του ακτιβιστή


Με αθωότητα σίγουρα και με αφέλεια ίσως ανεπίτρεπτη από το '11 και μετά, την εποχή των πλατειών, τα αυθόρμητα, αυτόνομα κι ακαθοδήγητα κινήματα άφησαν χώρο ώστε να εμφιλοχωρήσουν σταδιακά, στοιχεία, ομάδες και κόμματα που δεν επέδειξαν τον απαιτούμενο σεβασμό στην πολυσχιδή, πολυεπίπεδη πολιτική θεώρηση και δράση τους.
Εύκολα μπορεί να παρομοιασθεί  η  παρέμβαση πολλών απ' αυτά με την ανάπτυξη παρασίτων σε βάρος ενός υγιούς φυτού μέχρι την εξασθένησή του.
Κάπως έτσι εξελίχθηκε και αλλοιώθηκε η μεγαλειώδης πορεία των κινημάτων στις πλατείες αλλά και η μετέπειτα μετεξέλιξή τους σε δραστήριες συλλογικότητες και κινηματικές δομές ενάντια σε ένα σαθρό και βαθιά διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα.
Περίπου έτσι συνεχίστηκε η διείσδυση των περιορισμένης τότε  εμβέλειας κομματικών μηχανισμών ή κομμάτων (που με αγωνία επεδίωκαν να διαφοροποιηθούν από το mainstreaming της διαφθοράς και της πατρωνίας) με αφομοίωση θέσεων, προτάσεων αλλά και προσάρτηση κινηματικών στελεχών σε ένα μεταμορφωμένο βραχίονα δήθεν αριστερό αλλά στην πράξη βαθιά συντηρητικό και όπως στην εξελικτική του πορεία αποδείχθηκε εγκληματικά προδοτικό για την χώρα και διανθισμένο με συναλλαγή, τη νεοδιαπλοκή και την συνολική υποτέλεια.

Με την δόλια ταχτική κατάφερε ο Συριζέϊκος κορμός, αν και στα λόγια το εξόρκιζε, στην πράξη να αλλοιώσει και να μολύνει τα κινήματα με την διά αναθέσεως στον ίδιο, των οραμάτων, διεκδικήσεων και στόχων των κινημάτων, αφού τα απίσχνασε συστηματικά.
Ορισμένοι άρχισαν να αντιλαμβάνονται, έστω και καθυστερημένα, το μεγάλο πούλημα από τον Φεβρουάριο του '15, όλοι όμως υπέστησαν το τρομακτικό σοκάρισμα με την πρώτη προδοσία στην κολοτούμπα του δημοψηφίσματος τον Ιούνιο του '15. Η συγκλονιστική αντίσταση της μεγάλης πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού με αισχρή κι αναίσχυντη δουλικότητα μετατράπηκε εν μια νυκτί σε ψευδή δικαιολόγηση της αυταπάτης.
Οι επιταγές της ΕΕ και η άσκηση πειθαναγκασμού των εντολέων - δανειστών με την επιβολή της υποταγής  έγιναν αποδεκτά από το ίδιο βράδυ της έκδοσης του αποτελέσματος και ενώ ο λαός πανηγύριζε με αισθήματα περηφάνιας στους δρόμους. Το εμετικό διάγγελμα Τσίπρα (που προφανώς κάτι άλλο αντί του περήφανου 62% ανέμενε) κατέδειξε αποκαλυπτικά την πλήρη παράδοση στον ξένο παράγοντα. 

