από Francesca de Villasmundo

Ο οικονομικός εμπειρογνώμονας, ο αμίμητος Γάλλος υπουργός Bruno Le Maire, συγγραφέας μυθιστορημάτων με ερωτικές περιπέτειες στον ελεύθερο χρόνο του (ο οποίος είναι άφθονος σε σύγκριση με την ανεξιχνίαστη εμπειρογνωμοσύνη του), το είχε ανακοινώσει: η ρωσική οικονομία θα γονατίσει από τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια ανακοίνωση μπούμερανγκ. .

Αντιρωσικές κυρώσεις με αποτέλεσμα μπούμερανγκ στην ευρωπαϊκή οικονομία

Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας λειτουργούν τόσο καλά που οι απώλειες για τις εταιρείες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέρχονται σε περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τους Financial Times, οι ευρωπαϊκές εταιρείες έχουν υποστεί άμεσες απώλειες ύψους τουλάχιστον 100 δισεκατομμυρίων ευρώ στη ρωσική αγορά από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. "Μια έρευνα των ετήσιων εκθέσεων και των οικονομικών καταστάσεων του 2023 600 ευρωπαϊκών ομίλων δείχνει ότι 176 εταιρείες υπέστησαν απομειώσεις περιουσιακών στοιχείων, συναλλαγματικές δαπάνες και άλλα έκτακτα έξοδα ως αποτέλεσμα της πώλησης, του κλεισίματος ή της συρρίκνωσης ρωσικών δραστηριοτήτων", αναφέρει η βρετανική επιχειρηματική και οικονομική εφημερίδα.
"Ο συνολικός αριθμός δεν περιλαμβάνει τις έμμεσες μακροοικονομικές επιπτώσεις του πολέμου, όπως η αύξηση του κόστους της ενέργειας και των πρώτων υλών. Οι τομείς με τις μεγαλύτερες απομειώσεις και χρεώσεις ήταν οι όμιλοι πετρελαίου και φυσικού αερίου, όπου μόνο οι BP, Shell και TotalEnergies ανέφεραν συνδυασμένες χρεώσεις ύψους 40,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων", αναφέρουν οι FT, προσθέτοντας ότι οι ζημίες αντισταθμίστηκαν από τα τεράστια συνολικά κέρδη λόγω της αύξησης των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Οι βιομηχανικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινητοβιομηχανιών, υπέστησαν ζημίες ύψους 13,6 δισεκατομμυρίων ευρώ. "Οι χρηματοπιστωτικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών, των ασφαλιστικών εταιρειών και των εταιρειών επενδύσεων, κατέγραψαν 17,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε απομειώσεις και άλλες χρεώσεις".

Γερμανία και Γαλλία, βιομηχανική παραγωγή σε ελεύθερη πτώση

Στη Γερμανία, την οικονομική ατμομηχανή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε, χειρότερα από ό,τι προέβλεπαν οι εκτιμήσεις. Η γερμανική βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιούνιο. Ο συγκεκριμένος δείκτης μειώθηκε κατά 1,5%, έναντι του αναμενόμενου -0,4% και του προηγούμενου -0,1%. Σε ετήσια βάση, η πτώση ήταν 1,83%, έναντι +0,1% τον Μάιο.

Στη Γαλλία, ομοίως, η βιομηχανική παραγωγή μειώνεται. Τον Ιούνιο, μειώθηκε κατά 0,9% σε σχέση με τον Μάιο. Αυτό ανακοίνωσε η γαλλική στατιστική υπηρεσία. Το ποσοστό είναι χειρότερο από ό,τι ανέμεναν οι οικονομολόγοι. Σε ετήσια βάση, σημειώθηκε πτώση 0,3%.

Αλλά αυτή η οικονομική καταστροφή, ενώ η Ρωσία τα πηγαίνει πολύ καλύτερα, είναι απλώς ένα συναίσθημα. Είναι ακριβώς όπως ο σημερινός καύσωνας, ο οποίος, αν και ασυμπτωματικός, είναι ένα πραγματικό πράγμα σύμφωνα με τους μονοσήμαντους στοχαστές μας. Παρομοίως, οι κυρώσεις κατά της ρωσικής αρκούδας αποδίδουν, ακόμη και αν οι οικονομικοί δείκτες λένε το ακριβώς αντίθετο. .

"Και το ψέμα [που επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, τα υποτελή όπλα της παγκοσμιοποιητικής εξουσίας] έγινε αλήθεια". (Τζορτζ Όργουελ, "1984")

πηγή: Médias-Presse-Info


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.