Ως άνθρωπος που πέρασε αμέτρητες ώρες μπροστά σε πίνακες, κάτω από κιονόκρανα , πάνω από ψηφιδωτά, έχω κάθε λόγο να στεναχωριέμαι όταν πραγματικά διαμάντια της Τέχνης "πληγώνονται". 

Στην Παναγία των Παρισίων όμως, που φλέγεται, τα πράγματα είναι χειρότερα. Ο συμβολισμός της ξεπερνά την καλλιτεχνική της αρτιότητα. 

Εκεί μέσα ο Κόσμος διαχωρίστηκε οριστικά από τους αυτοαποκαλούμενους "απεσταλμένους του Θεού", όταν ο μέγας Ναπολέων, κατά τη στέψη του, πήρε την κορώνα από χέρια του Πάπα και την τοποθέτησε μόνος του στο κεφάλι του, γράφοντας την πιο τρανή σελίδα των όσων ήδη είχαν γραφτεί στα βιβλία του Διαφωτισμού. 

Οι επικριτές του θα τον πουν αλαζόνα. 

Ο Ναπολέων, όμως, είπε με την πράξη του την αλήθεια: Γινόταν αυτοκράτορας με βάση τις δικές του αξίες και όχι λόγω θρησκευτικής χειροτονίας. 

Κουτσή, στραβή, πληγωμένη, γεμάτη λάθη και ήττες.....η επανάσταση είχε νικήσει....

Thanasis Vikopoulos


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.