21 νεκροί διανομείς από εργατικό δυστύχημα/δολοφονία σε ώρα εργασίας



Ένας ακόμη διανομέας νεκρός από εργατικό δυστύχημα/δολοφονία σε ώρα εργασίας! Πρόκειται για τον 20χρονο συνάδελφο Αλέξανδρο Κ. ο οποίος το βράδυ της Τρίτης κατά τη διάρκεια της εργασίας του, στην πλατεία Αϊνστάιν στην Ηλιούπολη, έχασε τον έλεγχο από το μηχανάκι με αποτέλεσμα την πτώση του στο οδόστρωμα που προκάλεσε το θάνατο του.

Ωστόσο είναι πάγια τακτική των εργοδοτών σε κάθε εργατικό ατύχημα ή δυστύχημα, τις περισσότερες φορές με την κάλυψη της αστυνομίας/τροχαίας- να «εξαφανίζουν» το κουτί του διανομέα ώστε αυτό να καταγράφεται σαν τροχαίο και όχι ως εργατικό ατύχημα. Με αυτόν τον τρόπο οι εργοδότες –παρόλο που έχουν συνήθως ανασφάλιστους τους συνάδελφους, απαλλάσσονται από όλες τις ευθύνες!

Για την κυβέρνηση και τους εργοδότες είμαστε αναλώσιμοι! Οι ζωές μας δεν αξίζουν μία μπροστά στα κέρδη τους!

Όι εργοδότες όχι μόνο δεν εφαρμόζουν τα μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας υπέρ των διανομέων (παροχή εξοπλισμού των Μέσων Ατομικής Προστασίας, πληρωμή τουλάχιστον 15% για χρήση - συντήρηση δικύκλου κτλ, αλλά παραβιάζουν και τα στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα: ανασφάλιστη ή υποασφαλισμένη εργασία, εντατικοποίηση και εξαντλητικά ωράρια, μη πληρωμή-κλοπή δώρων, μέχρι απειλές, εκβιασμούς, ξυλοδαρμούς και απολύσεις.

Μάλιστα αυτή η κατάσταση ξαναπαίρνει εκρηκτικές διαστάσεις. Οι εργοδότες εκμεταλλευόμενοι τις δεκάδες αντεργατικές ΠΝΠ που ψήφισε η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, λειτουργούν χωρίς κανένα έλεγχο!

ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ & ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΑΣ!

Τα τελευταία χρόνια με τη δημιουργία της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων καταφέραμε να αναδείξουμε τα προβλήματα του κλάδου, να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε ένσημα και δεδουλευμένα συναδέλφων που παράνομα δεν τους κατέβαλλαν οι εργοδότες τους, να αποτρέψουμε απολύσεις κτλ.

Παράλληλα αγωνιστήκαμε και κερδίσαμε την ψήφιση νόμου για μερικά από τα δίκαια αιτήματα μας (παροχή ΜΑΠ, πληρωμή τουλάχιστον 15% για χρήση και συντήρηση του δικύκλου, πληρωμή εξόδων κίνησης κτλ.). Ωστόσο για να τα επιβάλλουμε σε όλα τα μαγαζιά χρειάζεται η μαζικότερη παρουσία όλων μας στις κινητοποιήσεις και τις δράσεις της Επιτροπής και του κλαδικού Σωματείου μας.



Οι ζωές των διανομέων μετράνε!



Τηλέφωνο: 6982268508 blog: dianomeisthess.blogspot.gr
Fb: Επιτροπή Αγώνα Διανομέων



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.