Μια μόνιμη αναταραχή με διαχρονικές επιθέσεις και καταστροφές εκατέρωθεν, εστία πολέμου στη Μέση Ανατολή που δεν λέει να τελειώσει.

Σήμερα ήταν η σειρά των Παλαιστινίων της Χαμάς να επιτεθούν αιφνιδιαστικά και με ιδιαίτερη σφοδρότητα εισβάλοντας με αλεξιπτωτιστές και με συντονισμένη εκτόξευση εκατοντάδων ρουκετών στον Νότιο Ισραήλ σκορπώντας τον τρόμο. Ήταν προφανώς  πολεμική απάντηση στην πολιτική εξομάλυνσης των σχέσεων Αραβικών χωρών με το Ισραήλ που επιχειρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα. Αλλά και αντεκδίκηση για τους νεκρούς Παλαιστινίους των τελευταίων ετών από τις πολεμικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη. Μια πληγή άσβεστου μίσους εκατέρωθεν που δεν λέει να καταλαγιάσει.


Τη μεγαλύτερη επίθεση εδώ και δεκαετίες βιώνει τις τελευταίες ώρες το Ισραήλ, μετά από την αιφνιδιαστική κίνηση της Χαμάς με ενόπλους της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης να διασχίζουν τα σύνορα και να εισβάλλουν σε ισραηλινό έδαφος φέρνοντας το χάος.

Την ίδια στιγμή χιλιάδες ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας, πόλεις βομβαρδίστηκαν, άμαχοι έπεσαν νεκροί και στρατιώτες απήχθησαν με τον ισραηλινό στρατό να δηλώνει ότι είναι σε κατάσταση πολέμου.

Εικόνες πολέμου και απόλυτης καταστροφής κάνουν τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου και απεικονίζουν το μέγεθος της καταστροφής αλλά και τον τρόμο και τον πόνο που βιώνουν οι άμαχοι στο Ισραήλ, σε αυτή την άνευ προηγουμένου διείσδυση ενόπλων της Χαμάς από τη Γάζα και τη σοβαρότερη κλιμάκωση μετά τον 10ήμερο πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς το 2021.




Καταδικάζει την επίθεση το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας

Τη σημερινή εκτόξευση ομοβροντίας ρουκετών κατά του Ισραήλ, καταδίκασε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και η πρεσβεία της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ.
«Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα τη σημερινή εκτόξευση ομορβροντίας ρουκετών από τη Γάζα κατά του Ισραήλ» ήταν η άμεση απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.


Greece stands with Israel and is deeply concerned by this unacceptable escalation of


Καταδίκη της επίθεσης από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Την «απερίφραστη καταδίκη του στην σημερινή επίθεση της Χαμάς σε βάρος του Ισραήλ», εκφράζει με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ζητά τον άμεσο τερματισμό της ενώ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον λαό του Ισραήλ.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ακόμη: «Η συνεχιζόμενη βία από όλες τις πλευρές στην περιοχή, δυναμιτίζει κάθε προοπτική επίλυσης των διαφορών και πλήττει βάναυσα την ασφάλεια και τα δικαιώματα ιδίως των αμάχων, Ισραηλινών και Παλαιστινίων.
Τασσόμαστε σταθερά υπέρ της άμεσης επανέναρξης αξιόπιστων διμερών συνομιλιών, για λύση δύο βιώσιμων κρατών στη βάση των συνόρων του 1967, με πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού κράτους την Ανατολική Ιερουσαλήμ».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.