του ακτιβιστή

Φαίνεται πως δικαιώνονται όσοι έθεταν εν αμφιβόλω τις ενέργειες της διοίκησης Τσαμασλή για βίαιη απομάκρυνση των ρομά από τα Τσαΐρια της Περαίας με επικοινωνιακά τρικ, τσαμπουκάδες και αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου για διοικητική τους αποβολή από τον χώρο που ζουν την τελευταία τριακονταετία, χωρίς να υπάρξει μέριμνα για την συντεταγμένη μετεγκατάστασή τους.
Λοιδωρηθήκαμε από τον Δήμαρχο, στην ανοιχτή συνέλευση των κατοίκων, όταν καταθέσαμε την αμφισβήτησή μας στην υπερφίαλη και αστήρικτη - όπως διαφαίνεται και από την χθεσινή  δικονομική έκβαση της αποβολής τους - επιχείρηση σκούπα.

Τί κι αν οι καύσεις συνεχίζονται, τί κι αν η παραβατικότητα ενδεχόμενα από ορισμένα μέλη του καταυλισμού δεν σταμάτησε ποτέ ....

Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης με την οποία έγινε δεκτή η αίτηση αναστολής εκτέλεσης του πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής των Ρομά στα «Τσαΐρια» μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης ανακοπής από το Ειρηνοδικείο, ουσιαστικά "στέλνει την μπάλα στα μνήματα".

Η αίτηση έγινε δεκτή από το δικαστήριο με το σκεπτικό πως παραμένει σε τέλμα η προσπάθεια μετεγκατάστασης των οικογενειών Ρομά που διαμένουν επί δεκαετίες στην περιοχή «Τσαίρια» και τα παιδιά τους φοιτούν σε κοντινά σχολεία.

Αυτό με απλά λόγια σημαίνει πως ανοίγει μια μακροχρόνια διελκυνστίδα δικαστικών αγώνων με απρόβλεπτη έκβαση.

Άρα αν θέλουν πραγματικά να λυθεί το πρόβλημα οι διοικούντες,  θα πρέπει να κινηθούν προς την κατεύθυνση άσκησης πιέσεων για να ενεργοποιηθεί η πρόταση του συνηγόρου του πολίτη, για την εξεύρεση οικονομικών πόρων από την ΕΕ σε συνεργασία με την Γραμματεία Ένταξης των Ρομά, την Περιφέρεια για την μετεγκατάσταση του οικισμού της Περαίας.
Και εξυπακούεται  η συμμετοχή των ιδίων των Ρομά 
αλλά και των κατοίκων.


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.