Το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα της διοίκησης Μαυρομάτη τον περασμένο χρόνο αναμφίβολα ήταν αυτό της καθαριότητας. Φαίνεται όμως, παρ' ότι δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί πως έχει αποκατασταθεί είναι βέβαιο πως έχει αποκατασταθεί ο ρυθμός αποκομιδής με αποτέλεσμα να μην παρατηρούνται κάδοι ξέχειλοι πλέον. Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί (χωρίς να ξέρουμε που ακριβώς αποθέτονται) και η απομάκρυνση σημαντικού μέρους των ογκωδών που μαζί με τους σωρούς των κλαδεμάτων δημιουργούσαν μια απογοητευτική εικόνα για την καθαριότητα του δήμου σε κατοίκους του αλλά και σε επισκέπτες.
Η σημερινή είδηση που προέρχεται από δελτίο τύπου του δήμου και μας πληροφορεί για την αγορά και τοποθέτηση 860 καινούργιων κάδων απορριμάτων μας κάνει περισσότερο αισιόδοξους για την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος καθαριότητας του δήμου Θερμαϊκού.
Η αντικατάσταση του πραγματικά μεγάλου αριθμού κατεστραμμένων κάδων νομίζουμε πως ήταν επιβεβλημένη. Αν επιδειχθεί η αναγκαία προσοχή από τα συνεργεία καθαριότητας για την ακεραιότητα παλαιών και νέων κάδων και συνεχιστεί η τακτική αποκομιδή, πιστεύουμε πως θα μπορούμε να ζούμε σε  ένα δήμο καθαρό .... 

Από τη σχετική ανακοίνωση μαθαίνουμε πως:
Πρόκειται, συγκεκριμένα, για 760 μεγάλους κάδους και 100 μικρούς, οι οποίοι προορίζονται για τις μονοκατοικίες. Η τοποθέτησή τους έχει ξεκινήσει ήδη και θα καλύψει όλες τις Δημοτικές Ενότητες και τα Δημοτικά Διαμερίσματα. 
Αισιόδοξος για τη επίλυση του προβλήματος, δηλώνει ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης, επισημαίνοντας ότι : «Μετά τη θεομηνία, που υπέστη ο Δήμος Θερμαϊκού στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου του 2016, η Υπηρεσία Καθαριότητας ήρθε αντιμέτωπη με μία μεγάλη έλλειψη κάδων, αφού πάνω από 400 παρασύρθηκαν και καταστράφηκαν λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων. Το ζήτημα αυτό διευθετείται με την προμήθεια 860 κάδων απορριμμάτων, που θα τοποθετηθούν σε όλες τις περιοχές του Δήμου και θα εξυπηρετήσει στην αποκομιδή. Ας τονίσουμε επίσης, ότι είναι η πρώτη φορά, που ο Δήμος Θερμαϊκού εφοδιάζεται με έναν τόσο μεγάλο αριθμό κάδων και η κίνηση αυτή συνεισφέρει με ουσιαστικό και πρακτικό τρόπο στην εξυγίανση της εικόνας του τόπου μας, αφενός μεν για την ποιότητα της καθημερινής ζωής των συνδημοτών μας και αφετέρου, για τους επισκέπτες του.» 
Να σημειωθεί επίσης, ότι σε διαδικασία δρομολόγησης είναι η προμήθεια κι άλλου αριθμού κάδων μέσα στο 2018, ώστε πλέον να έχουν καλυφθεί όλες ανεξαιρέτως οι περιοχές του Δήμου Θερμαϊκού.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. Στην παραλια της Αγιας Τριαδας μπροστα στην παιδικη χαρα η εικονα ειναι απογοητευτικη.Παρα τις εκλησεις που εγιναν προν τον δημο και ειδικοτερα στους τοπικους εκλεγμενους οπως (κ Καλονα κλπ) να μεταφερθουν οι καδοι και τα σκουπιδια που ολο το καλοκαιρι πιαναμε την μυτη μας απο την δυσοσμια δυστυχως δεν εγινε τιποτε ,Η αδιαφορια ακομη και μπροστα στην πολυκατοικια που διαμενει ο εν λογω κυριος ,το ρεμα ειναι φραγμενο και αλοιμονο αν πιασει δυνατη βροχη.Απεραντος καλαμωνας καλυπτει την οδο χειμαρου .κανενας απο τον δημο δεν ενδιαφερεται για την καθαριοτητα.Βρισκομαστε ολοι εμεις που κατοικουμε κατα μηκος της οδου χεμαρρου σε αθλια κατασταση.δεν υπαρχει επισεις καθολου φωτισμος στον δρομο.Τριτοκοσμικη κατασταση και τα δημοτικα τελη παρα πολλα χωρις κανενα αντικρισμα.Το επομενο βημα κυριοι του Δημου Θερμαικου ειναι η Δημοσιοτητα της καταστασης γιατι δεν παει αλλο η αδιαφορια εφτασε στο αποκορυφωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ολοι αυτοι που θα παρουν μερος και θα παρακολουθησουν τον αγωνα κολυμβυσης σας παρακαλω περαστε τους απο το παραλιακο μετωπο προς την Αγια Τριαδα να δουν σε τι αθλια κατασταση βρισκεται .Τα λουλουδακια τα πλακακια τα επιδαπεδια φωτακια μπροστα στα θερετρα αξιωματικων δεν ειναι δειγμα καθαριοτητος και καλοπισμου του δημου δεν σταματαει εκει ο δημος Θερμαικου οι κατοικοι εχουν να αντιμετωπισουν παρα πολλα προβληματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.