Από την περασμένη εβδομάδα παρακολουθώ ένα συντονισμένο πόλεμο λάσπης ενάντια στην Πλεύση Ελευθερίας και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, που εκπορεύεται από τα κόμματα του συστήματος αλλά τις τελευταίες μέρες δυστυχώς και από το ΚΚΕ.
Ο λόγος φυσικά είναι προφανής. Στις πρώτες μετεκλογικές δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν (αν και ποτέ δεν τις θεωρώ αξιόπιστες) η ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ φέρεται να συγκεντρώνει ποσοστά υπερδιπλάσια της δύναμής της από τις εκλογές του Μαΐου. Μάλιστα πρέπει να πλήγωσε ιδιαίτερα τα επιτελεία των συστημικών κομμάτων (ΝΔ, Σύριζα, ΠΑΣΟΚ) η τεράστια αύξηση της δημοφιλίας της επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας που πλασσάρεται στην τέταρτη θέση ως επιθυμητός πρωθυπουργός της χώρας μόλις δύο μονάδες πίσω από τον Ανδρουλάκη.
Στα σόσιαλ μίντια από την περασμένη εβδομάδα, μετά από εντολή της Κουμουνδούρου, γίνεται πάρτι λασπολογίας και διαστρέβλωσης σε βάρος οποιαδήποτε ανάρτησης που αφορά την Πλεύση. Τα Συριζοτρόλ (κυρίως με ψεύτικους και πρόσφατους λογαριασμούς) κάνουν πραγματικά υπερωρίες για να μπορέσουν να περιορίσουν το κύμα αγάπης προς την Ζωή και να συγκρατήσουν τις τεράστιες διαρροές πρώην ψηφοφόρων τους προς την Πλεύση Ελευθερίας.

Στους έχοντες εμπειρία από ανάλογες πολιτικές συγκυρίες, αυτό προσομοιάζει με άλλες εποχές αφού οι πολίτες άρχισαν να εμπνέονται από μια πολιτική προσωπικότητα αρχών, που πιστεύουν πως μετά από το ξεπούλημα του '15 κάτι μπορεί να αλλάξει και που μαζικά προσέρχονται στην Πλεύση Ελευθερίας αναζητώντας ανιδιοτελώς μια πολιτική στέγη, προσβλέποντας με αισιοδοξία στο μέλλον της χώρας. Αν και γνωρίζοντας πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν διεκδικεί κυβέρνηση, ο κόσμος είναι βέβαιος πως θα ασκήσει πραγματική και δυναμική αντιπολίτευση, τέτοια που θα μπορέσει να ανακόψει την λαίλαπα Μητσοτάκη που είναι συνέχεια της Συριζέικης, με την υπερφορολόγηση των μεσαίων και λαϊκών στρωμάτων, την ακρίβεια, την επιδεινούμενη φτώχεια και εξαθλίωση αλλά και της πειθήνιας δουλικότητας σε εντολές έξωθεν.

Με βάση τα παραπάνω αναμέναμε ότι οι δολοπλόκοι συστημικοί θα φρόντιζαν να βγάλουν από το καπέλο κάποιο λαγό, παραπλανώντας για άλλη μια φορά (όπως ξέρουν να κάνουν) τον κόσμο και να πλήξουν το ανερχόμενο κίνημα της επλίδας.

Και η ευκαιρία τους δόθηκε δυστυχώς από το εσωτερικό της Πλεύσης.
Παρακολουθούμε τις τελευταίες ώρες την προβολή δηλώσεων από μερικούς ελάχιστους υποψήφιους του κινήματος που θεωρούν τους εαυτούς τους θιγμένους επειδή δεν τοποθετήθηκαν στις λίστες του ψηφοδελτίου της 25ης Ιουνίου στην θέση που είχαν μετά την σταυροδοσία του Μαΐου.

Κατ' αρχή να ξεκαθαρίσουμε πως οι ψήφοι είναι αποτέλεσμα κυρίως της αποδοχής του κόμματος και της Ζωής και δευτερευόντως των ιδίων των υποψηφίων. Κατά δεύτερον να ξεκαθαρίσουμε πως οι προσεχείς εκλογές δεν αποτελούν συνέχεια των προηγούμενων. ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. Γίνονται με ψηφοδέλτιο λίστας. Που σημαίνει ότι οι επικεφαλής των κομμάτων και συνδυασμών ή τα ειδικά κομματικά επιτελεία είναι επιφορτισμένα να καταρτίσουν τις λίστες σύμφωνα με κριτήρια που θέτουν και εξυπηρετούν τους στόχους των κομμάτων τους.

