Η κατάσταση που επικρατεί στη Νότιο Αφρική είναι λίγο έως πολύ άγνωστη στο ευρύ κοινό. Ο Σάιμον Ρος (Simon Roche) στέλεχος του νοτιοαφρικανικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού Suidlanders συζητά με τη Φωτεινή Μαστρογιάννη για τις εξελίξεις στη χώρα αυτή και για το επικίνδυνο μέλλον τόσο της Νοτίου Αφρικής όσο και της Δύσης γενικότερα.

Φωτεινή ΜαστρογιάννηΣάιμον, μπορείς να μας περιγράψεις ποια είναι η τρέχουσα κατάσταση στη Νότιο Αφρική;

Σάιμον Ρoς: Αυτή τη στιγμή η Νότιος Αφρική είναι διχοτομημένη. Από τη μία πλευρά έχουμε μία χώρα 55 εκατομμυρίων ανθρώπων όπου τα 16,3 εκατομμύρια ζουν με επιδόματα και μόνο 3,2 εκατομμύρια πληρώνουν φόρους. Θα πρέπει να τονίσω ότι έχουμε τον υψηλότερο βαθμό δολοφονιών στον κόσμο ειδικότερα λευκών (κυρίως λευκών αγροτών) από τους μαύρους και άνω των 400.000 λευκών ζουν σε παραπήγματα! Η κυβέρνησή μας απειλεί τους λευκούς με απαλλοτριώσεις χωρίς καταβολή αποζημίωσης! Από την άλλη, πολλοί άνθρωποι, ειδικότερα λευκοί, απέχουν από αυτή την πραγματικότητα και υποκρίνονται ότι απλά δεν υφίσταται. Ζουν σε σπίτια με υψηλούς φράκτες, έχουν υψηλούς μισθούς και υπακούουν το αφήγημα που λέγεται «Νοτιοαφρικανικό έθνος ουρανίου τόξου» δηλαδή το Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσσο/Νοτιοαφρικανικό Κομμουνιστικό Κόμμα έχει δημιουργήσει μία ουτοπία που είναι σύμφωνη με την κληρονομιά του Νέλσον Μαντέλα.

ΦΜΠοια είναι η αντίδραση της διεθνούς κοινότητας;
Σάιμον Ρος:  Δεν υπάρχει καμία αντίδραση από τη διεθνή κοινότητα. Αντιθέτως υπάρχει μποϋκοτάζ των ειδήσεων από τα παγκοσμιοποιημένα καπιταλιστικά ΜΜΕ.

ΦΜΣτην Ελλάδα σπάνια ακούμε και διαβάζουμε για τη κατάσταση του λευκού πληθυσμού στη Νότια Αφρική. Ακόμα και σε διεθνές επίπεδο, οι ειδήσεις είναι ελάχιστες. Ποιος είναι ο λόγος;

ΣΡ: Τα διεθνή ΜΜΕ φέρουν πλήρη ευθύνη για την προπαγάνδα της φιλελεύθερης ελίτ ενάντια στο απαρτχάιντ των λευκών στη Νότιο Αφρική, προπαγάνδα που συνέβαινε τη δεκαετία του 1970, 1980 ακόμα και στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, τα διεθνή ΜΜΕ προωθούν τις αξίες της νέας φιλελεύθερης Νότιας Αφρικής υπό την κυβερνητική συμμαχία του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου/ Νοτιοαφρικανικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Συνεπώς, εάν τα διεθνή ΜΜΕ άρχιζαν να λένε την αλήθεια, θα γελοιοποιούνταν ως ψεύτες τόσο αυτά όσο και η διεθνής πολιτική ελίτ που υπηρετούν. Δεν μπορούν, με τίποτα, να χάσουν την αξιοπιστία τους απέναντι στους Δυτικοευρωπαίους που προσπαθούν σήμερα να καταστρέψουν.

ΦΜΣτην Ευρώπη και ειδικότερα στην Ελλάδα έχουμε μαζική ροή μεταναστών κυρίως παρανόμων. Προέρχονται κυρίως από τις Ασιατικές και Αφρικανικές χώρες, ωστόσο, παρά τη «γενοκτονία» του λευκού πληθυσμού της Νοτίου Αφρικής, δεν γνωρίζω εάν υπάρχουν, τουλάχιστον στην Ελλάδα, νοτιοαφρικανοί μετανάστες. Δεν είναι λίγο αντιφατικό δηλαδή να υπάρχει «γενοκτονία» αλλά κανείς να μην θέλει να ξεφύγει από αυτή;

