του Αντώνη Ματζάρη

Αδελφοί νουνεχείς ευλαβείς, καλοπροαίρετοι, φανατικοί, όλοι εσείς που αρνείστε το δικαίωμα ενός πολίτη να κρίνει ένα ιερέα γιατί πιστεύετε ότι έτσι θίγεται η εκκλησία έχω να σας πω με αγάπη και νηφαλιότητα τα εξής. Η σχέση μου και η αγάπη μου για την εκκλησία υπερβαίνει κατά πολύ το ζήλο σας γιαυτήν.

Πέραν του προπάππου μου, που ήταν ο πρώτος παπάς της Περαίας, έκτισε την εκκλησία το τονίζω το 1926 και η Περαία ευγνωμονούσα τον έθαψε όταν πέθανε το 1928 δίπλα στο ιερό του ναού μας.
Όλο μου το σόι είχε σχέση με την εκκλησία μας. Ο αδελφός του πατέρα μου ήταν δεξιός ψάλτης για χρόνια και ο αδελφός του παππού μου από τη μεριά της μητέρας μου αριστερός ψάλτης μέχρι το 1952.

Εγώ υπήρξα ψαλτάκι μέχρι τα 17 ενώ παράλληλα πήγαινα στο κατηχητικό και έβγαζα ομιλίες. Η τελευταία μου ομιλία ήταν για το «Αγαπάτε αλλήλους». Σε όλη την επαφή μου με την εκκλησία γνώρισα υποδειγματικούς ιερείς με μοναδικό έργο στην Περαία όπως τον Ιερόθεο(Αργότερα Μητροπολίτης Σπάρτης), που αναφέρω και στα δύο βιβλία μου και τον Παπαγιώργη, που επίσης άφησε ανεξίτηλα τα ίχνη του στην Περαία και τον αναφέρω στην ιστορία αυτού αγαπημένου μας τόπου.
Αυτή η αγάπη μου για την εκκλησία με έκανε ως δήμαρχο να δώσω το οικόπεδο προκειμένου να κτιστεί η εκκλησία Πέτρου και Παύλου και να υμνώ τον Παπαθανάση για το έργο της ανοικοδόμησης αυτού του περικαλλούς ναού που επιτελεί. Και αν ο λαός μας δώσει την εξουσία θα το βραβεύσουμε χωρίς προεκλογικές φιέστες.
Με αγνή αγάπη προς την εκκλησία Αντώνης Ματζάρης

ΥΓ. Αν συνεχίζομαι να προκαλούμαι θα προβώ σε αποκαλύψεις σχετικά με τις αθλιότητες και τις ταπεινώσεις που δέχτηκε ο Παπαγιώργης και έφυγε στην Κρήτη ταπεινωμένος αλλά αξιοπρεπής.





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.