Γράφει ο Δημήτρης Τεκίδης

Αγαπητέ συνδημότη ,

Ο γράφων ασχολείται με την αυτοδιοίκηση και τα αυτοδιοικητικά δρώμενα εδώ και τριάντα χρόνια . Διετέλεσε δύο τετραετίες δημοτικός σύμβουλος σε δύο διαφορετικούς δήμους (Αρέθουσας και Επανομής ) και συμμετείχε σε μια από τις διοικήσεις της Τοπικής Ένωσης Δήμων και κοινοτήτων .

Αυτό όμως που συμβαίνει σήμερα στο δήμο Θερμαϊκού το βλέπει και το ακούει για πρώτη φορά .

Για πρώτη φορά , τρεις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις και δύο πρώην δήμαρχοι , αφήνουν στην άκρη τις όποιες προσωπικές και πολιτικές διαφορές είχαν και ενώνουν τις δυνάμεις τους για το καλό , την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου τους . Η ανωτέρω πράξη αποτελεί πρωτοτυπία για το Νομό Θεσσαλονίκης και ίσως της βορείου Ελλάδος .

Βέβαια η ένωση αυτή δεν προήλθε από παρθενογένεση αλλά έχει γενεσιουργές αιτίες .

Οφείλεται πρωτίστως : α) στον εκρηκτικό και αυταρχικό χαρακτήρα του κ. Τσαμασλή .

β) στην υπέρμετρη έπαρση και αλαζονεία του .

γ) τη διγλωσσία του ( Όρα εκπτώσεις και κάμπινγκ Αγ. Τριάδος ) . και

δ) στην ανυπαρξία και ανικανότητα της διοίκησης του .

Μέχρι σήμερα το μόνο που ακούμε είναι " θα , θα , θα " . Από τη μια μας λέει πως θα κάνει έργα που θα φανούν μετά από δύο χρόνια και από την άλλη βλέπουμε να χάνονται έτοιμες μελέτες είτε λόγο ανικανότητας είτε λόγο σκοπιμότητας . Ποντάρει δηλαδή σε μελλοντικές υποσχέσεις για να πετύχει την επανεκλογή του .

Βλέποντας τα παραπάνω οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και όχι μόνο , οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλύτερα από τον καθένα μας τα θέματα και τα προβλήματα του τόπου , αποφάσισαν να απαλλάξουν τον τόπο από τη σημερινή δημοτική αρχή των υποσχέσεων . Ο δε κ. Τσαμασλής θα έχει την αρνητική πρωτιά της ένωσης των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων για τους λόγους που αναφέρουμε παραπάνω .

Σε άρθρο μας με τίτλο " Οι τελευταίοι μήνες της θητείας τους " , που δημοσιεύθηκε στον Ακτιβιστή , ενημερώναμε το αναγνωστικό μας κοινό για την πρόθεση και τους λόγους που τους οδήγησαν σ΄ αυτή τους την απόφαση . Και σήμερα δικαιωνόμαστε .

Με τον νέο συνδυασμό που θα προκύψει , στενεύουν επικίνδυνα τα περιθώρια επανεκλογής του κ. Τσαμασλή . Με τη συμμετοχή του κ. Καζάκη στο νέο συνδυασμό πέφτει το κάστρο της Επανομής για τον κ. Τσαμασλή . Με τη συμμετοχή στο νέο σχήμα των κ.κ Χατζηβαλάση , Παράσχου , και Ματζάρη , το 60 % του πρώην δήμου Θερμαϊκού θα συσπειρωθεί στο πλευρό τους αφού προέρχονται απ΄ αυτόν . Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε πως η μεγαλύτερη δεξαμενή ψήφων είναι ο πρώην δήμος Θερμαϊκού και όποιος θα πάρει τη μερίδα του λέοντος θα είναι και ο νικητής .

Επιπλέον , πολλά στελέχη των Χατζηβαλάση και Παράσχου , σε όλες τις τοπικές και δημοτικές κοινότητες , θα συμμετάσχουν στο νέο σχήμα με αποτέλεσμα να το ενδυναμώσουν έτι περισσότερο .

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να υπενθυμίσω στους συνδημότες μας , πως , στις προηγούμενες εκλογές ο κ. Μαυρομάτης την πρώτη Κυριακή είχε περάσει τον κ. Τσαμασλή κατά 4,5 % και έχασε την δεύτερη Κυριακή λόγω του εκλογικού συστήματος που ίσχυε τότε και που τώρα καταργήθηκε . Οι μεταγραφές δε που προέκυψαν από προβεβλημένα στελέχη της πρώην διοίκησης Μαυρομάτη και θα συμμετάσχουν στον νέο συνδυασμό του κ. Τσαμασλή , καλούνται να πείσουν τους πρώην ψηφοφόρους τους και όχι μόνο , πως δεν έγιναν για τις αμειβόμενες θέσεις , δηλαδή καθαρά για το προσωπικό τους συμφέρον . Θα φανεί δηλαδή τώρα αν θα καταφέρουν να μειώσουν την εκλογική δύναμη του κ. Μαυρομάτη ή θα αλιεύσουν ψήφους από τους ψηφοφόρους του κ. Τσαμασλή με αποτέλεσμα να εκτοπίσουν άλλους , ήδη υπάρχοντες , δημοτικούς συμβούλους . Η προσωπική μου εκτίμηση είναι , μετά και την μείωση κατά δύο δημοτικούς συμβούλους στον πρώην δήμο Θερμαϊκού , πως θα αποδειχθούν απλοί νεροκουβαλητές αφού δεν θα μπορέσουν να εκτοπίσουν συμβούλους που απέδειξαν πως έχουν ισχυρή εκλογική βάση , όπως είναι οι κ.κ Γ. Βογιατζής , Α. Μπάρμπας , Ζαριφέ , κλπ . Τώρα , εάν σε όλα αυτά συνυπολογίσουμε και την φυσική φθορά που επωμίζεται η εκάστοτε δημοτική αρχή που ασκεί εξουσία αντιλαμβάνεστε το τι θα προκύψει . Έρχεται τσουνάμι για τον κ. Τσαμασλή .



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.