Συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή, η Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Θεσσαλονίκης Λίτσα Αμμανατίδου, που αφορά στα συνεχιζόμενα προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή της Επίκαιρης Ερώτησης της Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Β Θεσσαλονίκης Λίτσας Αμμανατίδου – Πασχαλίδου, για τα προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών, η Βουλευτής αναφέρθηκε στην πληθώρα επίκαιρων και απλών ερωτήσεων που έχουν κατατεθεί από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα αυτό, και πριν και μετά από το 2012, όπου και η ευθύνη της μεταφοράς βαρύνει τις Περιφέρειες. Η Βουλευτής αναφέρθηκε επίσης στο μέγεθος του προβλήματος που ειδικά στη Θεσσαλονίκη αφορά σε χιλιάδες μαθητές και τις οικογένειές τους, σε ειδικά σχολεία, όπως επίσης και τα Μουσικό και Καλλιτεχνικό σχολεία. Ανέφερε επίσης και το γεγονός ότι και όπου έχουν οριστεί σχολικά δρομολόγια σε καμιά περίπτωση δεν επαρκούν για το σύνολο των μαθητών που πρέπει να εξυπηρετούν.

Τέλος,επανέφερε την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τη δωρεάν, ασφαλή και έγκαιρη μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία από έναν ενιαίο δημόσιο φορέα, κρούoντας τον κώδωνα του κινδύνου για οριστική λύση του προβλήματος, ώστε να μην αναζωπυρωθεί μετά τις 28 Φλεβάρη του 2015.

Δυστυχώς, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, ο κ. Λεονταρίτης, δεν έδωσε καμιά απάντηση.

Αμέσως μετά η βουλευτής Λίτσα Αμμανατίδου δήλωσε:

«Πρέπει επιτέλους να δημιουργηθεί ένας ενιαίος δημόσιος φορέας για δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών από και προς τα σχολεία τους, με κατάλληλα διαμορφωμένα μέσα μετακίνησης, με μόνιμους εξειδικευμένους οδηγούς και συνοδούς, όπου απαιτείται, και απευθείας κρατική χρηματοδότηση. Επίσης, όπως αναφέρουν και οι γονείς, οι οποίοι κατέθεσαν και μηνυτήριες αναφορές κατά παντός υπευθύνου, δεν πρέπει να εφαρμοστούν τα χιλιομετρικά όρια της νέας ΚΥΑ, επειδή καταργούν στην πράξη το δικαίωμα των μαθητών να μεταφέρονται δωρεάν και με ασφάλεια στα σχολεία τους. Ειδικά στην Περιφέρεια, όπου υπάρχουν ιδιαιτερότητες με χωριά και οικισμούς, πολλά παιδιά είναι αναγκασμένα να διανύουν μεγάλες αποστάσεις με τα πόδια προκειμένου να πάρουν αστική συγκοινωνία θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους. Η Δημόσια, Ασφαλής και Δωρεάν μεταφορά των μαθητών είναι κοινωνικό δικαίωμα και δεν χωράει στη λογική της διαπραγμάτευσης. Τέλος, όσα παιδιά δεν εξυπηρετηθούν από τα συμβαλλόμενα λεωφορεία, πρέπει με τη χρήση ειδικού μαθητικού δελτίου να μπορούν με μεταφέρονται δωρεάν στα σχολεία τους από τις κατά τόπους αστικές συγκοινωνίες (ΟΑΣΘ για την περιοχή της Θεσσαλονίκης)».

Παρακολουθήστε το βίντεο της συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης στην ολομέλεια:

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.