Μια αποβάθρα κι ένα παρατηρητήριο κατασκευάζει στη νησίδα Τσαβούς, περίπου 2,64 μίλια από τα Ίμια, η Διοίκηση των Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Milliyet 8 τουρκικά σκάφη περιπολούν σήμερα κοντά στις βραχονησίδες καθώς και ένα ελληνικό πλοίο σε ελληνικά χωρικά ύδατα.


Τα έργα για την κατασκευή του παρατηρητηρίου δίπλα σ’ έναν Οθωμανικό πύργο ηλικίας 350 ετών ξεκίνησαν στην ακτή Γκιουμουσλούκ του Μπόντρουμ (Αλικαρνασός) και το παρατηρητήριο θα χρησιμεύει για να ελέγχονται οι κινήσεις των ελληνικών στρατιωτικών μονάδων καθώς και προσφύγων και παράτυπων μεταναστών.

Από την πλευρά της τουρκική εφημερίδα, Cumhuriyet, αναφέρει ότι οι εργασίες άρχισαν χθες με εντατικούς ρυθμούς και παραθέτει σχετικές φωτογραφίες.


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.