Με καθυστέρηση χρόνων, αλλά ποτέ δεν είναι αργά όπως μας διδάσκει ελληνική παροιμία, ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Θερμαϊκού (ΔΕΥΑΘ) και αντιδήμαρχος Σίμος Καψάλας, με ανάρτησή του στα social media της περιοχής επιχειρεί να κατευνάσει τις αντιδράσεις των κατοίκων για του φουσκωμένους ή διπλούς λογαριασμούς ύδρευσης.

Μάλιστα αποδέχεται την τεράστια όπως λέει καθυστέρηση στην έκδοση των λογαριασμών (αυτή τη φορά αποφεύγοντας να κατηγορήσει την προηγούμενη διοίκηση) και παραδέχεται πως εκδίδουν στοην ΔΕΥΑΘ διπλούς λογαριασμούς. Και μας συνιστά να κάνουμε υπομονή γιατί όπως "δεσμεύεται" ( ; ) από το νέο χρόνο οι δημότες καταναλωτές θα μπορούν να βλέπουν τον λογαριασμό τους on line.Μας διαβεβαιώνει δε πως σε καμιά περίπτωση ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ χρέωση στους λογαριασμούς....

Τώρα αν η ανακοίνωση αυτή ακολούθησε την ανάρτηση από τον δημοτικό σύμβουλο και επικεφαλής της παράταξης "Δράση Πολιτών" Γιώργο Χατζηβαλάση, που αποδείκνυε με στοιχεία διπλοχρέωση σε οίκημά του και ζητούσε άμεση ΕΚΤΑΚΤΗ σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα την κατάσταση στην ΔΕΥΑΘ δεν είναι άνευ σημασίας.
Ούτε θα πρέπει να παραγνωρίζεται η κινητοποίηση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο, δημοτών για τις "διπλοχρεώσεις και φουσκωμένους λογαριασμούς".

Ας δούμε την ανάρτηση του αντιπρόεδρου της ΔΕΥΑΘ, αλλά και την μαρτυρία και έκκληση του Γιώργου Χατζηβαλάση. Η φωτο είναι από την κινητοποίηση των κατοίκων.....
  
ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΔΙΠΛΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ!!

