Επειδή όλοι γνωριζόμαστε στον Θερμαϊκό και επειδή είμαστε πολλά χρόνια που ασχολούμαστε με τα δημοτικά στην περιοχή αυτή που από στολίδι έχουν καταντήσει πολλά περιουσιακά στοιχεία της (άλλοτε κοσμήματα) σε απαξιωμένες εγκαταστάσεις βρώμας και δυσωδίας, δεν θα σπεύσουμε να χειροκροτήσουμε όπως πολλοί πρόθυμοι πράττουν για την "επιτέλους" κατεδάφιση του "ΑΚΤΙΟΝ".
Γιατί γνωρίζουμε και όλοι γνωρίζετε πως διαχρονικά όλες οι δημοτικές διοικήσεις φέρουν τεράστιες ευθύνες για την αθλιότητα στην οποία έχει μεταμορφωθεί το άλλοτε εμβληματικό κτίριο - τοποθεσία των δεκαετιών του '60 και '70.
Γνωρίζουμε την παντελή αδιαφορία των διοικούντων να αποκαταστήσουν μια κτιριακή εγκατάσταση που νοικιαζότανε και δεν έφερνε μισθώματα σε φίλα προσκείμενους διοικήσεων.
Γνωρίζουμε για το έκδηλο ενδιαφέρον επαγγελματιών της περιοχής να γκρεμιστεί εδώ και χρόνια και η υιοθέτηση των ευσεβών πόθων εκ μέρους όλων των διοικήσεων που τους υλοποιούσαν με τον καλύτερο τρόπο, απαξιώνοντας με τον ωχαδελφισμό τους τον χώρο και μεταβάλλοντάς τον σε κτιριακό κουφάρι και άντρο χρηστών ουσιών.
Το δε παράδοξο όμως βρίσκεται, όπως διαπιστώνουμε - από το δελτίο τύπου του Δήμου Θερμαϊκού - στο ότι ακόμα και για την απόφαση κατεδάφισης την κατ'ουσίαν απόφαση έλαβε ΟΧΙ ο δήμος στον οποίο ανήκει αλλά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που εκταμιεύει το χρηματικό ποσό.

Δημοσιεύουμε το "θριαμβευτικό" δελτίο τύπου του Δήμου για την κατεδάφιση, που πλέον έφτασε να είναι μονόδρομος αλλά και συγκεκριμένα λινκ από ρεπορτάζ του ακτιβιστή, που ξεκινούν από το 2009 και στα οποία όλες οι διοικήσεις το έπαιζαν και αποδείχθηκαν ΑΝΙΚΑΝΕΣ.
Ίσως θα χρειαζόταν πριν από την κατεδάφιση να αναλάβει ένας εισαγγελέας  να διερευνήσει αν υπάρχουν πέρα από τις πολιτικές και ποινικές ευθύνες για την κατάντια.
Παλαιότερη φωτο του ΠΙΚΠΑ, πριν πέσουν κάποιες δεκάδες ή εκατοντάδες ευρουλάκια για αποκατάσταση και πριν ξαναμεταμορφωθεί σε κουφάρι ....

Και επειδή και άλλες κτιριακές δομές πολύ κοντά στο ΑΚΤΙΟ, κατ' επανάληψη λεηλατήθηκαν καταξοδεύοντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τον δημόσιο κορβανά πχ ΠΙΚΠΑ, που αν δεν κάνουμε λ'αθος είχε παραχωρηθεί η χρήση τους στον Δήμο Θερμαϊκού, καλό θα είναι να περιμένουμε ανάλογες "πράξεις αποκατάστασης και ευταξίας".

ΠΑΛΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗ:
Κάμπινγκ, ΑΚΤΙΟΝ, ΠΙΚΠΑ : Αναμένοντας Τα Νέα Αφεντικά Του Δήμου...



Κατεδαφίζεται το θρυλικό «ΑΚΤΙΟΝ»
Αποκαθίσταται η ευταξία και η ασφάλεια στην περιοχή


Παρελθόν θα αποτελεί σε σύντομο χρονικό διάστημα το θρυλικό αναψυκτήριο «ΑΚΤΙΟΝ» στην παραλία της Αγίας Τριάδας. Το αίτημα του Δήμου στις αρμόδιες εμπλεκόμενες υπηρεσίες βρήκε ανταπόκριση και σύντομα επικίνδυνα μπετά και αμιαντολαμαρίνες θα απομακρυνθούν και θα επέλθει η ευταξία και η ασφάλεια στη συγκεκριμένη περιοχή του παραλιακού μετώπου.

Ήδη, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης αποφάσισε να δεσμεύσει 84.320,00€ για κατεδαφίσεις δύο (2) επικίνδυνων και εγκαταλελειμμένων κτιρίων, ένα το ανωτέρω και ένα στο Δήμο Νέας Προποντίδας.

Έτσι, ένα αίτημα πάρα πολλών ετών από τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και από Θεσσαλονικείς επισκέπτες, βρήκε εύφορο έδαφος στα ευήκοα ώτα του Δημάρχου, Γιώργου Τσαμασλή, ο οποίος ανέλαβε προσωπικά να λύσει το πρόβλημα.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος που οι συντονισμένες ενέργειες της Διοίκησής μας, αλλά και των άλλων υπηρεσιών, επιτέλους, θα αποκαταστήσουν την ασφάλεια των κατοίκων – λουόμενων στο συγκεκριμένο σημείο, κατεδαφίζοντας τα απομεινάρια του ιστορικού αυτού κτιρίου, αφού για πολλά χρόνια είχε αφεθεί στην τύχη του με αποτέλεσμα πολλά σημεία του να είναι αποσαθρωμένα», επισημαίνει ο Δήμαρχος.

Παράλληλα, συνεργεία του Δήμου θα καθαρίσουν και θα αποψιλώσουν την περιοχή, ώστε αυτή να αποδοθεί στο κοινό, το οποίο θα την χρησιμοποιεί χωρίς να ελλοχεύουν κίνδυνοι τραυματισμού ή μόλυνσης από τα απορρίμματα που πετούν ασυνείδητοι πολίτες.





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.