του Θοδωρή Τζέκου *

Διεκδικήσεις για τα “μάτια του κόσμου” …. Ο στόχος πρέπει να είναι η αναβάθμιση και η στήριξη του ΙΕΚ Τουρισμού στην Περαία και όχι το κλείσιμό του!

Η διεκδίκηση με υγιείς όρους δεν βλάπτει, αλλά το να διεκδικείς να κλείσουν σχολές μαθητείας με πάνω από 200 σπουδαστές για να παραχωρηθούν τα σχετικά κτίρια στο Δήμο Θερμαϊκού είναι μάλλον άτοπο, άστοχο, εκτός πραγματικότητας και υποβαθμίζει αντί να ενισχύσει το δήμο μας!!!

Μόνο έτσι μπορεί να τοποθετηθεί ο οποιοσδήποτε συνετός πολίτης όταν διαβάσει πρόταση υποψήφιου Δημάρχου στο Δήμο μας, που σε επιστολή του προς το Υπουργείο Τουρισμού ζητά να παραχωρηθεί το “ΞΕΝΙΑ-ΗΛΙΟΣ” στο Δήμο για τη μεταφορά και εγκατάσταση των δημοτικών υπηρεσιών εκεί. Και ας πούμε ότι υπήρξε μια άστοχη πρόταση, ποιός όμως ο λόγος ένας υποψήφιος δήμαρχος να παίρνει πρωτοβουλία και να επικοινωνεί με τον υπουργό ζητώντας να φύγει η σχολή από την Περαία; Νομίζω ότι η αμετροέπεια δεν ταιριάζει στο δήμο μας και ακόμα περισσότερο αυτήν την περίοδο.

Αναρωτιόμαστε εάν ο εν λόγω Υποψήφιος είδε τι υπάρχει στο “ΞΕΝΙΑ-ΗΛΙΟΣ”: https://iekthess.edu.gr/el/sxolh/h-sxolh-mas Πόσο υπεύθυνο είναι να ζητάς να κλείσουν σχολεία για να μεταφερθούν εκεί δημοτικές υπηρεσίες; Τώρα που φουντώνει η προεκλογική περίοδος χρειάζεται και λίγη αυτοσυγκράτηση σε ορισμένα βασικά πράγματα, όπως το μέλλον των παιδιών μας και όλων των παιδιών, αλλά και η ανάπτυξη της περιοχής.

Δεν φτάνει που οι διοικήσεις του δήμου, νυν και πρώην, δεν έχουν σταθεί δίπλα στο ΙΕΚ Τουρισμού Μακεδονίας (υπαγόμενη στο Υπουργείο Τουρισμού), δεν φτάνει που δεν διεκδίκησαν την αναβάθμισή του, έρχονται τώρα να μας προτείνουν και το κλείσιμό του;

Μοιάζει πραγματικά με πρωταπριλιάτικο αστείο η συγκεκριμένη πρόταση. Όσο για τη συγκέντρωση των υπηρεσιών, αν και είναι μια μεγάλη συζήτηση, να θυμίσουμε ότι υπάρχουν δημοτικά ακίνητα που ρημάζουν και εκεί θα πρέπει να ρίξουμε το βλέμμα μας, αφού δεν φρόντισαν οι διοικήσεις που πέρασαν να τελειώσουν το πολιτιστικό κέντρο στην Περαία, ή να δρομολογήσουν την δημιουργία ενός νέου δημαρχείου.


* Υποψήφιος Δήμαρχος Θερμαϊκού



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.