Μάλλον δεν ήταν αυτό που ανέμενε η ελληνική πλευρά η θέση που πήρε (ή μάλλον δεν πήρε) ο ΟΗΕ σχετικά με την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών στη Μεσόγειο.

Εμμέσως πλην σαφώς, η Γραμματεία του ΟΗΕ, κάλεσε σε συνδιαλλαγή τις δύο πλευρές Ελλάδα και Τουρκία και ίσως άνοιξε και άλλα παράθυρα με τον σχολιασμό εκπροσώπου της που "συμβούλευσε" πως "σε ορισμένες περιοχές, όπως σε κλειστές ή ημίκλειστες θάλασσες, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα συμφέροντα τρίτων μερών".

«Η Γραμματεία του ΟΗΕ δεν παίρνει θέση ούτε σχολιάζει θέματα που αφορούν την κυριαρχία, τα δικαιώματα και τις δικαιοδοσίες (χωρών) στις θαλάσσιες ζώνες τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Φαρχάν Χαγκ στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Αυτή ήταν η αντίδραση του ΟΗΕ στις τελευταίες προκλητικές κινήσεις της Άγκυρας και στο αίτημα της Αθήνας για την καταδίκη του συμφώνου Άγκυρας – Τρίπολης για την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών στην Μεσόγειο.

Τα Ηνωμένα Έθνη περιορίστηκαν να αναφερθούν στη σημασία που έχει Ελλάδα και Τουρκία να έχουν «συνεχή διάλογο» πάνω σε ευαίσθητα θέματα.

Και "Σύμφωνα με τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, όλες οι διαφορές πρέπει να επιλύονται ειρηνικά», συμπλήρωσε ο Χαγκ.

Διπλωμάτες στη Νέα Υόρκη αναφέρουν πως δεν έχει προγραμματιστεί στο παρόν στάδιο καμία συνάντηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας για να συζητηθεί το σύμφωνο Τουρκίας-Λιβύης.
Και σα να μην έφταναν οι αποστάσεις που κρατά ο Διεθνής Οργανισμός άρχισαν θρασύτατα πολιτικοί και δημοσιογράφοι να ψελίζουν (συγκρατημένα ακόμα) αλλά με πολύ θράσος την υιοθέτηση της τουρκικής διεκδίκησης για συνεκμετράλλευση των κοιτασμάτων της θαλάσσιας περιοχής. Γραικύλοι άπαξ - Γραικύλοι πάντα !!!
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.