... και με το άλμα των 8.25 που πέταξε στο στάδιο του Βερολίνου, έδιωξε ένα κομμάτι της θλίψης και κατήφειάς μας.

Το χρυσό μετάλλιο και η πρωτιά που κατέκτησε, ο 20χρονος Μακεδόνας από τα Γρεβενά γέμισε με αισιοδοξία τις καρδιές μας.

Χίλια εύγε αξίζουν στον νεαρό αθλητή μας.

Όσοι δεν παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στον ελληνικό στίβο πιθανότατα άκουσαν για πρώτη φορά το όνομα του. Αντίθετα, για όσους ξέρουν τα όσα συμβαίνουν ήταν απλά μία φυσική εξέλιξη των πραγμάτων, για τον Μίλτο Τεντόγλου, ο οποίος, από το βράδυ της Τετάρτης (08/08), είναι ο νέος πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος.

Παράλληλα, έγινε ο νεαρότερος Έλληνας αθλητής που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Το βράδυ της Τετάρτης ο πρωταθλητής του Γιώργου Πομάσκι ήταν μόλις 20 ετών και 143 ημερών!

Φυσικά, ήταν και ο βενιαμίν της ελληνικής ομάδας που πήγε στο Βερολίνο, ωστόσο από την αρχή τα σχέδια έφταναν έως το βάθρο των νικητών.

ΤΟ ΠΑΡΚΟΥΡ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ


ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΘΡΥΛΙΚΟΥ ΕΜΙΓΙΑΝ

Με τέτοιες επιδόσεις είχε κλείσει το εισιτήριο μία θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Κάλι της Κολομβίας (15-19/7/2015). Εκεί κατετάγη στην πέμπτη θέση με καλύτερο άλμα στα 7.66μ. Ωστόσο, το παράσημο που πήρε φεύγοντας από εκείνη τη διοργάνωση ήταν σημαντικότερο. Ο κάτοχος του ρεκόρ Ευρώπης στο μήκος, Ρόμπερτ Εμιγιάν μίλησε με τα καλύτερα λόγια για εκείνον και παρά την πέμπτη του θέση τον κατέταξε ανάμεσα στους αθλητές που έχουν τις καλύτερες προοπτικές για το μέλλον.

ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ

ΕΨΑΧΝΕ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΚΑΙ ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.