Μάλιστα όσον αφορά την Πλεύση Ελευθερίας σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα πριν δύο εβδομάδες αυτό τέθηκε από την Ζωή, η οποία ενημέρωσε πως θα γίνουν αλλαγές στη σειρά, θα προστεθούν νέοι υποψήφιοι και θα μετακινηθούν άλλοι σε διαφορετικές εκλογικές περιφέρειες. Και αυτό έγινε αποδεκτό με αμεσοδημοκρατική διαδικασία αφού ΟΥΔΕΙΣ κατέθεσε την αντίρρησή του, πόσο μάλλον την διαφωνία του. Μάλιστα η Ζωή κάλεσε,  και με εσωτερικό μήνυμα, στους υποψηφίους να μην προβαίνουν σε δηλώσεις για το που θα είναι υποψήφιοι, ούτε με ποια σειρά αλλά και ούτε για άλλους υποψηφίους.

Δεν θα σχολιάσω τους πρώην συναγωνιστές που αποφάσισαν στην αρχή του ωραίου ταξιδιού να εγκαταλείψουν το πλοίο στην πρώτη τρικυμία. Τους περισσότερους από αυτούς δεν τους γνωρίζω.
Θα κάνω όμως μια μεταφορά στον χρόνο. Βρισκόμαστε στο 2015. Είμαστε αυτοί που παρακολουθούμε την μάχη που δίνει στη Βουλή η Ζωή απέναντι σε ένα λυσσασμένο κυριολεκτικά σύστημα (του τότε κόμματός της προεξάρχοντος) να την δολοφονήσουν πολιτικά, να δέχεται ένα μπούλινγκ που όμοιό του δεν δέχθηκε ποτέ κανείς στην πρόσφατη ιστορία της χώρας. Είμαστε αυτοί (κάποιοι από όλους) που αναγνωρίζοντας την αυταπάρνηση με την οποία δίνει ένα άνισο αγώνα σπεύδουμε να την συναντήσουμε και να συμπράξουμε στην ίδρυση της ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. Είμαστε αυτοί που στεκόμαστε δίπλα της, την γνωρίζουμε, την εκτιμούμε, την θαυμάζουμε. Είμαστε αυτοί που ουσιαστικά με εμπνευστή αλλά και αρχηγό την Ζωίτσα μας προσπαθούμε χωρίς χρηματοδότες και χορηγούς, χωρίς στήριξη και έχοντας ένα σύστημα (πολιτικό αλλά και μιντιακό) απέναντί μας, με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και οριζόντια ελεύθερη διασύνδεση, με αυτοοργάνωση, χωρίς γραφειοκρατίες και επαγγελματικά στελέχη να κάνουμε το ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΠΡΑΞΗ για την χώρα και τους Έλληνες.
Είμαστε στην αφάνεια για τα ΜΜΕ επί 7 χρόνια. Δεν περνάει τίποτα από τις ακτιβιστικές δράσεις της ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. Τί κι αν είμαστε παρόντες κινηματικά και νομικά ως υπερασπιστές στους πλειστηριασμούς, στην κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που ληστρικά αρπάζουν την ιδιωτική περιουσία μετά το ξεπούλημα της δημόσιας με το ΤΑΙΠΕΔ, την εκποίηση των στρατηγικών εργαλείων της χώρας (λιμάνια, αεροδρόμια, τραίνα, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες κλπ). ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ. Τί κι αν δεχόμαστε την βία της εξουσίας, τι κι αν μας πνίγουν στα χημικά. Προσπαθούν και επιβάλλουν σιωπή ώστε να μην μας γνωρίσουν οι πολίτες.
Το 2019 προσπαθούμε με πενιχρά προσωπικά οικονομικά να στήσουμε το πρώτο ψηφοδέλτιο της ΠΛΕΥΣΗΣ μας. Το καταφέρνουμε παρ' όλες τις δυσκολίες να κατεβάσουμε υποψηφίους σε όλες τις περιφέρειες της χώρας (στις περισσότερες έχουμε έναν υποψήφιο). Τότε είναι που χαριτολογώντας έλεγα πως  το ψηφοδέλτιό μας απαρτιζόταν από τη Ζωή και το "ξυπόλητο τάγμα" θέλοντας να σημειώσω μ' αυτόν τον τρόπο πως η Πλεύση συγκροτούνταν από καθημερινούς ανθρώπους, αγωνιστές και πετυχημένους στον χώρο τους αλλά αγνώστους με την ευρύτερη έννοια. Είναι μεγάλη επιτυχία το 1,46% που λαμβάνουμε.

