του Αντώνη Ματζάρη

Όπως όλες οι κοινωνίες έτσι και η δικιά μας, εξελίσσεται και μάλιστα με ρυθμούς φρενήρεις. Είναι λοιπόν φυσικό να έρχονται στο ΔΗΜΟ μας καινούριοι κάτοικοι και ακόμη πιο φυσικό να θελήσουν να συμμετέχουν στα δρώμενα του ΔΗΜΟΥ μας.
Κανείς δεν μπορεί να τους στερήσει το δικαίωμα να συμμετέχουν, να προσφέρουν σε μια κοινωνία, που έχει τόση μεγάλη ανάγκη από όλο το ανθρώπινο δυναμικό της.
Όλα αυτά τα χρόνια της συνύπαρξης των παλιών με τους νέους κατοίκους διαμορφώθηκαν σε κάθε κατηγορία κατοίκων δύο υποομάδες.

Από τους παλιούς κατοίκους

Α) Έχουμε αυτούς που κατηγορούν τους νέους κατοίκους ότι ήρθαν πήραν τα χωράφια μας και το παίζουν αριστοκρατική τάξη του ΔΗΜΟΥ.

Β) Έχουμε αυτούς που βλέπουν τους νέους κατοίκους ως ισότιμους συμπολίτες και πιστεύουν σε συνεργασία μαζί τους θα μπορέσουμε να κάνουμε το ΔΗΜΟ μας τον καλύτερο της Θεσσαλονίκης μια και έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα αυτής της πανέμορφης παραλιακής ζώνης. Σαυτούς ανήκω και εγώ.

Από τους νέους κατοίκους πάλι

Α) Έχουμε αυτούς που θεωρούν τους παλιούς κατοίκους χωριάτες και λένε καλά που ήρθαμε και σας κάναμε ανθρώπους. Μερικοί από αυτούς πιστεύουν ότι το «νέοι δημότες» είναι αναγνώριση υπεροχής και αξίας και άρα μπορούν να γράφουν και να λένε ό,τι πιο προκλητικό και απαξιωτικό για τον τόπο που ζούνε.

Β) Έχουμε αυτούς που επέλεξαν αυτό τον τόπο όπως ακριβώς επιλέγουμε τους φίλους μας. Ήρθαν εδώ επειδή τον αγάπησαν και θέλουν να τον βοηθήσουν να γίνει ακόμη καλύτερος. Πιστεύω ότι αυτή η κατηγορία είναι η πιο ειλικρινής και ανιδιοτελής ακόμη και από μας τους ντόπιους γιατί εμείς δεν διαλέξαμε να μείνουμε εδώ όπως δεν διαλέξαμε και τους γονείς μας.

Γιαυτό ας αγνοήσουμε αυτούς, που από ανοησία, επιπολαιότητα ή κόμπλεξ κυρίως κομματικό θέλουν να μας διαιρέσουν σε αμνούς και ερίφια και ας συμπορευτούμε με ειλικρίνεια και σωστό κριτικό πνεύμα για την ανάπτυξη αυτού του τόπου, που τόσο πολύ αξίζει κανείς να ζει.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.