Αφού η Νικαράγουα υποστήριξε ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου την προσφυγή της κατά της Γερμανίας για υποστήριξη της ισραηλινής γενοκτονίας στη Γάζα, η Μανάγκουα έκλεισε την πρεσβεία της στο Βερολίνο.

Η Νικαράγουα ανακοίνωσε την Τετάρτη το κλείσιμο της πρεσβείας της στο Βερολίνο, την πρωτεύουσα της Γερμανίας, μία ημέρα αφότου το Διεθνές Δικαστήριο (ΔΔΔ) άκουσε τα επιχειρήματα των εκπροσώπων της Νικαράγουας σχετικά με την πιθανή εμπλοκή της Γερμανίας στη γενοκτονία που πραγματοποιεί το ισραηλινό καθεστώς στη Γάζα.

Μετά το κλείσιμο, η διπλωματική αποστολή της Νικαράγουας στην Αυστρία θα έχει ταυτόχρονα και τα καθήκοντα αυτά, όπου η πρέσβειρα της χώρας, Σάμπρα Μουρίγιο, έχει επίσης καθήκοντα αντιπροσώπου στη Γερμανία, επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ειδήσεων DPA υπάλληλος της πρεσβείας της Νικαράγουας στη Βιέννη.

Η κυβέρνηση του Ντανιέλ Ορτέγα ζήτησε από το Διεθνές Δικαστήριο πέντε προσωρινά μέτρα, μεταξύ των οποίων να αναστείλει αμέσως η Γερμανία τη βοήθειά της προς το Ισραήλ, ιδίως τη στρατιωτική βοήθεια, και να ανακαλέσει την απόφασή της να αναστείλει τη χρηματοδότηση της Υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για την Αρωγή και τα Έργα για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA).

Εν προκειμένω, επισήμανε ότι η Γερμανία αύξησε τη στρατιωτική βοήθεια και την πολιτική υποστήριξή της προς το Ισραήλ, παρά το γεγονός ότι η ισραηλινή στρατιωτική επίθεση παραβίασε "ξεκάθαρα" το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο "από την πρώτη ημέρα", υπενθυμίζοντας ότι η Γερμανία επικρίνει τις στρατιωτικές ενέργειες του Ισραήλ ως παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου. Ωστόσο, υπενθύμισε ότι επέκρινε το γεγονός ότι και η Νότια Αφρική προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο.

Η Γερμανία παραμένει σημαντικός προμηθευτής στρατιωτικού εξοπλισμού στο Ισραήλ με περίπου 353,7 δις το 2023, δείχνοντας ισχυρή υποστήριξη στο σιωνιστικό καθεστώς από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου.
 
ΠΗΓΗ: HispanTV
Πηγή: Resumen Latinoamericano


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.