Στις εκλογές της 21ης Μαΐου του'23 αποδείξαμε  αυτό που αναφέρω στον τίτλο του άρθρου μου πως "είναι δύσκολο αλλά και όμορφο πράγμα η αυτοοργάνωση αγωνιστών και ρομαντικών". Γιατί όσοι αρθρώσαμε την Πλεύση μας και σταθήκαμε δίπλα στη Ζωίτσα  είμαστε ρομαντικοί, μπορεί να είμαστε απόλυτοι, οραματιστές, αγωνιστές  και έτσι θέλαμε να βλέπουμε και όσους ήρθαν στην τελική ευθεία των εκλογών της 21ης Μαΐου. Μπορεί να κάναμε και λάθος εκτιμήσεις σε πρόσωπα. Ίσως αυτό πληρώνουμε τώρα με την πολεμική που ασκείται από υποψηφίους μας που προφανώς η προσδοκία της βουλευτικής έδρας είναι ισχυρότερη από την ανιδιοτέλειά τους.
Θα μπορούσα  να δεχθώ την απογοήτευση κάποιων που δεν βρέθηκαν με τη λίστα στη θέση που νόμιζαν ότι έπρεπε να είχαν, αν και η εμπιστοσύνη στην κρίση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που έχει τη μεγάλη εικόνα δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.
Εκείνο όμως που μου φέρνει θλίψη και οργή είναι ο ανελέητος πόλεμος που ξεκίνησαν οι συγκεκριμένοι απέναντι στο κίνημα και στην Πρόεδρο. Πόλεμος που ταυτοποιείται πλέον με τον λαγό που επιδίωκαν να βγάλουν από το καπέλο οι Νδσυριζεικοπασόκοι για να χτυπήσουν την ανοδική πορεία προς τις κάλπες της ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.
Δεν θα αναλωθώ άλλο με τους συγκεκριμένους νεοαντιπλευσίτες, πρώην συναγωνιστές. Ας καθίσουν και να αναλογιστούν το κακό που κάνουν στο κίνημα και τις υπηρεσίες που προσφέρουν στο καθεστώς.
Με δεδομένες τις γκροτέσκ αντιδράσεις για τη σειρά εκλογιμότητος μπορούμε να φανταστούμε (έστω και με επώδυνο τρόπο) πόσο εύθραυστη και ευάλωτη θα μπορούσε να γίνει μια αντίστοιχα απαρτιζόμενη κοινοβουλευτική ομάδα. 
 Υπεύθυνη δεν μπορεί να είναι άλλη από την ηγετική ομάδα της Πλεύσης να αξιολογήσει και να βάλει σε εκλόγιμη θέση τους ικανότερους. Ελπίζω και πιστεύω ότι αυτή η αξιολόγηση που έγινε από την Ζωή πως είναι η πλέον σωστή. Είδαμε στο παρελθόν κοινοβουλευτικές ομάδες που διαμελίσθηκαν και μέλη τους ενσωματώθηκαν σε συστημικά κόμματα. Αυτό δεν πρέπει με κανένα τρόπο να συμβεί στην ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, και αυτό διασφαλίζεται με τον καλύτερο τόπο, αν κρίνουμε τις αντιδράσεις των θιγμένων και διαμαρτυρομένων πρώην (και για λίγο) συναγωνιστών μας.


Σαν επίλογο θα ήθελα να καλέσω όλους τους φίλους, όλους τους συναγωνιστές μου, όλους του Έλληνες να έλθουν κοντά μας, να σταθούν δίπλα μας, να κλείσουν τ' αυτιά τους στον θόρυβο που επιχειρούν να σηκώσουν λίγοι πρώην φίλοι που συνειδητά ή ασυνείδητα, τούτη την κρίσιμη ώρα παίζουν εξ αντικειμένου το παιχνίδι της αντίδρασης, του συστήματος και της διαπλοκής.


ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ, ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ, ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΖΩΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΘΕΛΟΥΜΕ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ
 




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:


  1. Ειλικρινά εκπλήσομαι για τη στάση σου απέναντι στην αντιδημοκρατική λειτουργία και στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Υποτίθεται ότι είναι δημοκράτισσα και σέβεται τους κανόνες ! Αλλά τί έκανε; Έβγαλε την πρώτη σε προτίμηση των ψηφοφόρων των προηγούμενων εκλογώ και τοποθέτησε όχι τον δεύτερο, αλλά τον σύντροφό της στη ζωή, που ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ! Μα ΓΙΑΤΙ δεν τον είχε τοποθετήσει υποψήφιο στις εκλογές να δούμε τι απήχηση έχει στους ψηφοφόρους; Αν μη τι άλλο είναι ανέντιμο πολιτικά. Είναι εξαπάτηση των ψηφοφόρων ! Σαν να λέει: "Διαλέξτε εσεις δημοκρατικά και έρχομαι εγώ η ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΧΗΓΟΣ και ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΩ και βάζω στη Βουλή τον κολλητό μου". Από σένα κ.Ιβάνοβιτς περίμενα να αντιδράσεις στον Αυταρχισμό, την υπεροψία και τον ξεπερασμένο αρχηγισμό, που αποδεικνύει η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Εκτός αν κι εσύ έχεις τις ίδιες αντιλήψεις και όσα έλεγες τόσα χρόνια για δημοκρατίες και σοσιαλισμούς ήταν παραμύθια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.