ΣΡ: Ο οργανισμός Suidlanders δεν χρησιμοποιεί ποτέ τη λέξη γενοκτονία. Η γενοκτονία ως λέξη έχει συγκεκριμένο νόημα και θα πρέπει να χρησιμοποιείται κατάλληλα. Εν τούτοις, υπάρχει μεγάλη εγκληματικότητα και η οικονομία μας καταρρέει. Ως αποτέλεσμα πολλοί λευκοί εγκατέλειψαν τη Νότιο Αφρική. Ο πληθυσμός των λευκών στη Νότιο Αφρική ανέρχεται περίπου στα 4,7 εκατομμύρια ενώ θα έπρεπε να είναι 5,5 εκατομμύρια. Οι 800.000 μετανάστευσαν νόμιμα στη Νέα Ζηλανδία, στην Αυστραλία, στον Καναδά και στις ΗΠΑ.

ΦΜΚάποιοι θα σκέπτονταν ή ακόμα και θα έλεγαν ότι αυτό που υφίστανται οι λευκοί στη Νότιο Αφρική είναι το αποτέλεσμα του απαρτχάιντ και της καταπίεσης των μαύρων από τους λευκούς.

ΣΡ: Σε κάποιο βαθμό ο ισχυρισμός αυτός είναι σωστός. Πολλοί ηγέτες των μαύρων μιλάνε για εκδίκηση των μαύρων λόγω του απαρτχάιντ.

ΦΜΠες μας λίγα λόγια για τον οργανισμό Suidlanders. Ποιοι είστε και ποιος είναι ο σκοπός σας. Χρηματοδοτείστε αποκλειστικά από δωρεές;


ΣΡ: Ο Suidlanders είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός (δεν είναι δηλαδή όργανο του κράτους οποιασδήποτε χώρας) οργανισμός πολιτικής άμυνας. Ο Suidlanders έχει συσταθεί νόμιμα  σύμφωνα με τις ειδικές διατάξεις των πρόσθετων πρωτοκόλλων των Συμβάσεων της Γενεύης. Τα πρόσθετα πρωτόκολλα των Συμβάσεων της Γενεύης έχουν συγκεκριμένες διατάξεις για αναγνωρίσιμες εθνοτικές ομάδες μη στρατιωτών πολιτών με στόχο την προστασία της ευημερίας τους σε περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης. Ως εκ τούτου, ο Suidlanders έχει καταστρώσει σχέδιο μεταφοράς σε ασφαλή καταφύγια  όσο το δυνατόν περισσοτέρων λευκών σε περίπτωση εμφυλίου φυλετικού πολέμου στη Νότιο Αφρική. Το σχέδιό μας καλύπτει ολόκληρη τη Νότια Αφρική και στόχος μας είναι να μεταφέρουμε  όσο το δυνατόν περισσότερους από τους ανθρώπους μας στα ασφαλή αυτά καταφύγια.

ΦΜ:  Διαβάζοντας την ιστοσελίδα σας κάποιος θα έλεγε ότι υιοθετείτε μία αμυντική παρά ενεργητική προσέγγιση δηλ. είστε έτοιμοι με ένα σχέδιο επείγουσας ανάγκης για τη μεταφορά προσφύγων σε ασφαλή καταφύγια αλλά δεν προτείνεται μία πιο δυναμική λύση στο πρόβλημα.ΣΡ: Ναι, το σχέδιό μας είναι περισσότερο αμυντικό παρά ενεργητικό. Δεν είμαστε πολιτικό κόμμα και επομένως δεν επιδιώκουμε να παίξουμε κάποιο ρόλο και  να προσποιούμαστε ότι θα επινοήσουμε ένα είδος θαυματουργού λύσης για τη χώρα μας. Επίσης, δεν συμμετέχουμε σε (πολλές) πρωτοβουλίες για να βοηθήσουμε τους φτωχούς λευκούς στα παραπήγματα. Ο σκοπός μας είναι αρκετά περιορισμένος και εστιάζουμε στην προετοιμασία ενός σχεδίου για την προστασία του λαού μας σε αυτόν τον επικείμενο εμφύλιο πόλεμο.

