Αυτό που είδα χθες στην Βουλή με εξουθένωσε. Δεν αντέχω άλλο την ανωμαλία! Γιατί τίποτε χθες το απόγευμα στην εθνική αντιπροσωπεία δεν ήταν ομαλό, ενώ ελάχιστοι κανονικοί άνθρωποι έλαβαν τον λόγο.
Έγινε της ανωμαλίας σε όλα τα επίπεδα. Παρήχθη ένα ακόμη ανώμαλο παράδειγμα για την κοινωνία. Διαπίστωσα η αντικανονικότητα να λαμβάνει φυσιολογικά χαρακτηριστικά σε τέτοιο βαθμό που ακόμη και ανώμαλοι της ΧΑ έδειχνε να δυσανασχετούν από το μέγεθος της ανωμαλίας.
Αυτό δεν είναι πλέον κοινοβούλιο, είναι το master point της κοινοβουλευτικής ανωμαλίας, ο δείκτης της απόλυτης παρακμής της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.
Είδα να εξευτελίζονται απολύτως οι θεσμοί, ο διάλογος, ο λόγος, ο νόμος, η ηθική και κάθε έννοια κανονικότητας στο κοινοβουλευτικό έργο. Είδα πολιτικούς να υποδύονται ρόλους σαν οργισμένοι θεατρίνοι της κακιάς ώρας, χωρίς αίσθηση, μέτρο, αισθητική και ντροπή.  
Είδα την ανωμαλία να αυθαδιάζει, να δικολαβεί, να συκοφαντεί, να λοιδορεί, να απειλεί και να καμώνεται το εθνικό συμφέρον, το δημόσιο συμφέρον και το οικονομικό συμφέρον.
Είδα τους ανώμαλους της αριστεράς να συμπεριφέρονται σαν ομαλοί έμποροι όπλων για να σκοτωθούν άμαχοι και παιδάκια, για τα οποία αύριο θα στήνουν παραστάσεις αποτροπιασμού. Και είδα τους ανώμαλους της δεξιάς να υπερασπίζονται το κανονικό εμπόριο όπλων, διαφωνώντας ως προς τον κανονικό ντίλερ και τον κανονικό μεταφορέα.
Και όλοι αυτοί, που είδα χθες το βράδυ στην μικρή οθόνη μου από την Βουλή, θεωρούν πως είναι νορμάλ!
Αυτό είναι το ζήτημα. Ούτε ως πολιτικοί, ούτε ως άνθρωποι είναι νορμάλ, αλλά δεν το ξέρουν!
Το χειρότερο είναι πως σήμερα ο Τύπος εμφανίζει την χθεσινή παράσταση στη Βουλή ως πεδίο που επικράτησε ο ένας ή ο άλλος και όχι ως όργιο ανωμαλίας. Όργιο προσβολής της κοινοβουλευτικής κανονικότητας και σκανδαλισμού κάθε νορμάλ πολίτη-τηλεθεατή.
Είπαμε, αναγνώστη μου, να κατανοήσουμε και να σεβαστούμε την "ανωμαλία". Είπαμε, στο τέλος, δεν υπάρχει καν η έννοια της ανωμαλίας στις ανθρώπινες σχέσεις και την πολιτική, δεν υπάρχουν ανώμαλοι μόνον διαφορετικοί, αλλά όχι και έτσι! Η μετατροπή του ανώμαλου σε απολύτως φυσιολογικό και δημοκρατικό δεν είναι κοσμοπολιτισμός είναι βάρβαρος ολοκληρωτισμός. Είναι μορφή βίας εναντίον της ίδιας της μορφής του ελληνικού πολιτεύματος. Αποτελεί τον πλήρη εξευτελισμό του. Και μετά από αυτό το παράδειγμα προς την κοινωνία, αναρωτιέσαι τι δεν πάει καλά στην παιδεία, στην οικονομική δραστηριότητα και γενικότερα στην συμπεριφορά των πολιτών στην Ελλάδα!
Όταν παράγεις ανωμαλία και συμπεριφέρεσαι ως πολιτικός ηγέτης ανώμαλα, τι περιμένεις να "εισπράξεις" από την κοινωνία, ομαλότητα;
Το πλέον προοδευτικό κίνημα στην σημερινή Ελλάδα θα ήταν αυτό που θα αγωνιζόταν για την αναζήτηση και ανάδειξη του νορμάλ και των νορμάλ παντού, σε όλους τους χώρους. Όχι, δεν είναι αντιδραστικό το νορμάλ, ελλειμματικό εμφανίζεται να είναι. Με την εξαφάνιση του νορμάλ και την υποχώρηση των νορμάλ, ουσιαστικά καταργείται η ηθική στην κοινωνία και παύει να έχει η ηθική σχέση με την πολιτική και τον νόμο. Αν αυτό είναι προοδευτικό, τότε παρακαλώ από σήμερα να (απο)γράφομαι στους πολύ συντηρητικούς....

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης, ειδικός σε θέματα πολιτικής και διακυβέρνησης στην Ευρασία.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.