Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Φιλεκπαιδευτικό Σωματείο eduACT διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη το μεγαλύτερο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής, έρευνας και καινοτομίας FIRST® LEGO® League υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στις 5 και 6 Μαρτίου 70 ομάδες με συνολικά 850 παιδιά από όλη την Ελλάδα θα συγκεντρωθούν στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ.


Θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι το Trash Trek και σύνθημά μας το “Waste Wise”. Τα παιδιά χρησιμοποιώντας ως όχημα το παιχνίδι και την κατασκευή ρομπότ θα επιχειρήσουν να προτείνουν και να σχεδιάσουν έξυπνες λύσεις για την ορθότερη διαχείριση των απορριμάτων μας.

Για πρώτη φορά ξεκινά φέτος το Junior FIRST® LEGO® League, στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά μεταξύ 6 έως 9 ετών.

Το πρωτάθλημα ρομποτικής δεν επιδιώκει μόνο την ανάδειξη μικρών επιστημόνων. Πρωταρχικός στόχος είναι η εξοικείωση των παιδιών με την ομαδική εργασία και την αποτελεσματική συνεργασία, τη δημιουργική σκέψη και την ανάπτυξη των ηγετικών τους δεξιοτήτων.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Μπορείτε να ζήσετε κι εσείς αυτήν τη μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία από κοντά συμμετέχοντας ως εθελοντές/ εθελόντριες. Σας περιμένουμε όλους και όλες για ένα διήμερο γεμάτο εκπλήξεις, χαμόγελα και καινοτόμες ανακαλύψεις!

Η φόρμα συμμετοχής των εθελοντών-ριών πατώντας εδώ.

Η σελίδα του διαγωνισμού πατώντας εδώ.


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.