Οι φετινές εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας & Αν. Θράκης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017.

Κατά τον φετινό εορτασμό θα λάβουν χώρα οι εξής εκδηλώσεις:

α) Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων σε όλη την Περιφέρεια του Δήμου από ώρα 8:00 μέχρι και τη Δύση του ηλίου της 17ης Σεπτεμβρίου 2017.

β) Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων κατά τις βραδινές ώρες τις 17ης Σεπτεμβρίου 2017 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Ειδικότερα στον Δήμο Θερμαϊκού θα πραγματοποιηθούν τα ακόλουθα:

- Ώρα 10:00 – Επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.
Χαιρετισμός Δημάρχου κ. Γιάννη Μαυρομάτη.

- Ώρα 10:45 – Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ιστορικής μνήμης του Δήμου Θερμαϊκού από τον Δήμαρχο Θερμαϊκού, Φορείς και Συλλόγους του Δήμου Θερμαϊκού.

- Ομιλία του κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, Καθηγητή Νομικής Σχολής Α.Π.Θ.- Διεθνολόγου.

- Τήρηση ενός λεπτού σιγής.

- Εθνικός Ύμνος.

Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας δήλωσε: «Στον προσφυγικό Δήμο μας, ταπεινά αλλά με περίσσια περηφάνια, έχοντας σα φυλαχτό, αλλά με πυξίδα τις πράξεις, τα λόγια, τα ήθη και τον πολιτισμό, κάνουμε το αυτονόητο. Το πιο απλό. Ανάβουμε κεράκι μνήμης, ευγνωμοσύνης και μεγάλης αγάπης. Και η περπατησιά όλων εκείνων εσαεί να αποτελεί αναφορά για το μέλλον ευοίωνο και ανθρώπινο».








Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.