Δεν μηδενίζουμε τίποτα. Ήταν ένα διαχρονικό αίτημα των Ατόμων με Αναπηρία η προσβασιμότητα στις δημόσιες (και όχι μόνο ) υπηρεσίες στο Δήμο Θερμαϊκού.
Το ΚΕΠ του Θερμαϊκού ήταν εγκατεστημένο - από την ίδρυσή του - στον πρώτο όροφο του πρώην Κοινοτικού καταστήματος των Ν.Επιβατών, χωρίς να διαθέτει ανελκυστήρα. Τα σκαλιά πολλά ακόμα και για τους ηλικιωμένους.
Απ' ότι γνωρίζουμε η δυνατότητα για κατασκευή ασανσέρ είχε αποκλειστεί από την πολεοδομία Θέρμης - ίσως είχε παρατυπίες η κατασκευή όλου του κτιρίου.
Η διοίκηση Τσαμασλή φρόντισε να περιορίσει το πρόβλημα της προσβασιμότητας μετακομίζοντας το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, στο ισόγειο του ίδιου κτιρίου, στο χώρο όπου στεγαζόταν το ΚΑΠΗ των Ν. Επιβατών (Πού άραγε πήγε το ΚΑΠΗ, που έπαψε να λειτουργεί από χρόνια;;;).
Και εφαρμόζοντας την λογική "με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια" στέγασε στον ίδιο χώρο και την Ταμειακή Υπηρεσία της ΔΕΥΑΘ.

Φυσικά και είναι καλύτερα από πριν, καταργήθηκαν τα σκαλάκια.
Αλλά είναι άραγε η καλύτερη δυνατή λύση για τα ΑμεΑ ;;;
Νομίζουμε πως πρόκειται για μια εμβαλωματική λύση που δεν θα εξυπηρετήσει ουσιαστικά τους πραγματικά αδύναμους από πλευράς κινητικότητας συμπολίτες μας.
Κι αυτό γιατί η κεντρική είσοδος του νέου χώρου έχει περισσότερα από 10 σκαλιά και η παράπλευρη (από την πλευρά του πάρκινγκ) είναι ιδιαίτερα ανηφορική, συνήθως δύσβατη λόγω των παρκαρισμένων οχημάτων και σαφώς απαγορευτική για τα ΑμεΑ.


Το δελτίο τύπου της διοίκησης του Δήμου που θεωρεί πως το πρόβλημα έχει σε όλη τη διάστασή του επιλυθεί: 


Προσβάσιμη καθημερινότητα για όλους σε ΚΕΠ και Ταμειακή Υπηρεσία ΔΕΥΑΘ
Με ταχείς ρυθμούς, αλλά κυρίως με μεθοδικότητα, ολοκληρώθηκε η μετεγκατάσταση του ΚΕΠ Νέων Επιβατών από τον 1ο όροφο του Κοινοτικού Καταστήματος στο ισόγειο του ιδίου κτιρίου.

Οι προεκλογικές δεσμεύσεις της Παράταξης «ΘΕΡΜΑγΙΚΟΣ» για προσβάσιμη καθημερινότητα στα Άτομα με Αναπηρία γίνονται πράξη, αφού, πλέον, κάθε άτομο απολαμβάνει πλήρη και ισότιμα δικαιώματα σε ό,τι αφορά την ανεμπόδιστη κυκλοφορία στα κτίρια που στεγάζονται δημοτικές υπηρεσίες.

«Εδώ και λίγες μέρες προβήκαμε στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να δοθεί ανάσα αξιοπρέπειας σε όλους τους συμπολίτες μας ΑμεΑ, επισημαίνει ο Δήμαρχος, Γιώργος Τσαμασλής. Πραγματοποιήθηκαν όλες οι απαραίτητες διαμορφώσεις και προσαρμογές στο χώρο, που στεγαζόταν ως τώρα το ΚΑΠΗ Νέων Επιβατών, και, σύμφωνα με τις διατάξεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, σύντομα όλα τα δημοτικά κτίρια θα καταστούν προσβάσιμα σε όλα τα εμποδιζόμενα άτομα».

Η Διοίκηση του Δήμου, έχοντας ως προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας με δυσκολία στη μετακίνηση και μη ξεχνώντας πως ο πολιτισμός μιας κοινωνίας αντικατοπτρίζεται στη συμπεριφορά της στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, στεγάζει στον ίδιο χώρο, πλέον, και την ταμειακή υπηρεσία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Θερμαϊκού.

Να υπενθυμίσουμε πως το ΚΕΠ λειτουργεί από Δευτέρα ως Παρασκευή από 8 π.μ. έως 7.30΄μ.μ. και το Σάββατο από 8 π.μ. έως 1.30΄μ.μ.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.