Της Μαρίας Νεγρεπόντη – Δελιβάνη

Αναφέρομαι στο θαύμα, που συνετελέσθη στα βαφτίσια του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στεφάνου Κασσελάκη, όπως ο ίδιος το γνωστοποίησε πρόσφατα. Και να προσθέσω εδώ, ότι όπως περιέπεσε στην αντίληψή μου, ο κ. Κασσελάκης δεν είναι ο πρώτος, αλλά ούτε και ο μόνος, που κατά την τέλεση των βαπτισίων του ευλογήθηκε με θαύμα.

Πράγματι, όπως προκύπτει από απόσπασμα του βιβλίου του καθηγητή κ. Ανέστη Κεσελόπουλου, που ακολουθεί, με τίτλο «Η λειτουργική παράδοση στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη», το ίδιο ακριβώς θαύμα συνέβη και στα βαφτίσια του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Αυτά, έλαβαν χώρα τη δεύτερη μέρα του Πάσχα του 1851 και, ακριβώς, όπως και στην περίπτωση του κ. Κασσελάκη, την στιγμή που ο παπά Νικόλαος έρριπτε το λάδι στην κολυμβήθρα, εμφανίστηκε αυτομάτως σταυρός. Αλλά η απίστευτη αυτή σύμπτωση δεν ολοκληρώνεται εδώ. Γιατί, όπως προκύπτει από το παρακάτω απόσπασμα, ο παπα Νικόλαος, όταν είδε το λάδι να σχηματίζει σταυρό, κατά τη βάπτιση του Παπαδιαμάντη, εμπνεύστηκε ακριβώς τα ίδια λόγια, που εκφώνησε και ο παπάς, πολλά χρόνια αργότερα, όταν βάπτιζε τον κ. Κασελάκη, και συγκεκριμένα: «αυτό το παιδί θα γίνη μεγάλος»!

Το μόνο που αξίζει, επιπλέον, να ερευνηθεί είναι το αν, η γέννηση του κ. Κασσελάκη, συνέπεσε με κάποιο ανάλογο σημάδι της ευδοκίας του Θεού, όπως αυτό που αναφέρεται κατά τη γέννηση του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.



Απόσπασμα από το βιβλίο του Ανέστη KEΣEΛOΠOYΛOY , OMOTIMOY KAΘHΓHTH ΘEOΛOΓIAΣ A.Π.Θ.

H ΛEITOYPΓIKH ΠAPAΔOΣH ΣTON AΛEΞANΔPO ΠAΠAΔIAMANTH .
EKΔOΣEIΣ ΠOYPNAPA, ΘEΣΣAΛONIKH 1994




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.