του ακτιβιστή

Πολλές φορές, όπως λένε οι ειδικοί επιστήμονες, οι λέξεις δεν είναι πολύ απαραίτητες στην επικοινωνία.
Εδώ θα διαφωνήσουμε γιατί ως φαίνεται ενόχλησε μεγάλο κομμάτι των Ελλήνων η "μετονομασία" (προφανώς ηθελημένη) του Αλέξη Τσίπρα της ονομασίας του αεροδρομίου Μακεδονία και η επαναφορά στην ονομασία που είχε μέχρι το 1992.  Άρα έχουν οι λέξεις τη σημασία τους και είναι απολύτως απαραίτητες για τον καθορισμό των προθέσεων και την αποκάλυψη συμφωνιών που δεν φαίνονται στα γραπτά συμπεφωνημένα κείμενα.
Η αναφορά έγινε από τα Σκόπια και έχει κι αυτό τη μεγάλη σημασία του.
Θα αντιπαρέλθουμε  τις παιδαριώδεις προσπάθειες δικαιολόγησης από τους Συριζέικους μηχανισμούς για να πείσουν πως το ραντάρ βρίσκεται στον Τρίλοφο, στο Σέδες, στη Μίκρα ή στο Τιμπουκτού. Είναι εξοπλισμός και παρακολούθημα του Αεροδρομίου Μακεδονία. Τελεία.

Αλλά άλλος είναι ο λόγος αυτού του σημειώματος.
Δεν ξέρω ποιός έκανε κροπάρισμα στο βίντεο που ο Τσίπρας αναφέρεται στο θέμα. Το ζουμάρισμα όμως στο πρόσωπό του  όμως τη στιγμή που "μετονομάζει" το Αεροδρόμιο φανερώνει τη δυσκολία με την οποία χειρίζεται το ζήτημα.
Και για να καταλάβουμε παραθέτω κείμενο ειδικών για τη γλώσσα του σώματος που ολοφάνερα μας δίδει την εικόνα ανθρώπου που διαπράττει κάτι για το οποίο σίγουρα δεν αισθάνεται άνετα, γνωρίζοντας εκ των προτέρων τις επιπτώσεις όσων λέγει και πράττει.

H λεκτική επικοινωνία βαραίνει ελάχιστα στη ζυγαριά των κοινωνικών σχέσεων - μόλις το 7%. Το 93% το έχει αναλάβει η γλώσσα του σώματος, μ´ ένα απέραντο αλφάβητο από κινήσεις, χειρονομίες, βλέμματα, γκριμάτσες, στάσεις του σώματος, μυϊκές συσπάσεις συχνά ανεπαίσθητες. Είτε κινείται είτε όχι, το σώμα παραμένει ένα εργαστήρι μηνυμάτων. Ένας συγκεκριμένος τρόπος για να σταυρώνεις τα πόδια όταν κάθεσαι ή να σφίγγεις το χέρι στη χειραψία, μια απότομη κίνηση προς τα εμπρός ή ένα βλέμμα, όλα είναι ικανά να αποκαλύψουν πολύ περισσότερα απ´ ό,τι ατέλειωτες ώρες συζήτησης. «Υπάρχουν μικρές κινήσεις, που επιφανειακά φαίνεται πως δε συσχετίζονται, και που στην πραγματικότητα εκφράζουν με ακρίβεια την ψυχική κατάσταση της στιγμής», εξηγούν ειδικοί ψυχολόγοι.
Δείτε όμως το βίντεο και βγάλετε τα συμπεράσματά σας:




Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.