Ένα ιδιαίτερα γεμάτο και παραγωγικό διήμερο είχε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την επίσκεψή της στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Χθες η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εκτός από τις συνεντεύξεις που κλήθηκε και έδωσε σε τοπικά ραδιόφωνα και κανάλια της πόλης (ΕΡΑ2, ΑΤΛΑΣ, ΔΙΟΝ, Μετρόπολις κ.ά) περιηγήθηκε σε πάρα πολλά περίπτερα της ΔΕΘ, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει - όπως πάντοτε κάνει - απευθείας με πολίτες που την υποδεχόταν με χειραψίες, χαμόγελα, φιλιά και ανοιχτές αγκαλιές.



Ήταν πολύ ζεστή η υποδοχή που της επιφυλάχθηκε από φίλους της Πλεύσης Ελευθερίας, όπου κι αν τους συναντούσε. Πολλοί παραγωγοί - εκθέτες της προσέφεραν δώρα και της ευχήθηκαν την καλύτερη δυνατή συνέχεια για την ίδια και το κόμμα της.

Συνοδευόταν από ένα επιτελείο στελεχών της Πλεύσης Ελευθερίας από την Θεσσαλονίκη, την Χαλκιδική και Σέρρες.




Σήμερα το μεσημέρι στη γεμάτη από δημοσιογράφους αίθουσα C στο Συνεδριακό Κέντρο Ν. Γερμανός έδωσε την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, η οποία ήταν η πρώτη μετά τις εκλογές.



Σ' αυτήν με την ειλικρίνεια και ευθύτητα που την διακρίνει τόνισε σχολιάζοντας τη δίμηνη κυβέρνηση Μητσοτάκη πως βρίσκεται στην ίδια κατεύθυνση που την άφησαν οι προκάτοχοί της.

Συνεχίζονται οι μνημονικές πολιτικές αναγνωρίζοντας ένα χρέος που εξακολουθεί όχι να μειώνεται παρ'όλες τις θυσίες και εξαθλίωση του ελληνικού λαού αλλά αυγατίζει αυξανόμενο.

Και είναι θλιβερό να ακούς τον σημερινό πρωθυπουργό της χώρας, όπως το έκαναν και οι Τσίπρας και Σαμαράς πριν αυτόν, να δηλώνει ενώπιον της Μέρκελ πως "θα επιδιώξει αξιοπιστία έναντι των δανειστών". Αυτοί δηλαδή που εγκλημάτισαν σε βάρος της χώρας μας και που το αποδέχτηκαν ισχυριζόμενοι απλά πως έκαναν λάθος έχουν αξιοπιστία, αναρωτήθηκε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στη Singular logic

Η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε πως βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία επανακαταμέτρησης των ψηφοδελτίων των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών. Υπάρχουν ήδη στοιχεία που ενισχύουν την θέση μας για έλλειψη εμπιστοσύνης στην εταιρία που μόνιμα διενεργεί την εκλογική διαδικασία από πλευράς μηχανοργάνωσης. Η συνολική αποτίμηση θα γίνει συνολικά σε επόμενο χρόνο.

Το μεγαλύτερο δημοκρατικό εξωκοινοβουλευτικό κόμμα

«Μετά την καταγραφή μας ως το μεγαλύτερο δημοκρατικό εξωκοινοβουλευτικό κόμμα δεν έχουμε εγκαταλείψει τον βασικό μας στόχο που είναι η απελευθέρωση της χώρας από τη μέγγενη των μνημονίων και η αποκήρυξη του παράνομου δημόσιου χρέους [...] Είναι χρέος μας να εκφράσουμε τους 90.000 πολίτες που μας ψήφισαν και όλους εκείνους που δεν μας ψήφισαν και δεν εκπροσωπούνται σήμερα στη βουλή, να πείσουμε εκείνους που δίστασαν να μας ψηφίσουν ότι είμαστε η μόνη καθαρή φωνή».

Κωλοτούμπας συνέχειες ....και στο Μακεδονικό

«Προειδοποιήσαμε προεκλογικά ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα κάνει κωλοτούμπα στο θέμα αυτό, ότι θα υπηρετήσει τη συμφωνία των Πρεσπών και ότι δε θα την αποκηρύξει και βεβαίως την κωλοτούμπα την έκανε με τρόπο θεαματικό και δυστυχώς εκτός από τα εθνικά δίκαια και συμφέροντα, εφαρμόζοντας αυτή τη συμφωνία ο κ. Μητσοτάκης αφήνει απροστάτευτο και αυτό που εδώ, από την έδρα της ΔΕΘ πριν από λίγες μέρες διακήρυξε ότι θα προστατεύσει, δηλαδή τα μακεδονικά προϊόντα».

Για τον Μαργαρίτη Σχοινά

Σχολιάζοντας την ανάληψη καθηκόντων αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τον Μαργαρίτη Σχοινά η κ. Κωνσταντοπούλου εξέφρασε «σοβαρή, ισχυρή και αδιαπραγμάτευτη αντίθεση» στην επιλογή, διευκρινίζοντας πως «ο κ. Σχοινάς είναι πρόσωπο, το οποίο έχει διαδραματίσει ρόλο στο πραξικόπημα που έγινε εναντίον της χώρας μας, είναι πρόσωπο που έχει εκπροσωπήσει την τρόικα και τους δανειστές εναντίον της χώρας μας».



Ναι σε εξεταστική για να ξέρουμε ποιοι πρόδωσαν τον λαό και υπό ποιες συνθήκες


Δεν κατανοώ την άποψη Μητσοτάκη που δηλώνει πως "δεν θα μετατρέψει τη Βουλή σε βιομηχανία εξεταστικών επιτροπών" Αντίθετα η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου  ζητά να πραγματοποιηθεί εξεταστική επιτροπή για το α’ εξάμηνο του 2015.

«Εμείς είμαστε υπέρ του να γίνει εξεταστική επιτροπή για το 2015, για να ξέρουμε ακριβώς αυτοί οι οποίοι πρόδωσαν τον ελληνικό λαό υπό ποιες συνθήκες το έκαναν και γιατί», δήλωσε.

Σύμφωνα με την κυρία Κωνσταντοπούλου, ο ελληνικός λαός έχει «αίτημα διαφάνειας, λογοδοσίας, ουσιαστικής διερεύνησης της αλήθειας και όσον αφορά το 2015 για το οποίο έχω γνώση και θέση και πολύ συγκεκριμένη αντίληψη για τα πράγματα, δεν είναι δυνατόν να λέμε ότι ο ελληνικός λαός δε θα μάθει ποτέ τι ακριβώς έγινε και πώς ακριβώς οδηγηθήκαμε σε αυτή την τρομακτική συνθηκολόγηση, που κατά την άποψή μου ήταν και προσυμφωνημένη».


Ακούστε όλη τη συνέντευξη:
iframe height="100" src="https://drive.google.com/file/d/1NtQ_lrcZacBokmnsUfjXWrkKQYusX-hv/preview" width="500">
















Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.