Από αύριο Τετάρτη, θα αρμενίζει στο Θερμαϊκό και το τρίτο καραβάκι η «Ολυμπία», όπως γνωστοποίησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM», ο υπεύθυνος επικοινωνίας της «Karavakia Thessaloniki Waterbus», Νίκος Τσαμασλής, τονίζοντας ότι προστίθεται για πρώτη φόρα και ένα νέο καθημερινό δρομολόγιο, με προορισμό την Αγία Τριάδα. 
Σχολιάζοντας την προσάραξη του «Κωνσταντή» σε αβαθή νερά στη θαλάσσια περιοχή του Θερμαϊκού, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της εταιρίας υπογράμμισε ότι «άμεσα οι 40 επιβάτες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι» και πως «το καραβάκι αποκολλήθηκε μόνο του και μετά τους απαραίτητους ελέγχους, η λιμενική αρχή επέτρεψε τον απόπλου του» (σ.σ. την περασμένη Παρασκευή 6 Ιουλίου ο «Κωνσταντής» είχε κολλήσει σε αβαθή, στη θαλάσσια περιοχή Μικρό Έμβολο -Παλατάκι- περίπου 150 μέτρα από την ακτή).
«Μετά από εκτεταμένους ελέγχους υφάλων που διενεργήθηκαν, αλλά και από τον Νηογνώμονα στο σκάφος, οι λιμενικές αρχές της Θεσσαλονίκης επέτρεψαν και πάλι τον απόπλου του πλοίου» δήλωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της «Karavakia Thessaloniki Waterbus», Νίκος Τσαμασλής, τονίζοντας ότι το πλοίο επανέρχεται σε κανονικούς ρυθμούς, μεταφέροντας τους επιβάτες με ασφάλεια.
«Έχουμε επαναφορά των 20 συνολικά δρομολογίων με τον «Κωνσταντή» και τον «Άγιο Γεώργιο» που δίνουν τη δυνατότητα στους Θεσσαλονικείς αλλά και στους επισκέπτες της πόλης, όχι μόνο να απολαύσουν τις κοντινές παραλίες αλλά και την υπέροχη θέα της Θεσσαλονίκης μέσα από τη θάλασσα» ανέφερε. Τα δύο καραβάκια, «Άγιος Γεώργιος» και «Κωνσταντής», πραγματοποιούν καθημερινά δρομολόγια, με αφετηρία το λιμάνι της Θεσσαλονίκης (Προβλήτα Α’) και μία στάση στον Λευκό Πύργο, πριν καταλήξουν στις παραλίες της Περαίας και των Νέων Επιβατών. Τα δρομολόγια πραγματοποιούνται από Μάιο έως και Οκτώβριο. Ο «Κωνσταντής» έχει μήκος 24 μέτρα και χωρητικότητα 180 επιβάτες και ο «Άγιος Γεώργιος» 18 μέτρα με δυνατότητα να μεταφέρει 100 επιβάτες.
Μαρτυρία της συνδημότισσάς μας για την ανώδυνη περιπέτεια ανοιχτά από το Παλατάκι.
Με την ευκαιρία ας παρακολουθήσουμε και το ρεπορτάζ που έκανε η TV100 για το θέμα της προσάραξης του Κωνσταντή. Ιδιαίτερα στεκόμαστε στην μαρτυρία της συμπολίτισσάς μας Μαρίας Σακάρα, που ήταν επιβάτης, και που όχι μόνο δεν ανησύχησε ιδιαίτερα αλλά επέλεξε να επιστρέψει στον Θερμαϊκό, μετά την πρόσκαιρη ταλαιπωρία, και πάλι με το καραβάκι της γραμμής.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.