του Αντώνη Ματζάρη

Υπάρχουν κάποια στοιχεία στην κοινωνία του Δήμου μας, που επηρεάζουν χρόνια τώρα τις εκλογές με αποτέλεσμα να εκλέγονται άτομα, που δεν μπορούν να διαχειριστούν τις τύχες αυτού του χαρισματικού Δήμου.

1.Ο κομματικός φανατισμός. Όλοι σήμερα, εκτός από τους εθελοτυφλούντες φανατικούς, ξέρουν ότι τα κόμματα έχουν καταστρέψει την Τ.Α. Απόδειξη ότι οι πιο ανεπαρκείς δήμαρχοι φέρουν κομματική ταμπέλα.

2. Ο τοπικισμός στον οποίο και εγώ μπορεί μερικές φορές να υποκύπτω. Μιλάω όμως για ακραίες μορφές τοπικισμού, που εμφανίζονται κυρίως στα αποτελέσματα των εκλογών, όπου αυτό που μετράει είναι να ψηφίσουμε τα χωριανά μας παιδιά έστω και αν δεν έχουν δυνατότητες.

3. Αμετροέπεια και υποσχεσιολογία χωρίς όρια αρκεί να εξαπατηθούν οι πολίτες.

4. Το μίσος και ο θυμός. Χρόνια τώρα γινόμαστε μάρτυρες μιας αντιπαράθεσης εξαιτίας διαφωνιών, που οδηγεί κάποιους, χωρίς συναίσθηση του κακού που κάνουν στον τόπο μας, να ξεπερνούν τα όρια μιας πολιτικής διαμάχης αρκεί να περάσουν τα γινάτια τους. Επίσης μπορεί ο θυμός κάποιου επειδή δεν ικανοποιήθηκαν οι προσωπικές απαιτήσεις του ενώ δεν ταιριάζει το πολιτιστικό και πολιτιστικό του στάτους, να τον κάνει να αγωνίζεται αντίθετα προς την παράταξη με την οποία ταιριάζει πολιτικά και πολιτιστικά.

5. Η έλλειψη πολιτικού πολιτισμού. Αναφέρομαι σε αυτούς που ενώ κάποιος τους ψηφίζει όντας σε μια παράταξη μεταπηδούν σε άλλη παράταξη, την οποία δεν αποδέχεται ο ψηφοφόρος του, παίρνει μάλιστα και αμειβόμενη θέση. Γιαυτό υπάρχει η παραίτηση και η αξιοπρέπεια

6. Η εσκεμμένη άγνοια Ενώ με επιχειρήματα και αποδείξεις του λες ότι στηρίζεις παράταξη, που δεν μπορεί να ωθήσει το αναπτυξιακό μοντέλο που απαιτεί ο Δήμος μας όπως τουριστική ανάπτυξη( αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου) και πρωτοπόρα αγροτική ανάπτυξη(Επανομή) αυτός επιμένει στην επιλογή του.

7. Φαυλότητα και ευτελισμός συνειδήσεων με την πεποίθηση ότι όλα και όλοι εξαγοράζονται, όπως τοπικά μπλοκ, σύμβουλοι αντιθέτων παρατάξεων κλπ.

8. Ωφελιμισμός. Προκειμένου να προσπορισθούν προσωρινό ατομικό κέρδος αγνοούν το γενικό όφελος και προσκολλώνται σαυτούς που τους το προσφέρει.

9. Ωχαδερφισμός. Όλοι ίδιοι είναι. Εκφράζει τη δυσαρέσκεια και την οκνηρία του.
Προφανώς αυτή η κακοδαιμονία δεν υπάρχει μόνο στο Δήμο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.