📍«Νομίζουν ότι θα είναι μια ζωή προστατευόμενοι. Όταν φύγουν από αυτό το αξίωμα με μη επανεκλογή ή άρση ασυλίας, θα μηνυθούν άπαντες. Είμαστε εδώ.»

📍«Έχω και τα τρία πράγματα που χρειάζονται. Υπομονή, χρήμα και χρόνο. Δεν θα σταματήσω. Ο όρκος είναι ένας. Δεν θα ανοίξει αστικό δικαστήριο εάν δεν δούμε να αποδίδονται ποινικές ευθύνες.»

Νίκος Πλακιάς. Μια συγκλονιστική συνέντευξη του ανθρώπου που έχασε τις δίδυμες κόρες του Χρύσα και Θώμη και την ανιψιά του Αναστασία στο κρατικό Εγκλημα στα Τέμπη, στο NEWSBOMB.


«Το πόρισμα ήταν αναμενόμενο από την πρώτη ημέρα κιόλας. Αποφάσισε η Εξεταστική Επιτροπή να ξεκινήσει και είδαμε ότι είναι μια παρωδία.
Στείλαμε υπογεγραμμένο υπόμνημα από 25 οικογένειες για να σταματήσει η Εξεταστική και ο κύριος Μαρκόπουλος το απέρριψε. Δεν μας άκουσαν. Αναμενόμενο… ξέπλυμα πολιτικών, καμία ευθύνη και πάνε να τα φορτώσουν όλα στον μηχανοδηγό της επιβατικής αμαξοστοιχίας.
Αθλιότητες όλα.
Άτοπα εντελώς.»

«Τα γερανοφόρα που μπήκαν είναι παντός καιρού με λάσπες και χιόνια και το μπάζωσαν. Τα σήκωσαν… έπρεπε να τα μεταφέρουν 15 χιλιόμετρα μακριά ή έπρεπε να τα έχουν δίπλα;
Πώς έγινε αυτό χωρίς εισαγγελική παρέμβαση; Ανενημέρωτος ο Πρωθυπουργός. Έχουμε φτάσει στο Ω και αυτοί είναι ακόμα στο Α. Όλοι ασχολούνταν με το μνημόσυνο και θρήνους και εμείς από τον τρίτο μήνα σηκωθήκαμε από τα κρεβάτια μας και ψάχναμε τα αίτια του δυστυχήματος.
Εμείς το συμπληρώσαμε το παζλ. Η μάχη θα γίνει στα δικαστήρια θα τους κάψουμε όλους».

«Νομίζουν ότι θα είναι μια ζωή προστατευόμενοι. Όταν φύγουν από αυτό το αξίωμα με μη επανεκλογή ή άρση ασυλίας, θα μηνυθούν άπαντες. Είμαστε εδώ»

«Εστιάτορας είμαι. Είναι δυνατόν να γνωρίζω περισσότερα από τους πολιτικούς; Θα έπρεπε να είμαι στο κοιμητήριο και να θρηνώ τα παιδιά μου, όχι να γίνομαι ρεπόρτερ και αστυνομικός, όχι να πληρώνουμε εμείς πραγματογνώμονα. Σε ένα άλλο κράτος θα το έκαναν;»

«Στις αποσκευές μας για το Ευρωκοινοβούλιο βρίσκονται 1.300.000 υπογραφές. Ευελπιστούμε να ακουστεί σε όλο το Ευρωκοινοβούλιο και μακάρι να είναι παρών και η πρόεδρος. Ευελπιστούμε από την Ευρώπη να μας ακούσει για τη βουλευτική ασυλία και οι πολιτικοί να δικάζονται και να έρχονται στα δικαστήρια.»

«Μάλλον επειδή ο ανακριτής κάλεσε κι άλλα άτομα δεν θα ξεκινήσουν οι «μάχες» των συγγενών στα δικαστήρια το καλοκαίρι. Μακάρι τον Ιούλιο αλλά πιστεύουμε από Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, γύρω στις εβδομήντα συνεδριάσεις. Αν δεν πάρουμε το αποτέλεσμα των ελληνικών δικαστηρίων δεν θα πάμε στα Ευρωπαϊκά. Ετοιμαζόμαστε ευρωπαϊκά κατά πολιτικών προσώπων και για οικονομικά αδικήματα.»

«Στο Κουλούρι βρέθηκαν πράγματα των κοριτσιών μου μετά από 10 μήνες. Με πήρε τηλέφωνο ο εισαγγελέας για να πάω να πάρω τα πράγματα των παιδιών μου.»

«Δεν θα ησυχάσουμε. Μας θυμώνουν, μας κάνουν ακόμα πιο δυνατούς. Είμαστε αποφασισμένοι δεν θα σταματήσουμε. Έχω και τα τρία πράγματα που χρειάζονται. Υπομονή, χρήμα και χρόνο. Δεν θα σταματήσω. Ο όρκος είναι ένας. Δεν θα ανοίξει αστικό δικαστήριο εάν δεν δούμε να αποδίδονται ποινικές ευθύνες. Σκοπός είναι όλοι οι υπεύθυνοι να ξέρουν ότι η ζημιά δεν είναι μόνο η φυλακή. Φοβούνται μην χάσουν την ονειρεμένη ζωή τους. Να τα ξεχάσουν. Δέσμευση περιουσιών κατά παντός υπευθύνου.»





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.