του ακτιβιστή

Εντάξει,  το αίσθημα της ιδιοκτησίας στον Έλληνα ήταν πάντοτε ιδιαίτερα ανεπτυγμένο. Αν ανατρέξει κανείς διαχρονικά στο αστυνομικό δελτίο θα μετρήσει εκατοντάδες θανάτους που προκλήθηκαν από διενέξεις σχετικά με τα σύνορα οικοπέδων, χωραφιών ή αγροτεμαχίων.
Μέχρι και για μια θέση πάρκινγκ υπήρξαν ομηρικοί καβγάδες, όχι αναίμακτοι πάντα.
"Εδώ παρκάρω εγώ ρεεεε", "τι λες ρε μάγκα" και δεν θέλει πολύ να απλωθεί το ζωνάρι.

Δεν πιστεύω να μην έχετε δει να κλείνονται (κρατούνται) θέσεις παρκαρίσματος σε δρόμους μπροστά ή κοντά στο σπίτι συνδημότη μας. Ωσάν τα συγκεκριμένα
τετραγωνικά μπροστά στο σπίτι εντάσσονται σ' αυτόκαι ανήκουν στον ιδιοκτήτη.
Και να οι καρέκλες, να τα σκαμπώ, να τα καφάσια να οι γκαζοντενεκέδες που έπαιζαν τορόλο παρκαδόρου.
Για να μην πάμε στους οργανωμένους παρκαδόρους νυχτερινών σκυλάδικων που κλείνανε ολόκληρες οδούς και απαιτούσανε μάλιστα και τέλη παρκαρίσματος από τους νυχτερινούς πελάτες για πάρκινγκ ή και ασφάλεια των αυτοκινήτων. Αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν. 

Γιατί τα θυμήθηκα όλα αυτά;


Γιατί πλέον το χούι της παράνομης κατοχής έχει επεκταθεί πλέον και στις παραλίες. 
Ήδη σε πάμπολες ελεύθερες από μπιτσόμπαρα και ομπρελοξαπλώστρες ακτές παρατηρείται η αυθαίρετη κατοχύρωση από εξυπνάκηδες του δικαιώματος να έχουν μόνιμη πρώτη θέση (πίστα ...) παραλία. Και το επιτυγχάνουν τοποθετώντας την ομπρέλα και τις ξαπλώστρες τους μόνιμα. Ακόμα και τις νυχτερινές ώρες αφού φροντίζουν να τις ασφαλίσουν με λουκέτα και αλυσίδες.
Φυσικά μεμφόμαστε μια τέτοια πρακτική που σαφώς δεν θαπρέπει να κυριαρχήσει. 
Αλλά να δείτε (δεν βάζουμε ιδέες) ότι η κυβέρνηση θαδώσειοδηγίεςνα πέσουν πρόστιμα όπως ανάλογα έπραξαν για όσουν τοποθετούσαν καρέκλεςγιανα διασφαλίσουν θέσεις πάρκινγκ.

Ελλάδα αθάνατη κι αγέρωχη !!


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.