Του Σωκράτη Φάμελλου *

Οι λόγοι υπερψήφισης του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές θα μπορούσαν να συμπυκνωθούν σε μία απλή πρόταση. Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ για να σταθεί η Ελλάδα ξανά στα πόδια της και να αποκτήσει αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και δημοκρατία.
Οι Έλληνες πολίτες ξέρουν πολύ καλά τις επιπτώσεις της αδιέξοδης, υφεσιακής, μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Το χρέος πολλαπλασιάστηκε, το εθνικό προϊόν μειώθηκε και η ανεργία κατέκλυσε την Ελλάδα. Το χρέος έγινε δικαιολογία για να ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία, να αποσαθρωθεί η εργατική νομοθεσία, να προστεθούν υπέρογκοι φόροι, να απαξιωθούν και να περιοριστούν η αυτοδιοίκηση, η παιδεία και η υγεία. Παρά την κρίση οι πλούσιοι και οι «κοντινοί» στην εξουσία και στην κυβέρνηση έγιναν πλουσιότεροι. Και οι φτωχοί φτωχότεροι. Οι νέοι επιστήμονες παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς. Τα λουκέτα στα καταστήματα πολλαπλασιάζονται.
Στις 25/1 οι πολίτες της χώρας έχουν τη δημοκρατική δυνατότητα να επιλέξουν μια άλλη πολιτική. Που θα ξαναφέρει τη χαρά της δημιουργίας και της εργασίας, την ελπίδα της προόδου. Μπορούν να σταματήσουν αυτό το τοξικό πολιτικό σύστημα που έχει «δεθεί» στις καρέκλες της εξουσίας αναπαράγοντας χρεοκοπία, δημαγωγία  και απελπισία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη δυνατότητα να αποκαταστήσει τη φωνή της πατρίδας μας στην Ευρώπη και διεθνώς. Για να έχουμε δουλειά και να πιάνει τόπο η δουλειά μας. Και η δουλειά μας να παράγει αξίες, προκοπή και δύναμη για την Ελλάδα. Να παράγει πολιτισμό, νέες ιδέες και όνειρα !
Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εκπροσωπήσει ουσιαστικά τα συμφέροντά μας στην Ευρώπη. Γιατί η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ, δεν τίμησε τη λαϊκή εντολή του 2012, παραβίασε δε όλες τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις.
Η Ελλάδα με ισχυρή εντολή στο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς στην Ευρώπη. Μπορεί να κινητοποιήσει δυνάμεις στην Ισπανία, στην Ιρλανδία, στην  Ιταλία, στη Γαλλία που αναζητούν μια άλλη πολιτική στην Ενωμένη Ευρώπη. Όλοι πλέον καταλαβαίνουν ότι η εμμονή στην σκληρή λιτότητα είναι αυτή που στην ουσία υπονομεύει τη συνοχή της ΕΕ και το ευρώ. Αντίθετα η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο Ευρωπαϊκό New Deal και σχέδιο ανάπτυξης και επενδύσεων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια ολοκληρωμένη πρόταση για το χρέος αλλά και για την άμεση ανόρθωση της Ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, που περιλαμβάνει:
 1. Αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης (ρεύμα και σίτιση για άπορους,  προστασία α΄ κατοικίας, δώρο Χριστουγέννων σε χαμηλοσυνταξιούχους, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κατάργηση ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης).  
2. Επανεκκίνηση της οικονομίας και φορολογική δικαιοσύνη (κατάργηση ΕΝΦΙΑ, Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, ελάφρυνση για τα κόκκινα δάνεια, ίδρυση τράπεζας ειδικού σκοπού, φόρος μόνο μεγάλης ακίνητης περιουσίας).
3.Εθνικό σχέδιο ανάκτησης εργασίας ,με επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων, της μετενέργειας και των συλλογικών συμβάσεων, με ειδικά προγράμματα για ανέργους άνω των 55 ετών και των νέων και 300.000 θέσεις εργασίας μέσω ΕΣΠΑ.
4.Με τη δημοκρατική ανασυγκρότηση του κράτους, με περιφερειακή συγκρότηση, ενίσχυση της διαφάνειας και της συμμετοχής των πολιτών στις αποφάσεις, ενδυνάμωση του Κοινοβουλίου και της Αυτοδιοίκησης, κλπ.

Για όλους αυτούς τους λόγους στις 25/1 αξίζει να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και με την πεποίθηση ότι όλα αυτά για να γίνουν θέλουν την ενεργή παρουσία, συμμετοχή και δράση όλων των πολιτών που θα ελέγχουν την κυβέρνηση και θα υποστηρίζουν τις μεγάλες αλλαγές που απαιτούνται στη χώρα μας.

*   υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.