ΦΜΣτην ιστοσελίδα σας αναφέρετε ότι αυτό που συμβαίνει στη Νότιο Αφρική θα είναι και το μέλλον της Δύσης. Τι σας κάνει να πιστεύετε κάτι τέτοιο;

ΣΡ:  Για εμάς, αυτό δεν είναι απλώς θέμα πίστης αλλά «προφανούς γνώσης».  Είμαστε άνθρωποι που έχουμε περάσει όλη μας τη ζωή βιώνοντας το γεγονός ότι όλοι οι λαοί είναι διαφορετικοί. Δεν χρειάζεται να διαβάσουμε τους J.Philippe Rushton, τον James Flynn, τον Richard Lynn, τον Charles Murray ή τον Δρ. Penham, για να μάθουμε ότι υπάρχουν συντριπτικές δυνάμεις μέσα σε κάθε ανθρώπινο ον που καθιστούν τον έναν άνθρωπο διαφορετικό από τον άλλο.  Γνωρίζουμε ότι ο πολιτισμός μας έχει ιδιαίτερα πλεονεκτήματα και αδυναμίες όπως και κάθε άλλος πολιτισμός. Γνωρίζουμε ότι οι μουσουλμάνοι και οι μαύροι που εισβάλλουν στην Ευρώπη δεν θα  γίνουν ΠΟΤΕ ακριβώς οι ίδιοι με τους Ευρωπαίους. Αυτοί οι άνθρωποι θα υπακούουν τα εγγενή ένστικτά τους και τα αποτελέσματα αυτής της υπακοής θα είναι κοινά σε αυτές τις ομάδες ανθρώπων. Αυτό είναι κάτι που οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να συλλάβουν, αλλά σίγουρα θα το παρατηρήσουν τα επόμενα χρόνια. Είναι εντελώς απίστευτο για εμάς ότι οι Έλληνες, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε αιώνες "καθυστέρησης" από τους Οθωμανούς να μην μπορούν να δουν τι τους συμβαίνει τώρα. Αυτό είναι κάτι που εμείς δεν μπορούμε να κατανοήσουμε.

ΦΜΠοιο είναι το μήνυμά σου στους Ελληνες που θα διαβάσουν αυτή τη συνέντευξη;

ΣΡ: Ο Suidlanders παρακαλεί τους Ελληνες να μην μισούν τους προγόνους τους, να μην περιφρονούν τη γνώση, τη σοφία και την αντίληψή τους. Ο Suidlanders παρακαλεί τους Ελληνες να εκτιμήσουν τους ευλαβείς και ταπεινούς προγόνους τους και να εκτιμήσουν τις αξίες τους για τη δημιουργία μιας καλής και έντιμης κοινωνίας. Οι Ελληνες θα πρέπει να αγαπήσουν τις αξίες και τον πολιτισμό των προγόνων τους περισσότερο από το μεταμοντέρνο αφήγημα του ανθρωπιστικού υλισμού που τα παγκόσμια καπιταλιστικά ΜΜΕ προσπαθούν τους "φυτεύσουν".

ΦΜΣε ευχαριστώ πολύ.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

 1. Ζω στην Ν.Αφρική από το 1994. Το παραπάνω άρθρο ρίχνει αρκετό φως στην σημερινή πραγματικότητα της χώρας, πολύ περισσότερα θα μπορούσε κανείς να προσθέσει με σκοπό να καταφέρει να δώσει στον αναγνώστη μια σφαιρική εικόνα της κατάστασης που βιώνει η χώρα.
  Θα μπορούσε κανείς να υπέρ-απλουστεύσει ένα εκτεταμένο ρεπορτάζ επί του θέματος, περιγράφοντας την σημερινή κατάσταση με μία πρόταση: Μετά από δεκαετίες ολόκληρες αγώνα των έγχρωμων Ν. Αφρικανών (με ηγέτη τους τον Νέλσον Μαντέλα) η χώρα έλυσε τα δεσμά ενός τρομερά δυσκίνητου και άδικου προς την πληθυσμιακή πλειοψηφία συστήματος διακυβέρνησης (του απάρτ χάιντ) και εκ-εκδημοκρατίστηκε. Η δημοκρατία αυτή, «συνοδεύτηκε» σχεδόν αυτόματα με ένα κύμα αχαλίνωτης κλοπής του δημόσιου χρήματος από μια σειρά κυβερνητικών στελεχών – με πρωτεργάτη τον σημερινό πρόεδρο Ζούμα.
  Ευτυχώς, η χώρα είναι υπέρ-πλούσια σε αποθέματα ορυκτού πλούτου, ανεκμετάλλευτων εκτάσεων προς γεωργική (και όχι μόνο) καλλιέργεια, ενώ συνάμα διαθέτει αξιοθαύμαστη τεχνολογική υποδομή (εξελιγμένο μεταφορικό, τραπεζικό δίκτυο, ελαφρά και βαριά βιομηχανία, κλπ) – κληρονομιά του προηγούμενου συστήματος.
  Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η χώρα βρίσκετε στα πρόθυρα μιας ακόμη μεταβατικής περιόδου – με τα δυο αντίπαλα μέρη να μην είναι ποια οι έχοντες λευκοί και οι μη έχοντες έγχρωμοι αλλά οι έχοντες –βουτηγμένοι στην ρεμούλα έγχρωμοι έναντι των εξαθλιωμένων μη εχόντων εγχρώμων. Οι παράπλευρες απώλειες αυτής της σύγκρουσης προς το παρόν, είναι οι λευκοί ιδιοκτήτες γης (ο εύκολος στόχος) αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία πως η σύγκρουση θα μεταφερθεί πολύ σύντομα στα γκέτο (τις παραγκουπόλεις των εγχρώμων).
  Δεν είναι η πρώτη φορά που μια Αφρικανική χώρα εισέρχεται σε μια βαθιά οικονομική / κοινωνική κρίση λίγα χρόνια μετά την απόκτηση της ανεξαρτησίας της με καταστροφικά για όλους αποτελέσματα (το φαινόμενο αυτό αποτελεί σχεδόν νόμο της μαύρης ηπείρου). Το μεγάλο ερώτημα είναι εάν η κατάληξη της Ν. Αφρικής θα αποτελέσει την εξαίρεση στον κανόνα μιας και υπάρχουν πολλοί λόγοι το αυτό να πραγματοποιηθεί – με τον μεγαλύτερο λόγο να αποτελεί ο τρόπος με τον οποίο οι νέες γενεές εγχρώμων πολιτών «διαβάζουν» την κατάσταση: http://www.news24.com/Columnists/GuestColumn/life-was-better-under-apartheid-when-freedom-is-no-longer-enough-20170627

