Αστυνομικές δυνάμεις (με κλούβα) με εισαγγελική εντολή, όπως δηλώθηκε, κατέστειλαν την Κυριακή την αγορά χωρίς μεσάζοντες του Αγροτικού Παντοπωλείου στην Καλαμαριά.

Η αγορά χωρίς Μεσάζοντες του Αγροτικού Παντοπωλείου Καλαμαριάς  ήταν ίσως η μόνη στο νομό Θεσσαλονίκης που δεν είχε κατασταλεί στα 3 χρόνια  συνεχούς λειτουργίας. Είχε πραγματοποιήσει περισσότερες από 200 παραδόσεις ποιοτικών προϊόντων σε δίκαιες τιμές για τον καταναλωτή και τον παραγωγό. Την Κυριακή όμως βρέθηκε αντιμέτωπη,στην είσοδο των πρώην Καπναποθηκών στη Ν. Κρήνη, με την καταστολή. Την καταστολή ενός κινήματος αλληλεγγύης που βοηθάει σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς τόσο τους καταναλωτές, όσο και δεκάδες ευπαθείς οικογένειες της Καλαμαριάς.
Όπως δεκάδες αγορές Χωρίς Μεσάζοντες που έχουν χτυπηθεί τον περασμένο χρόνο, με οδηγό το νόμο που πέρασε η συγκυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων και βαστάζους τους λαϊκατζήδες και τους Ζορπίδηδες, με πρώτη αυτή της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού, να που σε καιρό αριστερής διακυβέρνησης ματαιώθηκε και η αντίστοιχη της Καλαμαριάς.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα πρέπει τάχιστα να επηληφθεί του ζητήματος άμεσης επαναλειτουργίας των Αγορών Χωρίς Μεσάζοντες. Ενός θεσμού που αγκαλιάστηκε από τους πολίτες και τους παραγωγούς. Ενός θεσμού που μπορεί να βοηθήσει τόσο τα ισχνά εισοδήματα και των δύο κοινωνικών ομάδων.
Ζητείται η άμεση παρέμβαση της πολιτείας και της τοπικής Αυτοδιοίκησης για να προστατευτεί η λειτουργία αυτών των αγορών που γίνεται από πραγματικούς παραγωγούς με όλα τα νόμιμα έγγραφα και ταμειακές μηχανές.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.