 Ιουνίου.


Οι εκλογές της 21ης Μαΐου


Τα αποτελέσματα ξάφνιασαν πολλούς αν και δεν θα έπρεπε. Φαίνεται όχι απλά να σώθηκε αλλά και να αύξησε το ποσοστό της η ΝΔ.
Πώς μπορεί αλήθεια να εξηγηθεί αυτό το εξωπραγματικό και απίστευτο ποσοστό 40,79 %, αν δεν δεχθούμε την συνωμοσιολογία (έχουσα ή μη βάση) του "πειράγματος" του αποτελέσματος από την πολλαπλώς κατηγορούμενη Singular Logic;
Πώς αλήθεια μπορεί οι ψηφοφόροι να εγκρίνανε την τετραετή τραγική διακυβέρνηση των διαπλεκόμενων και εντολοδόχων υποτακτικών;
Πώς έγινε αυτό μετά από την συνεχή αφαίμαξη της μεσαίας τάξης, των νεόπτωχων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των συνταξιούχων από την λαίλαπα των α(χ)ρίστων;
Πώς μπορεί να υπερψηφίζονται αυτοί που χρωστάνε υπέρογκα προσωπικά δάνεια και πάνω από 340 εκατομμύρια ευρώ ως κόμμα;
Πώς μπορεί να δέχεται κανείς την σκόπιμη χρηματοδότηση των ΜΜΕ προκειμένου να κάνουν πλύση εγκεφάλου στον ελληνικό λαό, με χρήματα που ανήκουν σ' αυτόν (τον λαό);
Πώς μπορούν να τους εξιλεώνουν με την ψήφο τους όσοι υφίστανται τον πληθωρισμό την άγρια ακρίβεια αγαθών, ενέργειας, καυσίμων;
Πώς μεταμορφώθηκαν σε λωτοφάγους όσοι χάνουν τα σπίτια τους στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς;
Πως μπορεί να ψηφίζονται αυτοί που βγάλανε στο σφυρί την Ελλάδα, που απαξίωσαν το "κουτσό" είναι αλήθεια Εθνικό Σύστημα Υγείας, αυτοί που οδηγούν σε ιδιωτικοποίηση την Παιδεία;


Όλα τα παραπάνω, αλλά και πολλά άλλα που δεν αναφέρθηκαν έχουν την εξήγησή του στην ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ από τους προηγούμενους διαχειριστές του συστήματος, τον ΣΥΡΙΖΑ, που ευθύνεται όμως και για τα περισσότερα από αυτά, πχ πλειστηριασμούς που τους επέβαλλαν και τους μετέτρεψαν μάλιστα σε ηλεκτρονικούς με άπειρη αλαζονία και απροσμέτρητο θράσος. Εξ ημισίας με τη ΝΔ την εγκαθίδρυση των αρπακτικών των funds.Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας με τα μνημόνια που υπέγραψαν (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα κατά καιρούς ΥΠΟΣΤΗΛΩΜΑΤΑ).
Έτσι μόνο έκπληξη δεν είναι η συρρίκνωση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει απογοητεύσει ακόμη κι όσους του έδωσαν δεύτερη ευκαιρία μετά την προδοτική κολοτούμπα με την οποία αγνόησε την επιταγή του Ελληνικού λαού στο δημοψήφιμα του Ιουλίου του '15.
Και η συρρίκνωσή του θα συνεχιστεί στις εκλογές της 25ης Ιουνίου αφού η τάση αποσυσπείρωσης στις τάξης των φίλων του παίρνει την μορφή καταιγίδας.


Το ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ, Ελιά και κατά καιρούς εμφανιζόμενο με διαφορετικές ονομασίες) με τη σειρά του δεν διαφέρει στην ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε είναι δυσδιάκριτο πλέον και αποτελεί και διαμάχη μεταξύ των δυο τους ποιό θα είναι περισσότερο εκφραστής της όποιας αμφιλεγόμενης παρακαταθήκης του, από τους πολίτες που κάποτε ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ. Πάνω από το 60% των νόμων και διατάξεων που εισήγαγε προς ψήφιση στην τελευταία βουλή είχαν την έγκριση του ΠΑΣΟΚ και περίπου το ιδιο έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν πρέπει αν ξεχνάμε φυσικά την δημόσια έκφραση από πλευράς στελεχών του,  την επιδίωξης συνεργασίας και συγκυβέρνησης με τον Μητσοτάκη.
Και φυσικά δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε και τα άλλα 318 εκατομμύρια που χρωστούν οι πράσινοι, και για τα οποία σε τελευταία ανάλυση θα μας "στείλουν" τον λογαριασμό.


Στα μικρότερα από πλευράς ψήφων κόμματα θα πρέπει να τονιστεί η μικρή αύξηση του ΚΚΕ (2%), η ελάχιστη της Ελληνικής Λύσης (περ. 0,7%), η συρρίκνωση του ΜΕΡΑ25 στο 2,6% που δείχνει πως ακολουθεί την πορεία άλλων σχηματισμών του παρελθόντος (πχ. Ποτάμι κλπ) αλλά και ο υπερδιπλασιασμός της δύναμης της ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ της Ζωής Κωνσταντοπούλου που δεν έπιασε το μαγικό 3% (για μόλις 0,1% και λιγότερες από 3.000 ψήφους) αλλά ανέπτυξε μια δυναμική που αν κρίνουμε από την αποδοχή των πολιτών μετά τις εκλογές θα το φέρει με σημαντικό ποσοστό στη νέα βουλή της 25ης Ιουνίου.


Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου


Οι νέες εκλογές προφανώς και δεν είναι συνέχεια αυτών του Μαΐου. Είναι αυτές που θα διενεργηθούν με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, που θα πάρει ψήφους κομμάτων που δεν θα συγκεντρώσουν το 3% και θα δώσει μπόνους εδρών στο πρώτο κόμμα.
Πριν φτάσουμε να εξετάσουμε τις πιθανότητες κομμάτων να συμμετέχουν στη νέα βουλή καλό θα ήταν να δούμε τι πραγματικά διακυβεύεται σήμερα.
Ένας ίσως από τους λόγους που είχαμε αυτή την ελάχιστη (0.94%) αύξηση στο κόμμα του Μητσοτάκη είναι πως υπήρξε στήριξη σε τμήματα της αγοράς με χρήμα από την εποχή της πανδημίας αλλά και τα φιλοδωρήματα με τα διάφορα pass όπως και τις παροχές με τα 150αρια σε νέους. Είναι μια πολιτική αλόγιστη και αβαντοδόρικη με στόχο της υφαρπαγή της ψήφου πολιτών.
Και φυσικά μια ανερμάτιστη υποσχεολογία που θυμίζει εποχές Μαυρογιαλούρου.
Θα πρέπει όμως να είναι σε γνώση μας πως η συγκυρία είναι τελείως διαφορετική από το τέλος του χρόνου όταν καλείται από την Ευρώπη, ήδη από τώρα, η νέα κυβέρνηση να περιορίσει δαπάνες, έξοδα και παροχές και επανέρχονται σφιχτοί περιορισμοί, με κόφτες, ελέγχους κλπ
Και φυσικά η πρόθυμη και υποτακτική ΝΔ, όπως έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ προηγουμένως,  θα υπακούσουν στα κελεύσματα των Ευρωπαίων για την οικονομία, όπως υπακούουν και στις εντολές των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ για τα εθνικά θέματα (Μακεδονικό).
Ήδη κορυφαία στελέχη των τριών συστημικών παρατάξεων (Μπακογιάννη, Βενιζέλος, Φίλης κλπ) μιλούν ανοιχτά για τις Πρέσπες του Αιγαίου, προαναγγέλοντας ουσιαστικά την συνεκμετάλευση του Αιγαίου, την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας και την αναγνώριση της μειονότητας.
Η μεγάλη μειοδοσία είναι προ των πυλών.
Σε καμμία περίπτωση δεν μπορούμε να αφήσουμε τις τύχες της χώρας στους yes men του υποτελούς καθεστώτος, στους νέους νενέκους, σε αυτούς που δεν διστάζουν να ξεπουλήσουν την κυριαρχία της πατρίδας.
Ελλοχεύει ο κίνδυνος, σε περίπτωση αυτοδυναμίας της ΝΔ (που θα πρέπει να αποφευχθεί με αποφασιστικότητα στις κάλπες) να έχουμε μια ερντογανοποίηση της χώρας και έναν Μητσοτάκη που δεν το κρύβει άλλωστε, που θέτει ακόμα και ζήτημα αλλαγής του Συντάγματος. Και αν συμβεί το απευκταίο φανταστείτε εκτός από την απεμπόληση των δικαίων της χώρας και την επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων, την μείωση της αγοραστικής τους δύναμης, την ανεξέλεγκτη αύξηση της τιμής τροφίμων, ενέργειας και καυσίμων, αφού η προστασία Μητσοτάκη στο μεγάλο κεφάλαιο είναι πασιφανής και δεν χρειάζεται κανενός είδους επιπλέον επιχειρηματολογίας.


Μοναδική απάντηση είναι η αύξηση της δύναμης των ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ που θα μπορέσουν να ανακόψουν αυτή τη δυσμενή εξέλιξη, που θα σταματήσουν τον κατήφορο, που θα αποτρέψουν το όλεθρο για τους εργαζόμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, νέους και συνταξιούχους, τους ανθρώπους του μόχθου της πατρίδας μας.


Και η κύρια επιλογή ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ σ'αυτό το δυσοίωνο σενάριο δεν μπορεί να είναι άλλη από την υπερψήφιση του κόμματος της ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και της ΖΩΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ.
Αυτής της ηγετικής μορφής που απέδειξε ότι στέκεται όρθια και μπροστά απέναντι στις άνανδρες επιθέσεις μπούλινγκ που δέχθηκε ΟΜΑΔΙΚΑ από τα συστημικά κόμματα από το '15 και δώθε.
Αυτή που έχει ξεκάθαρες θέσεις για τα εθνικά θέματα και πιστεύουμε πως μπορεί να τις κάνει πράξη.
Είναι αυτή και η μοναδική που καταγγέλλει και θα ζητήσει δημοψήφισμα για την κατάργηση της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών. Είναι αυτή και η ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ που ζητά άμεση επέκταση των χωρικών υδάτων σε 12 μίλια στο Αιγαίο, όπως πράξαμε στο Ιόνιο. Είναι αυτή και η ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ που μάχεται για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, υπερασπίστηκε εκατοντάδες διωκόμενους πολίτες που κινδύνευσαν να χάσουν τα σπίτια τους. Είναι αυτή που θα σταθεί και θα υπερασπιστεί, όπως το κάνει συνέχεια, τους πολίτες στην επίθεση που δέχονται και θα δεχθούν από τις όποιες ανάλγητες εξουσίες.

Είναι η ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ και η ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ που θα αναδειχθεί στις εκλογές της 25ης Ιουνίου ο βασικός ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ και ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΟΣ συσπείρωσης του ελληνικού λαού!!!





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.