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εχθές 13 Ιουλίου 2017, στην περιοχή Γκομόρα (παραγκούπολη στα περίχωρα της Πραιτορίας – πρωτεύουσας της Νότιας Αφρικής) όπου διαμένουν περί τις 20000 κάτοικοι, ξέσπασαν βίαιες διαμαρτυρίες κατοίκων έναντι των δημοτικών αρχών.

  Οι διαμαρτυρίες αυτές, αποτελούν ένα ακόμη καθρέφτισμα της αγανάκτησης ενός μεγάλου αριθμού κοινοτήτων χαμηλών λαϊκών στρωμάτων, οι οποίες 25 έτη μετά την εκ-δημοκράτιση της χώρας, ζουν δίχως παροχή νερού, ηλεκτρικού και αποχέτευσης.

  Η εν λόγο διαμαρτυρία, κατέληξε σε πλήρη σύγκρουση μεταξύ 1000 περίπου κατοίκων και αστυνομίας με αποτέλεσμα την πλήρη καταστροφή ενός δημοτικού κτιρίου και αστυνομικών οχημάτων.

  Το σύντομο σχετικό άρθρο (από ανεξάρτητη και φερέγγυα δημοσιογραφική πηγή) και βίντεο στον ακόλουθο σύνδεσμο:

  http://www.news24.com/SouthAfrica/News/protesting-pretoria-west-residents-clash-with-cops-20170713

  Την ίδια ώρα, ο νέος υπουργός οικονομικών της χώρας Γκιγκάμπα, σε τηλεοπτική του επίσημη εμφάνιση, πιστοποιούσε την επίσημη εισαγωγή της χώρας σε μια ακόμη περίοδο οικονομικής κρίσης (για μια τουλάχιστον διετία), παραθέτοντας ένα σχέδιο αντιμετώπισης της που δεν κατάφερε να πείσει κανέναν.

  http://www.fin24.com/Economy/economists-underwhelmed-by-gigabas-business-as-usual-plan-20170713

  Αξιοσημείωτο δε, αποτελεί το γεγονός ότι η νέος αυτός υπουργός οικονομικών, τοποθετήθηκε στην θέση αυτή από τον ίδιο τον πρόεδρο της χώρας Ζούμα σχετικά πρόσφατα και αυτό λόγω του ότι ο προηγούμενος υπουργός οικονομικών Γκορντάν, πιστός στα ιδεώδη του κυβερνώντος κόμματος και του συντάγματος της χώρας, προσπάθησε (σχεδόν επιτυχώς) να σταματήσει την καταστροφική για την χώρα πορεία του προέδρου Ζούμα, ξεσκεπάζοντας σειρά οικονομικών σκανδάλων, φράζοντας τον δρόμο του προέδρου να «βάλει χέρι» στα χρηματικά κεφάλαια που το εθνικό θησαυροφυλάκιο της χώρας διατηρεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.