Συνεχίστηκε την Παρασκευή 1/12 στην Ευελπίδων η δίκη των 18 αστυνομικών που κατηγορούνται για εκτεταμένη χρήση βίας και χημικών που προκάλεσαν σωματικές βλάβες σε εκατοντάδες πολίτες στη διάρκεια των μεγάλων διαδηλώσεων των αγανακτισμένων ενάντια στα μνημόνια και το μεσοπρόθεσμο τον Ιούνιο του 2011.
Ως πολιτική αγωγή παρίσταται η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Κώστας Ζηκογιάννης.
Εξετάστηκαν τρεις μάρτυρες κατηγορίας οι οποίοι περιέγραψαν την ειρηνική κατάσταση που επικρατούσε στην πλατεία, όταν δόθηκε η εντολή "γαμήστε τους" από επικεφαλής διμοιρίας των ΥΑΤ, ο οποίος και αναγνωρίστηκε και κατονομάστηκε. Πρόκειται για τον Σπύρο Τσίρο, υπ' αριθ. 2 σήμερα στην ηγεσία των ΜΑΤ. Μάλιστα εκτός του ότι ως σήμερα δεν υπήρξαν  συνέπειες για την καταστολή και αστυνομική βία, ο συγκεκριμένος (όπως και πολλοί άλλοι) προήχθη, με τελευταία προαγωγή του  από την κυβέρνηση της "πρώτης φοράς αριστερά".
Η δίκη αυτή θα πρέπει να σημειωθεί πως γίνεται σε συνθήκες παρασιώπησης και συγκάλυψης, ενώ Δικαιοσύνη και κυβέρνηση απέχουν προκλητικά από τις οφειλόμενες ενέργειες για την αποκάλυψη της αλήθειας και την συνολική απόδοση ευθυνών, σε όλους τους υπαιτίους  για τα κακουργήματα που διέπραξαν.

Παρακολουθήσαμε την εκδίκαση της Παρασκευής και διαπιστώσαμε την προσβλητική από παράγοντες του δικαστηρίου συμπεριφορά απέναντι σε μάρτυρες κατηγορίας που κατέθεσαν για την αστυνομική βαρβαρότητα. Και φυσικά αυτές οι απαράδεκτες και κατά περίπτωση ασφαλίτικες πρακτικές που επιδείχθηκαν στην αίθουσα, καταγγέλθηκαν από την πολιτική αγωγή που έδωσε έναν αγώνα κατάδειξης της εγκληματικής αγριότητας των αστυνομικών δυνάμεων στις δολοφονικές επιθέσεις τους ενάντια στα πλήθη των πολιτών που είχαν κατακλύσει την πλατεία Συντάγματος τις μέρες εκείνες για να σταματήσουν το μεσοπρόθεσμο.
Αυτό που αποκόμισε όποιος παρακολούθησε τη δικαστική διαδικασία είναι η βεβαιότητα πως η προχθεσινή καταστολή με παράλληλη χρήσης χημικών στον κλειστό χώρο του Ειρηνοδικείου Αθηνών σε βάρος πολιτών που διαμαρτύρονταν για την αρπαγή με πλειστηριασμούς της ακίνητης περιουσίας οφειλετών, αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη της συνέχισης του ρόλου των ΜΑΤ ως οπλισμένο χέρι καταστολής της κάθε κυβέρνησης (δεξιάς ή ντεμέκ αριστερής). Και αυτό φυσικά οφείλεται στην ατιμωρησία που απολαμβάνουν τα οπλισμένα χέρια της εκάστοτε εκτελεστικής εξουσίας της χώρας.

Η εκδίκαση διεκόπη στις 2μμ και θα συνεχιστεί την Τετάρτη στις 20 Δεκεμβρίου.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Θα γίνει καί μία τετοια δίκη και γιά τους μπαχαλακηδες και αντιεξουσιαστες που δολοφονησαν κόσμο στη Μαρφιν;η ακόμα τους ψάχνουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.