Το σενάριο που πριν τρεις βδομάδες, με την είσοδο Κασσελάκη στις πολιτικές διεργασίες του Σύριζα, φάνταζε ευφάνταστο για ορισμένους, απίθανο για άλλους και ελπιδοφόρο για τρίτους έχει μάλλον καθαρογραφεί πολύ καιρό πριν και οι υπογραφές είχαν μπει προ πολλού.
Απλά τώρα μετά την πρώτη Κυριακή των εσωκομματικών εκλογών, αποκαλύπτονται προθέσεις, ανιχνεύονται οι "πισινοί" και βγαίνουν ανοιχτά πλέον οι διστακτικοί αλλά και επανακαθορίζουν την στάση τους οι καιροσκόποι.
Ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει ποιός θα αναλάβει την ευθύνη της διάλυσης του Σύριζα.
Απλά σημειώνω ως ένας (μπορεί όχι απαραίτητα ιδιαίτερα οξυδερκής παρατηρητής) τα εξής:
Ο Αμερικανοτραφής και καπιταλιστής επιχειρηματίας Κασσελάκης ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ και ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ (με τις υποδείξεις τίνων άραγε;) εμφανίζεται από το πουθενά και διεκδικεί την ηγεσία του κόμματος με εκδηλωθείσα την πρόθεσή του να "νικήσει" τον Μητσοτάκη.
Ο Τσίπρας, από την απομόνωσή του, δεν παίρνει καμμία θέση, αν και είναι αυτός που τον έχρισε υποψήφιο βουλευτή επικρατείας στις εκλογές του Ιουνίου. Οι σχέσεις με την Αμερικάνικη ηγεσία (Τέξας) και η θεωρία πως ο ίδιος έπαιξε το παιχνίδι των Αμερικανών τόσο στα μνημόνια, στην κωλοτούμπα του δημοψηφίσματος αλλά και στην υιοθέτηση της ντιρεκτίβας για την προδοσία των Πρεσπών, για τους ζαίους αποτελούν θεωρίες συνομωσίας και κακεντρεχείς αστήρικτες υποθέσεις.
Άνθρωποι του όμως όπως ο ξάδελφος Γιώργος Τσίπρας, Αποστολάκης, Πολάκης ήταν τα πρώτα βιολιά στην παρουσίαση και στήριξη του Αμερικανοτραφούς Στέφανου. Έτυχε θα πουν κάποιοι ....

Μετά την πρώτη Κυριακή όμως έχουμε στροφή και στήριξη του Στέφανου από άλλους Τσιπρικούς. Ανοιχτή στήριξη του Νίκου Παππά, του άλλοτε δεξιού χεριού του. Αλλαγή πλεύσης από την γκροτεσκ κι απρόβλεπτη Ακρίτα γιατί λέει στενοχωρήθηκε από τη δήλωση Αχτσιόγλου για το "θολό" αποτέλεσμα.
Θα ακολουθήσουν κι άλλοι. Έτσι γίνεται σχεδόν πάντα. Είναι και ο καιρός των καιροσκόπων.
Αλλά το ουσιαστικό είναι άλλο.
Κομίζει κάτι αληθινά καινούργιο στην πολιτική σκακιέρα ο Στέφανος;
Ποιές είναι πραγματικά οι πολιτικές του απόψεις.
Ένα τεράστιο κενό ή μήπως ένα τεράστιο μηδενικό;
Και ποιοί θα αναλάβουν να τον τροφοδοτήσουν με θέσεις;
Μήπως κάποιοι που βλέπουν πολύ μακριά; Ή κάποιοι που βρίσκονται πολύ μακριά;


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.