Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΕΣΤΗ ΒΑΡΥΤΑΤΗ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΤΤΑ

Η ΧΩΡΑ ΟΔΕΥΕΙ ΤΑΧΥΤΑΤΑ ΣΕ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Σε ψηφοφορία Βατερλώ για την συγκυβέρνηση και τον εκλεκτό της για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρο Δήμα εξελίχθηκε η σημερινή πρώτηονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή ΠτΔ(Προέδρου της Δημοκρατίας). Στην ονομαστική ψηφοφορία 135 βουλευτές ψήφισαν "παρών" , πέντεβουλευτές απείχαν της ψηφοφορίας, ενώ μόνο 160 ψήφισαν υπέρ της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα.

Πολιτικοί αναλυτές αλλά ακόμα και στελέχη της συγκυβέρνησης τόνιζαν πως το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά χαμηλότερο των προσδοκιών του κυβερνητικού μπλοκ και δεν χωράει πρωτοβουλίες για"τερτίπια" που θα οδηγήσουν σε ακύρωση την επικείμενη εκλογική μάχη. Οι ίδιοι αναλυτές συμπλήρωναν,δε, ότι είναι απίθανο να συγκεντρωθούν οι επιπλέον 20 ψήφοι που απαιτούνται για την εκλογή ΠτΔ σε κάποια από τις δύο επόμενες ονομαστικές ψηφοφορίες. Άλλοι αναλυτές τόνιζαν πως ο Σταύρος Δήμας έχει ουσιαστικά ... τελειώσει ως υποψήφιος Πρόεδρος!

Υπεθυμίζουμε ότι η επόμενη ονομαστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Τρίτη (23/12) στις 12:00 το μεσημέρι.

«Παρών» ψήφισαν οι βουλευτές των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, των ΑΝΕΛ, της ΔΗΜΑΡ και της Χ.Α..

Τον Σταύρο Δήμα ψήφισαν οι βουλευτές των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.


«Παρών» από τους Ανεξάρτητους Βουλευτές ψήφισαν οι Βύρων Πολύδωρας (εκλεγμένος με τη ΝΔ), Βασίλης Καπερνάρος (εκλεγμένος με τους ΑΝΕΛ), Πέτρος Τατσόπουλος (εκλεγμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ), Μίμης Ανδρουλάκης (εκλεγμένος με το ΠΑΣΟΚ), Νίκη Φούντα (εκλεγμένη με τη ΔΗΜΑΡ), Βασίλης Οικονόμου (εκλεγμένος με τη ΔΗΜΑΡ), Χρυσούλα Γιαταγάνα (εκλεγμένη με τους ΑΝΕΛ), Παναγιώτης Μελάς (εκλεγμένος με τους ΑΝΕΛ), Ραχήλ Μακρή (εκλεγμένη με τους ΑΝΕΛ), Θεόδωρος Παραστατίδης (εκλεγμένος με το ΠΑΣΟΚ), Μάρκος Μπόλαρης (εκλεγμένος με το ΠΑΣΟΚ), Θεοδώρα Τζάκρη (εκλεγμένη με το ΠΑΣΟΚ), Γιάννης Κουράκος (εκλεγμένος με τους ΑΝΕΛ).

Μόλις 5 ανεξάρτητοι βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της εκλογής ΠτΔ!

Τον Σταύρο Δήμα ψήφισαν οι Σπύρος Λυκούδης (εκλεγμένος με τη ΔΗΜΑΡ), Γρηγόρης Ψαριανός (εκλεγμένος με τη ΔΗΜΑΡ), Γιώργος Νταβρής (εκλεγμένος με τους ΑΝΕΛ), Χρήστος Αηδόνης (εκλεγμένος με το ΠΑΣΟΚ), Κατερίνα Μάρκου (εκλεγμένη με τη ΔΗΜΑΡ).

Υπενθυμίζεται ότι στην ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν υπάρχει η συνήθης διάκριση ανάμεσα στο «παρών» και το «όχι».

Από τη διαδικασία απουσίαζε ο βουλευτής Ημαθίας, εκλεγμένος με τους ΑΝΕΛ, Κώστας Γιοβανόπουλος.

Επίσης απουσίαζε ο άρτι αποφυλακισθείς, ανεξάρτητος βουλευτής προερχόμενος από τη ΧΑ, Στάθης Μπούκουρας, καθώς και ο συνάδελφός του της ΧΑ Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.

Δικαιολογημένα απών από τη διαδικασία ήταν ο Γιώργος Κασαπίδης (ο οποίος "έχασε" τον πατέρα του) καθώς και η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Χατζησοφιά η οποία βρίσκεται εκτός Ελλάδας και συγκεκριμένα στη Βενεζουέλα για πολιτικούς λόγους. Μέσω επιστολής της γνωστοποίησε πως αν βρισκόταν στην Βουλή θα ψήφιζε "παρών", η ψήφος της σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής δεν καταμετρήθηκε.


«Δήλωση θα κάνω μετά την τρίτη ψηφοφορία» δήλωσε πριν από την έναρξη της διαδικασίας στην Ολομέλεια της Βουλής ο Σταύρος Δήμας.

«Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Πολύ σύντομα ο λαός θα είναι πρωταγωνιστής στις εξελίξεις. Θα υπάρξει διέξοδος και τη διέξοδο θα τη δώσουν ο ελληνικός λαός και η Δημοκρατία» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά την πρώτη, άκαρπη, ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Η κινδυνολογία των τελευταίων ημερών έπεσε στο κενό. Η στρατηγική τού φόβου κατέρρευσε. Αύριο θα είναι μια καινούργια μέρα. Πιο αισιόδοξη», πρόσθεσε. 

Για «κυβερνητική πανωλεθρία» έκανε λόγο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με δηλώσεις του στον 105.5 στο Κόκκινο.

«Το 160 προέκυψε λόγω του ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ρεύμα μέσα στην κοινωνία το οποίο δεσμεύει βουλευτές. Είχαμε μια κυβερνητική πανωλεθρία, ήττα βαθύτατα πολιτική που προδιαγράφει το μέλλον της και πλέον οδεύουμε σε εκλογές. Από αύριο θα χτυπούν τα τύμπανα στο κυβερνητικό μπλοκ», τόνισε μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.