του ακτιβιστή

Μια εκπληκτική βραδιά έζησαν όσοι - και ήταν πολλοί - αποδέχτηκαν την πρόσκληση των διοργανωτριών συλλογικοτήτων του Θερμαϊκού και βρέθηκαν χθες στο κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας.
Συμμετέχοντας στην συμβολική κατάληψη του χώρου (της παραλίας του κάμπινγκ) οι νεώτεροι θαύμασαν την απαράμιλλη ομορφιά του χώρου (παρότι από χρόνια εγκαταλελειμμένο), οι μεγαλύτεροι μιλούσαν για τις αναμνήσεις που είχαν από την λειτουργία του, και όλοι μαζί αφού κολύμπησαν, χάρηκαν το μοναδικό ηλιοβασίλεμα, τραγούδησαν με τους "Ταγαρνιώνα", μια κομπανία αποκάλυψη που άρεσε πολύ, και τον Ιάσωνα.
Το τραγούδι κι ο χορός που στήθηκε κράτησε μέχρι πολύ αργά τη νύχτα.
Είχαν προηγηθεί χαιρετισμοί από τον επικεφαλής της Συμπολιτείας Θερμαϊκού κ. Κουζινόπουλο, την βουλευτή του Σύριζα κ. Λίτσα Αμμανατίδου, εκπροσώπους του resisTΑΙΠΕΔ και της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού που αποκάλυψαν τη μεθόδευση που ακολουθείται για την εκποίηση του καλύτερου ίσως αστικού φιλέτου του Δήμου Θερμαϊκού. Ένα κάμπινγκ που θα μπορούσε (εφόσον παραχωρηθεί στον Δήμο) να αποτελέσει   κερδοφόρα τουριστική ατμομηχανή για τον Δήμο και να διατηρήσει την πανέμορφη οικολογική του ταυτότητα αποφεύγοντας την τσιμεντοποίηση.
Διακρίναμε μεταξύ άλλων και τον κ. Τριαντάφυλλο Μηταφίδη καθώς και την βουλευτίνα της Α' Θεσσαλονίκης  κ. Ιωάννα Γαϊτάνη. Παραβρέθηκαν και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Θερμαϊκού. 

Η κατάληψη συνεχίζεται και σήμερα. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει:
11 - 1 μμ Σεμινάριο για την ιδιοκτησία, τα κοινά και την αλληλέγγυα οικονομία.
11 - 1 μμ Μουσικές επιλογές με dj τον Γιάννη Τσακμάκα.
1-3 μμ Ζωντανή μουσική με τον Κώστα Σαράφη
7-8 μμ Ανοιχτή συνέλευση του resisΤΑΙΠΕΔ, προτάσεις - αποφάσεις για δράσεις του κινήματος ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
9 -12 μμ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ με την Φωτεινή Βελεσιώτου, Λιζέτα Καλημέρη, Σοφία Νάτσιου και Οδυσσέα Μαυρομάτη.
Όλη τη μέρα λειτουργεί μπαρ και ψησταριές με σουβλάκια σε χαμηλές τιμές.

Οι διοργανωτές  ευχαριστούν τους "καταληψίες" - επισκέπτες του κάμπινγκ και τους κατοίκους  για την άψογη συμπεριφορά τους  στο θέμα της καθαριότητας. Το σημερινό πρωί βρήκε τον χώρο πεντακάθαρο. Τα απορρίμματα καταχωρημένα σε ξεχωριστές σακούλες θα προωθηθούν στους κάδους και στην ανακύκλωση.




ΥΓ Ευχαριστούμε τον Ντίνο Τσερμενίδη για τα βίντεο που μας παραχώρησε.

























Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.