του ακτιβιστή

Ήταν μια καλή συζήτηση με έναν νεολαίο, έναν αθλητή και έναν παγκόσμιο πρωταθλητή.
Θέλαμε από καιρό να μιλήσουμε με τον Χρήστο Παπασαραφιανό, τον 18χρονο συμπολίτη μας που μας έκανε περήφανους για τα δύο αργυρά μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα kick boxing που μας έφερε τον Σεπτέμβριο από το Ρίμινι της Ιταλίας. Και μείναμε έκπληκτοι όταν πληροφορηθήκαμε πως υπήρχαν και δύο άλλες διακρίσεις με την κατάκτηση χάλκινων μεταλλίων στο πανευρωπαϊκό στην Πολωνία αλλά και στο προηγούμενο Παγκόσμιο Νέων στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.

Με τη συνέντευξη του Χρήστου (που μπορείτε να ακούσετε πιο κάτω) επιδιώξαμε να  καταλάβουμε πως σκέπτεται ένας νεολαίος και πως ένας πρωταθλητής που είναι το ίδιο πρόσωπο. Χαρήκαμε ιδιαίτερα που κάναμε συζήτηση με ένα ώριμο, συγκροτημένο νεολαίο και θέλουμε να μοιραστούμε αυτές τις εντυπώσεις μας μαζί σας.

Όπως μας είπε, και είναι ένα μήνυμα προς τους νέους,  το σημαντικότερο είναι να κάνει κανείς αθλητισμό. Ο στόχος του πρωταθλητισμού δεν πρέπει να τίθεται, είναι κάτι που μπορεί να προκύψει.
Η ενασχόληση με τον αθλητισμό μόνο θετικά οφέλη θα φέρει και σε κρατάει μακριά από κακές συνήθειες και επιρροές.
Ο ίδιος τονίζει ότι με το αγώνισμα που κάνει βοηθήθηκε ιδιαίτερα στη διαχείριση του άγχους του.
Θεωρεί σημαντικό να μαθαίνεις από τα λάθη σου και να κερδίζεις φίλους μέσα από αγωνιστική άμιλλα των αθλημάτων.
Αποδίδει μεγάλη σημασία στην βοήθεια του προπονητή του ( Τσικούρης Ιωακείμ) και  πιστεύει πως η οικογένεια  και  ο αθλητισμός διαμορφώνουν τον χαρακτήρα των παιδιών, ίσως περισσότερο κι από το σχολείο.
Εντυπωσιαστήκαμε όταν μάθαμε πως πήγε στο Ρίμινι χωρίς συνοδεία και πως συγκέντρωσε τα απαραίτητα χρήματα γι' αυτό από χαρτζιλίκι που έβγαλε από δουλειά του καλοκαιριού και την οικονομική συνδρομή της οικογένειάς του και της νονάς του (που ευχαριστεί). Μάλιστα ήταν απόφαση της τελευταίας στιγμής λόγω κυρίως των εξόδων. Και εδώ να σημειώσουμε ότι η οικονομική συνεισφορά της Ομοσπονδίας του αθλήματος ήταν αμελητέα. Αυτό σημαίνει πως τα βάρη για όποια διάκριση επωμίζονται οι αθλητές και οι οικογένειές τους.


Κλείνοντας να συγχαρούμε τον Χρήστο για τις μεγάλες επιτυχίες που μας χάρισε (ο ίδιος αγωνίζεται ώστε να μπορεί να ανεβάζει μαζί του, στο βάθρο των νικητών, την ελληνική σημαία) αλλά και την επιτυχία του στις Πανελλήνιες εξετάσεις (πέρασε στη σχολή Μηχανικών αεροσκαφών).
Ακούστε την συνέντευξη (συγχωρήστε μας για κάποιους θορύβους που οφείλονται στην εξωτερική ηχογράφηση που έγινε σε καφέ της Μηχανιώνας):

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.