Και μπορεί οι συνομιλητές  και υποτακτικοί να συμφώνησαν εκ των προτέρων (ή εκ των υστέρων .... δεν έχει μεγαλύτερη σημασία αυτής του προσχεδιασμένου εγκλήματος) στην υποταγή (με ή χωρίς ανταλλάγματα ... δεν έχει μεγάλη σημασία), το περήφανο 62%  όμως των πολιτών που είχε δώσει τη μάχη (ακόμα και με προσωπικές συγκρούσεις και ρήξεις με ιδεολογικές του καταβολές) και είχε γκρεμίσει την ολομέτωπη επίθεση, υπέστη την αμέσως επόμενη μέρα τις συνέπειες ενός κολοσσιαίου σοκ. Αυτή η τεράστια πλειοψηφία, αυτοί οι αγωνιστές, αυτοί οι μαχητές, με διαδοχικές δολιοφθορές αρχικά και με την αντιστροφή του αποτελέσματος σε λίγες ώρες από τον Τσίπρα χωρίς τσίπα, βρέθηκαν στη γωνία.
Για τέσσερα χρόνια κουβαλούν την πίκρα της προδοσίας και την αδυναμία συγκροτημένης απάντησης στους προδότες.
Μάλιστα μετά από αυτήν, ακολούθησαν κι άλλες πράξεις δουλικότητας και υποταγής (ο κατήφορος για κάποιους δεν έχει τελειωμό).
Με εντολή του ΝΑΤΟ και της ΕΕ παρέδωσαν την ονομασία, εθνότητα και γλώσσα στο κρατίδιο των Σκοπίων, μάλιστα χωρίς λαϊκή εντολή και νομιμοποίηση. Και η δουλικότητα τους συνεχίζει να τους οδηγεί ακόμα και σε έμμεση παραδοχή των προκλητικών τουρκικών αξιώσεων σε Αιγαίο και Κύπρο.

Αυτή είναι η περήφανη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, που δεν της δόθηκε η ευκαιρία να να εκφραστεί από τότε περνώντας τα στάδια του πένθους και της απογοήτευσης. 
Αυτή η περίοδος όμως πρέπει να τελειώσει, πολύ κράτησε. Αυτή είναι κατάλληλη χρονική στιγμή της απάντησης. Οι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου δίνουν περίτρανη ευκαιρία έκφρασης της αδούλωτης θέλησης των πολιτών.

Δυναμικό κομμάτι αυτής της πλειοψηφίας βρίσκεται κοντά στην ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.
Η ηγετική μορφή της Προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, η Ζωή  Κωνσταντοπούλου που έχει βιώσει και καταγγείλει την προδοσία δρα ως συσπειρωτικό κέντρο αναφοράς της πλειοψηφίας που δεν υποτάσσεται, των πολλών που δεν υποστέλλουν τη σημαία του αγώνα, των πολλών που δεν συμβιβάζονται και δεν υποχωρούν.

Η Πλεύση Ελευθερίας με τους πολλούς, με την δρώσα πατριωτική πλειοψηφία που δεν αποδέχεται την υποταγή και προδοσία μπαίνει μπροστά στον αγώνα και με το σύνθημα "Δεν κοιτάμε ούτε Αριστερά ούτε Δεξιά  Κοιτάμε μπροστά", θέτει στην εκλογική διαδικασία των Ευρωεκλογών, ένα ψηφοδέλτιο που απαρτίζεται από καθημερινούς ανθρώπους, πολίτες της διπλανής πόρτας, αγωνιστές και οραματιστές που καμία σχέση δεν έχουν με κομματικούς σωλήνες και show biz, ανθρώπους που έχουν διάθεση να παλέψουν για ένα πραγματικό καλύτερο αύριο, δίπλα στην καπετάνισσα της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, που απέδειξε ότι τίποτα δεν την κρατά, τίποτα δεν την φοβίζει και πουθενά δεν υποχωρεί αν πρόκειται να υπηρετήσει την πατρίδα, την αλήθεια, την δικαιοσύνη και τον άνθρωπο.


Ελάτε μαζί μας
Στηρίξτε το όραμά μας 
Απορρίψτε το σαθρό πολιτικό κατεστημένο

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ - ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
Δεν κοιτάμε Αριστερά, δεν κοιτάμε δεξιά
ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.