Η διοίκησηΤσαμασλή ξεπέρασε ακόμα και τις προβλέψεις των αντιπάλων της, σχετικά με τις γαλαντόμες διαθέσεις της μοιράσματος δημοτικού χρήματος σε ιδιωτικές εταιρίες.
Εκμεταλευόμενη την απαράδεκτη, και προσομοιάζουσα με χουντικής έμπνευσης, κατεύθυνση του ανεκδιήγητου Θεοδωρικάκου, σύμφωνα με την οποία μια κλειστή (και καθόλου αντιπροσωπευτική) ομάδα δημοτικών συμβούλων - βλέπε Οικονομική Επιτροπή - αποφασίζει και καθορίζει για τα σημαντικότερα ζητήματα του Δήμου, εν αγνοία του δημοτικού συμβουλίου που δεν λαμβάνει ούτε γνώση.

Έτσι αυτή η επιτροπή, στην οποία δεν συμμετέχουν ολόκληρες παρατάξεις που εξέλεξαν δημοτικούς συμβούλους στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, συνεδριάζει αύριο Παρασκευή και αναμένεται μετά από εισήγηση της διοίκησης Τσαμασλή να αποφασίσει την συνέχιση της ανάθεσης καθαριότητας σε ιδιώτες εργολάβους έναντι τιμήματος 7.536.521,60 €, για τρία συν ένα χρόνια.

Η διοίκηση αυτή που πήρε "προίκα" τα 5 αποριμματοφόρα και τους 40 εργαζόμενους από την προηγούμενη διοίκηση, πακέτο με την υπογεγραμμένη σύμβαση καθαριότητας με ιδιώτη, ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΙ το κόστος ανάθεσης στους εργολάβους, χωρίς να φροντίσει να αυγατίσει τον δημοτικό στόλο οχημάτων και το προσωπικό. 
Φορτώνει στις πλάτες των δημοτών ένα δυσβάστακτο οικονομικό βάρος, χωρίς να φροντίσει να δώσει ουσιαστική διέξοδο στο μεγάλο πρόβλημα της αποκομιδής. Η δε τετραετής σύμβαση, ύψους 7,5 εκατομμυρίων ευρώ, που αναμένεται να υπογράψει προσδοκά να της προσφέρει κέρδη στη νέα εκλογική μάχη με το αβαντάζ του καθαρού δήμου αλλά με αιμοδότες τους δημότες  και ικανοποιημένους οικονομικά τους συνεργάτες της εργολάβους.

Κάθετα αντίθετοι οι εργαζόμενοι, μέσω των δύο σωματείων, τόσο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού όσο και του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ & Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης, καλούν τα μέλη τους σε στάση εργασίας αύριο από τις 11πμ και μέχρι τη λήξη του ωραρίου.


Οι ανακοινώσεις:

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ & Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης καλεί τα μέλη του σε ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020 από τις 11:00 έως τις 13:00
και στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 11:30 στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ στην ΠΕΡΑΙΑ,
καθώς εκείνη την ώρα θα συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου με στόχο την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Υπηρεσίας Καθαριότητας.
Συνάδελφοι,
Στόχος μας είναι η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των Υπηρεσιών του Δήμου και σ΄αυτό δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω.
Πάρτε όλοι μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού, μόλις ενημερώθηκε ότι στα θέματα της ημερησίας διάταξης της 28ης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής περιλαμβάνονταν η «Έγκριση της ανάθεσης μέρους υπηρεσιών καθαριότητας σε ιδιώτη σύμφωνα με την με αριθμό 6/2020 Μελέτη της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης των υπηρεσιών» προϋπολογισμού 7.536.521,60 €, συνεδρίασε και αποφάσισε ομόφωνα να κηρύξει στάση εργασίας την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020, από τις 11:00 π.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου, την συγκέντρωση των εργαζομένων στο Δημαρχείο και να ζητήσει την έκδοση ανακοίνωσης αλληλεγγύης και συμπαράστασης από την Π.Ο.Ε.—Ο.Τ.Α.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.