Την Λάρισα και τις πληγείσες, πλημμυρισμένες ακόμη περιοχές της Γιάννουλης και του Αγίου Θωμά επισκέφθηκε χθες η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, για να βρεθεί κοντά στους πολίτες που υποφέρουν από τις καταστροφές των τελευταίων ημερών και να ενημερωθεί προσωπικά για την κατάσταση στην περιοχή, τον τρόπο διαχείρισης της τεράστιας κρίσης και να ζητήσει απαντήσεις για όλους τους πολίτες.

Μίλησε με πληγέντες, πλημμυροπαθείς που της αφηγήθηκαν ιστορίες εγκατάλειψης και της έδειξαν τα πλημμυρισμένα σπίτια και υπόγειά τους, τα κατεστραμμένα μαγαζιά τους, ζητώντας απαντήσεις και πραγματική στήριξη από την πολιτεία, στήριξη που όλοι ανεξαιρέτως έλεγαν ότι δεν ήρθε απ´το Κράτος, αλλά μόνο από τους εθελοντές.

Τη Ζωή Κωνσταντοπούλου συνόδευαν κατά την επίσκεψή της ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Πλεύσης Ελευθερίας Αλέξανδρος Καζαμίας, ο υπεύθυνος για θέματα ρεμάτων-περιβάλλοντος και περιβαλλοντικών κινημάτων Δημήτρης Θεοδοσόπουλος και τα μέλη της Πλεύσης Ελευθερίας Λάρισας Γιάννης Λιαροκάπης, Έφη Καζαντζή, Νίκος Παντελίδης και Κώστας Σταμούλης, που όλες αυτές τις μέρες βιώνουν το δράμα της Θεσσαλίας και της Λάρισας.

Στις δηλώσεις της κατά την επίσκεψή της η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε για τους ανθρώπους της περιοχής, «ανθρώπους απεγνωσμένους και εγκαταλελειμμένους στη μοίρα τους, από μια Κυβέρνηση που τους έχει υποσχεθεί μέριμνα, πρόληψη, πρόνοια και προστασία».

«Η εικόνα που αντίκρυσα είναι ντροπιαστική και καταδεικνύει τη μακροχρόνια αδιαφορία, απραξία, ανευθυνότητα και διαφθορά των κυβερνώντων.»

Η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας τόνισε πως απαιτείται «να δοθούν απαντήσεις από τον κ.Μητσοτάκη και τον κ.Αγοραστό για το πού πήγαν τα κονδύλια των αντιπλημμυρικών έργων», καθώς και ξεκάθαρες απαντήσεις στους πολίτες για την υγεία τους και τους κινδύνους που διατρέχουν από τις υγειονομικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί μετά τις πλημμύρες. Επίσης, ξεκάθαρες απαντήσεις για το «πώς μπήκε το ποτάμι μέσα στην πόλη, ποια φράγματα και αναχώματα έσπασαν, αν αυτό έγινε εσκεμμένα ή τυχαία, από πρόθεση ή από ατύχημα ή από κακοτεχνία», αφήνοντας σαφείς αιχμές για ευθύνες των κυβερνώντων και των τοπικών αρχών.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε πως ο κόσμος αξίζει προστασία, η Πλεύση Ελευθερίας βρίσκεται στη Βουλή για να κάνει τη φωνή του κόσμου να ακουστεί και θα τιμήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών με όλα τα μέσα που διαθέτει, απαιτώντας αλήθεια, λογοδοσία και δικαιοσύνη.

Ήδη σήμερα η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, με 2 χωριστές παρεμβάσεις της στη Βουλή ζήτησε εξηγήσεις και λογοδοσία από την Κυβέρνηση, υλοποιώντας τη δέσμευσή της να φέρει τη φωνή των πολιτών μέσα στη Βουλή.

Ολόκληρες οι δηλώσεις της Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας από τη Λάρισα στους ακόλουθους συνδέσμους:




Οι σημερινές παρεμβάσεις της Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας στη Βουλή, στους ακόλουθους συνδέσμους:

https://fb.watch/

https://fb.watch/n1

Υπενθυμίζεται ότι αύριο η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη όπου θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου της Πλεύσης Ελευθερίας στο πλαίσιο της ΔΕΘ στις 11πμ




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.