Ο μαθητής της Γ' Λυκείου από τη Θεσσαλονίκη, o Φίλιππος – Ιλαρίων Συτιλίδης, έγινε δεκτός απο το HARVARD με πλήρη υποτροφία 69.000$ ετησίως για τέσσερα χρόνια, προκειμένου να σπουδάσει μαθηματικά. Ο Φίλιππος – Ιλαρίων Συτιλίδης παρακολούθησε το Πρόγραμμα «StudiesAbroad», το οποίο προετοιμάζει τους μαθητές του Λυκείου για την εισαγωγή τους σε πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης χωρίς InternationalBaccalaureate (IB). Ο μαθητής είχε διακριθεί στη και στη Βαλκανιάδα Μαθηματικών Νέων το 2013 με έπαινο, αλλά και στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα της ΕΜΕ,«Αρχιμήδης», όπου και απέσπασε χρυσό μετάλλιο το 2013 και αργυρό μετάλλιο το 2015. Παράλληλα διακρίθηκε και στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής όπου κατέκτησε την 3η θέση το 2014 και την 6η θέση το 2015.
Μπορεί ο υπουργός  Παιδείας Νίκος Φίλης να μην αναφέρθηκε στην περίπτωση του αριστούχου μαθητή αλλά ο Αμερικανός πρέσβης κ. David D. Pearce επισκέφθηκε τα εκπαιδευτήρια για να συγχαρεί τον Φίλιππο. Από αυτή την επίσκεψη και η φωτο.  

Δείτε τι έγραψε η αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα στην σελίδα της στο Facebook: 

U.S. Ambassador David D. Pearce visited Mandoulides Schools to congratulate 17-year old student Philippos Ilarion Sytilidis who got accepted, with a full four-year scholarship, at Harvard University to study Mathematics.
Philippos, along with his fellow students, who will also be attending American Universities, and Ekaterina Mandoulidou, welcomed the U.S. Ambassador and informed him about the Studies Abroad Program.
Ambassador Pearce congratulated them and signed a Star Wars special edition book with the inscription:
“May the Force Be With You”
in all your academic pursuits
in Greece and in the United States
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Οι ναοί του καπιταλισμού δεν διστάζουν να απλώσουν τα πλοκάμια τους και να ρουφήξουν κάθε άξιο μυαλό της λαϊκής οικογένειας, η οποία δίνει την καθημερινή μάχη του προλεταριάτου ενάντια στο αδηφάγο κεφάλαιο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.