Σε μια πραγματική λαοθάλασσα εξελίχθηκε το σημερινό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Η συμμετοχή των Θεσσαλονικέων αλλά και των Μακεδόνων από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη. Περισσότερες από 300.000 έδωσαν το παρόν στο κάλεσμα των διοργανωτών, που δεν είχαν καμμιά σχέση με κόμματα, χρώματα και αρώματα.

Καταλήφθηκε όλη η παραλιακή από το Μέγαρο Μουσικής μέχρι και το λιμάνι με ιδιαίτερη πυκνότητα από το Μακεδονία Παλλάς μέχρι και τον Λευκό Πύργο αλλά και με ικανοποιητική από το λιμάνι μέχρι το Μέγαρο και κλειστούς όλους τους κάθετους δρόμους.

Και η έκπληξη από την τεράστια προσέλευση των Μακεδόνων προφανώς ήταν μεγαλύτερη στα κόμματα του συστήματος αλλά και στα διαπλεκόμενα ΜΜΕ που έκαναν οτιδήποτε, σε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, για να το υποβαθμίσουν (αποσιωπώντας το) ή και ανοιχτά να το προβοκάρουν.

Και όπως ήταν αναμενόμενο, από εμάς, ελάχιστη ώρα μετά την κοσμοπλημμύρα άρχισε επιχείρηση:
  • κολοτούμπας από τους ολίγιστους του πολιτικού συστήματος με πρώτο και καλύτερο τον Κούλη που η πρότερη αφωνία του μεταμορφώθηκε αιφνίδια σε δηλώσεις στήριξης μιλώντας για "εντυπωσιακή συμμετοχή στο συλλαλητήριο αποδεικνύει την ιδιαίτερα μεγάλη ευαισθησία της κοινωνίας στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων" ή 
  • υποβάθμισης του συλλαλητηρίου από το μιντιακό σύστημα του δοσιλογισμού και της διαπλοκής που το βρήκαν μικρότερο από αυτό του 1992. Είναι πράγματι απαράδεκτοι. Συγκρίνουν δύο τελείως ανόμοια σε δυναμική συλλαλητήρια. Αυτό του '92 είχε στηριχτεί από όλες σχεδόν τις κομματικές τότε δυνάμεις, σύσσωμο το ιερατείο με μπροστάρη τον Χριστόδουλο, δημάρχους και σύσσωμη την τότε κυβέρνηση που έδωσε άδεια σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους να φύγουν από τις 12 μμ από τις υπηρεσίες τους και να μεταβούν μαζικά στη συγκέντρωση στην Αριστοτέλους. Ενώ το σημερινό οργανώθηκε από μια μικρή ομάδα πολιτών, ανεξάρτητων κομματικά, που πήραν στις πλάτες τους την πρωτοβουλία να στήσουν ένα ανάχωμα στην δουλική υποταγή της κυβερνητικής δωρεάς του ονόματος στην γείτονα, μετά από ντιρεκτίβες που έλαβαν από  Αμερικανονατοϊκούς εντολείς τους.
Άρα μιλάμε για ένα απόλυτα πετυχημένο συλλαλητήριο. Τόσο που τα δελτία ειδήσεων μιλούν περισσότερο για μερικούς περίεργους αναρχικούς και tη φωτιά στη λιμπερτάτια προκειμένου να μειώσουν την τεράστια σημασία της πολυπληθούς συμμετοχής των πολιτών που έδωσαν ταυτόχρονα ένα δυνατό χτύπημα στο πουλημένο πολιτικό σύστημα.

Το κύριο σύνθημα τα λέει όλα:

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΑΛΗΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ


Αναμένεται με ενδιαφέρον η συνέχεια των κινητοποιήσεων αλλά και η αντίδραση των υποταγμένων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Για τη φωτιά στην Λιμπερτάτια:
Απαράδεκτη η επίθεση ελαχίστων αναρχικών από την λιμπερτάτια, με ρίψη μπουκαλιών, πετρών και ύβρεων σε ανυποψίαστους πολίτες που μετέβαιναν στο χώρο του συλλαλητηρίου.
Εγκληματική η ρίψη μολότωφ  από φασιστικά στοιχεία της Χρυσής Αυγής που πυρπόλησαν το κτίριο.
Δύο ακραίες συμπεριφορές από τα άκρα που στιγμάτισαν την μεγαλειώδη κινητοποίηση και έδωσαν λαβή στα ΜΜΕ για μια ακόμα επικοινωνιακή προβοκάτσια.
































Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.