Την απόφαση του να μην είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησε, σε συνέντευξη του στο γαλλικό περιοδικό Nouvel Observateur, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, υπογραμμίζοντας ότι "δεν θα είναι υποψήφιος ενός κόμματος το οποίο θα έχει ως στόχο την εφαρμογή της απόφασης της 13ης Ιουλίου".

Ο κ. Βαρουφάκης ανέβασε τους τόνους, σημειώνοντας: "Προδώσαμε τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Δεν μπορώ να είμαι υποψήφιος, ακόμη κι αν αυτό το κόμμα έχει ευρεία αποδοχή από το λαός".

"Ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφοντας από τη Διάσκεψη Κορυφής έθεσε ένα συγκεκριμένο δίλημμα: Είτε αποδεχόμαστε τη συγκεκριμένη συμφωνία είτε το σχέδιο Σόιμπλε για έξοδο της χώρας από το ευρώ τίθεται σε εφαρμογή. Σε αυτό ακριβώς το δίλημμα έγκειται και η διαφωνία μου με τον Αλέξη Τσίπρα. Προσωπικά πιστεύω πως η αποδοχή τουτρίτου μνημονίου είναι ουσιαστικά η αφετηρία για την έξοδο της χώρας από το ευρώ. Είναι η συγκεκριμένη συμφωνία η αρχή για την εφαρμογή του σχεδίου Σόιμπλε. Το τρίτο μνημόνιο πέρα από μία μη βιώσιμη συμφωνία είναι ουσιαστικά η αποδοχή του τέλους για τη χώρα στο ευρώ".

Ερωτηθείς για το πώς βλέπει το μέλλον του, αφού γελάει, τονίζει:

"Ενδιαφέρουσα ερώτηση. Θα παραμείνω ενεργός πολιτικά ό,τι κι αν συμβεί, αλλά με μια νέα βεβαιότητα: όλα αυτά τα ερωτήματα, η λιτότητα, το χρέος, πρέπει να εξεταστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σε συνεννόηση με τους λαούς που υποφέρουν και με τους εκπροσώπους τους και όχι μέσα στο Eurogroup που δεν έχει κανέναν θεσμικό ρόλο και δεν αποδίδει λογαριασμό σε κανέναν θεσμό. Αν δεν υπάρξει ένα ευρωπαϊκό κίνημα για να εκδημοκρατίσει την ευρωζώνη, κανένας ευρωπαϊκός λαός δεν θα δει καλύτερες μέρες: Ούτε οι Γάλλοι, ούτε οι Ιταλοί, ούτε οι Ιρλανδοί, κανείς. Πρόκειται για μια ουσιώδη μάχη που πρέπει να δώσουμε".


Το γαλλικό περιοδικό συνάντησε και φωτογράφισε τον Γιάνη Βαρουφάκη στο εξοχικό του σπίτι στην Αίγινα.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.