του ακτιβιστή

Μια κουραστική αλλά ελπιδοφόρα και σίγουρα ιδιαίτερα αποδοτική μέρα ζήσαμε χθες, ως κλιμάκιο στελεχών της Πλεύσης Ελευθερίας που συνοδεύσαμε την Ζωή Κωνσταντοπούλου  με τις πολλαπλές δραστηριότητες συζήτησης, ανταλλαγής απόψεων  κι ενημέρωσης   με απλούς καθημερινούς πολίτες, εργαζομένους και κινήματα. 
Η μέρα ξεκίνησε με επίσκεψη το Λιμάνι όπου η υποδοχή κι αποδοχή της Ζωής από τους εργαζόμενους ήταν θερμή, και ιδιαίτερα εποικοδομητική υπήρξε η συζήτηση για τα πολλά ζητήματα που απασχολούν τα συνδικάτα, την κατάσταση στο λιμάνι αλλά και τις ευρωεκλογές που έχουμε μπροστά μας. 



Γενική ήταν η αίσθηση της θετικής απήχησης των πεντακάθαρων θέσεων  της Πλεύσης όπως αναλύθηκαν στη συνέντευξη που δόθηκε στην Αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης του Δημοτικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, το μεσημέρι. Την Ζωή Κωνσταντοπούλου συνόδευαν  οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές από Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική,  Γερακίνα  Ευσταθίου,  Χρήστος Ιβάνοβιτς,   Νίκος Παπαδόπουλος και   Μιχάλης Χουρδάκης. 



Έγινε ολοκληρωμένη ανάλυση των αρχών αλλά και των στόχων που έχουμε, όπως και αναφορά σε πλήθος κορυφαίων ζητημάτων και φυσικά στην τρέχουσα επικαιρότητα όπως διαμορφώνεται με την επιδοματική παροχολογία δίκην ψηφοθηρικού κινήτρου από την Συριζέικη κυβερνητική παρωδία και με την επιτηδευμένη και καθοδηγούμενη επιχείρηση δικομματισμού από κοινού με την Μητσοτακέϊκη Νέα Δημοκρατία. 
Αναλύθηκε διεξοδικά ο ρόλος της ΕΕ και το χρέος που έχουμε ως πολίτες για την ανατροπή της. Τονίσθηκε η υποχρέωση της επαναφοράς στο προσκήνιο της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών που αισθάνεται προδομένη από την φαλκίδευση του περήφανου αποτελέσματος του δημοψηφίσματος του '15 και επαναβεβαιώθηκε η θέση μας για ακύρωση της κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών, που εφαρμόστηκε ενάντια στη θέληση και διάθεση των πολιτών και υπαγορεύτηκε  πειθαναγκαστικά από το ΝΑΤΟ προς την πρόθυμη κυβέρνηση εντολοδόχων υποτακτικών.

Ακολούθησε μια ακόμα συνέντευξη τύπου σε τοπικό κανάλι της πόλης  και ακολούθησε η μετάβαση στη Βόρεια Χαλκιδική. 


Πρώτη στάση και μια σημαντική συζήτηση στην Ιερισσό, με ανασκόπηση της πορείας του αγώνα του κινήματος κατά των εξορύξεων και την κατάσταση που διαμορφώνεται αυτή τη χρονική στιγμή με τις πολλαπλές αδειοδοτήσεις της κυβέρνησης. Θετική αποτίμηση της συγκυρίας, με υψηλό το αίσθημα αγωνιστικότητας  παρά την απογοήτευση από την κυβερνητική στάση.

Λίγο πριν τις 10 το βράδυ παραβρεθήκαμε στη συνέλευση της Επιτροπής Αγώνα της Μεγάλης Παναγιάς, όπου ανταλλάξαμε απόψεις για την φάση του αγώνα και την επιφυλακή του κινήματος μετά τον πολύχρονο αγώνα, τις πρωτοφανείς διώξεις και δικαστήρια αλλά και την προς ώρας μη ενεργοποίησης της εξόρυξης στις Σκουριές, που βρίσκεται σε δύο μόλις χιλιόμετρα από το χωριό. Μιας εξόρυξης που οι συνέπειές  της αν πραγματοποιηθεί θα είναι εφιαλτικές όχι μόνο για την περιοχή αλλά και για μια τεράστια έκταση δημιουργώντας υγειονομική καταστροφή σε κατοίκους και περιβαλλοντικό όλεθρο.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αφού εξέφρασε τον θαυμασμό και την πλήρη στήριξη στον αγώνα  έθεσε στη διάθεση του κινήματος τόσο τις νομικές υπηρεσίες της ίδιας όπως και της Δικαιοσύνης για Όλους, ενός φορέα που δραστηριοποιείται στα πλαίσια της Πλεύσης Ελευθερίας και έτοιμου να συνδράμει και να υπερασπιστεί εργαζόμενους, πολίτες και κινήματα απέναντι στην επέλαση κεφαλαίου, εργοδοσίας και κράτους.

Η θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν οι αγωνιστές της Βόρειας Χαλκιδικής και η ανοιχτή και ειλικρινής ανταλλαγή απόψεων για την τρέχουσα συγκυρία τόσο στον πολύπαθο χώρο των μεταλλείων αλλά και στη χώρα γενικότερα με τις πολλές ομοιότητες δημιούργησαν ένα όμορφο αίσθημα συντροφικότητας αλλά και προσδοκίας για ακόμα συχνότερη και διαρκή επικοινωνία.
Διανείμαμε εκλογικό υλικό της Πλεύσης Ελευθερίας, έχοντας την βεβαιότητα ότι πήγε στα κατάλληλα χέρια αγωνιστών που ξέρουν να δίνουν τις μάχες και να τις κερδίζουν.

Έτσι επιβεβαιώνονται οι δεσμοί των καθημερινών ανθρώπων, των εργαζομένων, των κινημάτων  και ενισχύεται  το όραμα για ανατροπή της τόσο όμοιας πολιτικής των όλων των υποτακτικών κυβερνήσεων της μνημονιακής περιόδου που εξαθλίωσε τους Έλληνες και μετέτρεψε την πατρίδα μας σε προτεκτοράτο.




Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.