Αγωνίστηκε, τερμάτισε και έστειλε το δικό του μήνυμα αισιοδοξίας, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου! Ο Νίκος Παπαγγελής είναι ένας 16χρονος που, παρά τον ακρωτηριασμό του αριστερού του ποδιού πριν από έναν χρόνο, έλαβε μέρος στο 1ο Τρίαθλο Ναυπλίου και πέτυχε καλές επιδόσεις. Ο νεαρός με την «ατσάλινη» θέληση μετείχε στα αγωνίσματα της κολύμβησης 750 μ., της ποδηλασίας 20 χλμ. στην παραλιακή οδό Ναυπλίου - Νέας Κίου και του τρεξίματος 5 χλμ. στην παλιά πόλη του Ναυπλίου και τα έβαλε με τους αρτιμελείς συναθλητές του.

Το 2012 ο 13χρονος τότε Νίκος είχε διαγνωστεί με οστεοσάρκωμα στο αριστερό του πόδι, για την αντιμετώπιση του οποίου υποβλήθηκε σε σειρά χειρουργείων και χημειοθεραπειών. Δύο χρόνια αργότερα όμως η νόσος υποτροπίασε και η μόνη λύση, σύμφωνα με τους γιατρούς, ήταν ο ακρωτηριασμός.

Εκτοτε ο μικρός «ήρωας», που μένει στον Πειραιά, όχι μόνο δεν εγκατέλειψε την αγάπη του για τον αθλητισμό (ασχολούνταν από πέντε ετών με το ποδόσφαιρο), αλλά επιδεικνύοντας μεγάλη επιμονή στράφηκε στο τρίαθλο. Ο πρώτος του αγώνας ήταν έναν μήνα νωρίτερα, στο Spetsathlon, ενώ στόχος του είναι να μετάσχει σε πανευρωπαϊκούς και διεθνείς αγώνες. «Πολλές φορές η ζωή δεν θα είναι δίκαιη, αλλά ό,τι και αν μας συμβαίνει δεν πρέπει ποτέ να το βάζουμε κάτω» είχε δηλώσει ο ίδιος.
πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.