Η αγάπη για την πατρίδα δεν είναι εθνικισμός, ούτε φασισμός. Η αγάπη για την πατρίδα είναι το αυτονόητο δικαίωμα κάθε ανθρώπου, για την πατρίδα του. Και το αυτονόητο συλλογικό δικαίωμα κάθε λαού, για την πατρίδα του. Από την αγάπη για την πατρίδα σου, περνά κι ο σεβασμός στην αγάπη του άλλου για την πατρίδα του. Η ειρηνική συνύπαρξη των λαών περνά μέσα από αυτήν την αγάπη κι απ’ αυτόν τον σεβασμό.

Στο Σύνταγμά μας, η αγάπη για την πατρίδα, η πίστη στην πατρίδα και την δημοκρατία, περιγράφονται ως ύψιστη υποχρέωση των πολιτών. Πατρίδα και Δημοκρατία είναι αλληλένδετες: «Ο Σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση την Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων». «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσον εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».

Η τήρηση του Συντάγματος, ο σεβασμός στη Δημοκρατία, είναι θέμα πατριωτισμού. Κι αυτός ο πατριωτισμός ήταν η αφετηρία και η φλόγα των δημοκρατικών αγώνων του λαού μας.

Εδώ και ένα χρόνο σκηνοθετήθηκε, υλοποιήθηκε και διεκπεραιώθηκε μια ακόμη μεγάλη προδοσία: η κατ’ εντολήν του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, των ΗΠΑ και της Γερμανίας, παράδοση στοιχείων της ιστορίας και της πολιτισμικής μας ταυτότητας, παράδοση της Μακεδονίας ως αναπόσπαστου, πολύτιμου κομματιού της πατρίδας μας, εδαφικά, ιστορικά, πολιτισμικά, «προς πάσα χρήση». Παράδοση και προδοσία, από εκείνους που και στο δημοψήφισμα πρόδωσαν τον ελληνικό λαό, κατέλυσαν το Σύνταγμα και παρέδωσαν τη Δημοκρατία.

Η «Συμφωνία των Πρεσπών» υπογράφηκε από μια Κυβέρνηση υποτελή και όχι αυτεξούσια. Ψηφίστηκε από μια Βουλή δοτών με τρόπο Αντισυνταγματικό, χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση, με συναλλαγή, κατά παράβαση των διεθνών κανόνων σύναψης και κύρωσης διεθνών συνθηκών. Προωθήθηκε κατεπειγόντως, σε πείσμα της πλατιάς, πάνδημης αντίδρασης στην παράδοση αυτή, που εκφράστηκε με μαζικά συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και όλη την Ελλάδα.

Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν αποτελεί τετελεσμένο. Ακριβώς λόγω του αντιδημοκρατικού και αντισυνταγματικού τρόπου σύναψής της. Ακριβώς λόγω του ότι ουδέποτε έλαβε λαϊκή νομιμοποίηση. Ακριβώς λόγω του ότι και στη χώρα μας και στη γείτονα χώρα απορρίφθηκε ηχηρά από τους πολίτες: στη γείτονα με δημοψήφισμα από το οποίο απείχε η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού (65%), στη χώρα μας με επανειλημμένες μαζικές κινητοποιήσεις, που ήταν όλες εναντίον της συμφωνίας και καμμία υπέρ.

Ο Τσίπρας δεν τολμά να κάνει δεύτερο δημοψήφισμα και να το παραβιάσει. Για αυτό δεν προκήρυξε δημοψήφισμα. Γνώριζε και γνωρίζει καλά ότι το αποτέλεσμά του θα ήταν και πάλι ένα ηχηρό ΟΧΙ του ελληνικού λαού. Από αυτά τα ΟΧΙ που ο γενναίος λαός μας ξέρει να λέει στους κατακτητές, κάθε φορά που επιζητούν να του επιβάλουν την υποταγή και την παράδοση, με πάσης φύσεως «Συμφωνίες».

Η Πλεύση Ελευθερίας ζητά να προκηρυχθεί δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Και δεσμεύεται, δεσμευόμαστε, με την εμπιστοσύνη του λαού, να ενεργήσουμε για την ακύρωσή της. Με συνέπεια σε όσα εξαρχής είπαμε, από τον Γενάρη το 2018, όταν ξεκίνησε η «διαπραγμάτευση» που οδήγησε στην προδοσία.

Και με συνείδηση ότι η ακύρωση της Συμφωνίας, η υπεράσπιση της Μακεδονίας, της Πατρίδας μας, είναι θέμα Δημοκρατίας.


Ζωή Κωνσταντοπούλου, Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, τ. Πρόεδρος της Βουλής



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.