Η Δ.Ε.Υ.Α. ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ σας ζητάει συγνώμη για την καθυστέρηση έκδοσης των λογαριασμών του 2018 και 2019. Η καθυστέρηση αυτή μας ανάγκασε να εκδίδουμε διπλούς λογαριασμούς για να φθάσουμε να είμαστε κοντά στην ημερομηνία κατανάλωσης. Ήδη από 16 μήνες καθυστέρηση κατεβήκαμε στους 4 μήνες και πλέον από ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΟΙ οι λογαριασμοί θα βγαίνουν ανά τετράμηνο.
Θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση να σας εξηγήσουμε τα παρακάτω:
Α) Σε καμιά περίπτωση ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ χρέωση στους λογαριασμούς!! Για μηχανογραφικούς λόγους, στο πλαίσιο ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ, αναγράφεται το ποσό του Α΄ τετραμήνου και δεν αφορά καθυστερημένο υπόλοιπο λογαριασμού. Στο σύνολο του λογαριασμού είναι το Β¨τετράμηνο και η πρόσθεση των δύο τετραμήνων απεικονίζεται κάτω από το ΠΛΗΡΩΤΕΟ ΠΟΣΌ.
Β) Η ΔΕΥΑΘ λόγω της καθυστέρησης της έκδοσης των λογαριασμών και λόγω του Κορωνοϊού ΔΕΝ ΧΡΕΩΝΕΙ ΤΟΚΟΥΣ ή ΑΛΛΑ ΕΞΟΔΑ στους λογαριασμούς ακόμη και αν εξοφληθούν ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ!!
Ο καλύτερος και γρηγορότερος τρόπος να πληρώσετε τον λογαριασμό σας είναι μέσω E Banking όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΩΔΙΚΟ, (RF) που σημειώνεται στο έντυπο κάτω δεξιά στα ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ. Για οποιαδήποτε διαφορά προκύπτει στείλτε το αντίγραφο πληρωμής της τράπεζας σας στα γραφεία της ΔΕΥΑΘ ή στο email: logistirio1@deyath.gr, deyath9@deyath.gr. και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.
Γ) Η συσσωρευμένη κατανάλωση αφορά αδύνατη ή δύσβατη πρόσβαση στο υδρόμετρο την περίοδο καταμέτρησης ή όταν αποδεικνύεται από τα καταχωρηθέντα στοιχεία στα μητρώα μετρήσεων του κάθε καταναλωτή.
Σε κάθε περίπτωση αν αποδειχτεί ότι ΕΓΙΝΕ ΛΑΘΟΣ στην συσσώρευση των κυβικών τότε προσέλθετε στην υπηρεσία μας και θα διορθώσουμε το λάθος.
Δ) Αν οι προηγούμενοι λογαριασμοί έχουν καθυστερήσει να πληρωθούν (έχουν πληρωθεί μετά την λήξη τους) υπάρχει περίπτωση να εμφανίζονται στον λογαριασμό σας ως καθυστερημένοι. Κατά την διαδικασία εξόφλησης στο ταμείο όμως δεν θα υπάρχει πρόβλημα, διότι εκεί θα εμφανίζεται ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ.
Συνεχείς είναι οι παρεμβάσεις της ΔΕΥΑ Θερμαϊκού προκειμένου να δίνονται άμεσες λύσεις σε τυχόν προβλήματα που προκύπτουν, για την εξυπηρέτηση των πολιτών ειδικά στη δύσκολη συγκυρία λόγω των μέτρων αποτροπής του κορωνοϊού.
ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΕΤΟΥΣ όλοι οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να βλέπουν την καρτέλα του λογαριασμού τους ON LINE και θα μπορούν Ηλεκτρονικά να κάνουν όλα τα αιτήματά τους.
Ζητούμε την κατανόηση και την συνεργασία σας.




ΖΗΤΟΥΜΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΗΝ Δ.Ε.Υ.Α.Θ.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Η ΔΕΥΑΘ είναι μεν εταιρεία του Δήμου, αλλά έχει δικό της ανεξάρτητο Δ.Σ. και κανονισμό λειτουργίας. Θα αναφερω την δική μου χαρακτηριστική περίπτωση. Ενοικιαστής μου, έφυγε τον Φεβρουάριο του 2020 και προς τιμήν του, φωτογράφισε το ρολόι του νερού, πήγε στην ΔΕΥΑΘ και πλήρωσε το σύνολο της κατανάλωσης, μέχρι την αποχώρηση του (Φεβρουάριο του 2020).
Τον Μάρτιο μου έρχεται ειδοποίηση για την κατανάλωση από Μάιο μέχρι Σεπτέμβριο του 2018, την οποία πληρώνω, γιατί δεν ήξερα ότι είχε ήδη πληρωθεί από τον πρώην ενοικιαστή μου. Πηγαίνω στην ΔΕΥΑΘ, μου ζητάνε συγνώμη και μου λένε ότι δεν μπορούν να μου επιστρέψουν τα χρήματα, αλλά ότι θα πιστωθούν για μελλοντική χρηση.
Προχθές μου ήρθε νέος λογαριασμος, ο οποίος εμφανίζει απλήρωτο τον προηγούμενο (που έχω πληρώσει κι εγω κι ο πρώην ενοικιαστής μου) και επιπλέον μου χρεώνουν και το διάστημα Ιουνίου - Σεπτεμβρίου του 2019, το οποίο -όπως είπα παραπάνω- έχει ήδη πληρωθεί από τον πρώην ενοικιαστή μου!!!
Αυτό δεν μπορεί να θεωρείται χρηστή λειτουργία επιχείρησης σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και η ευθύνη βαρύνει κατά πρώτο λόγο την Διοίκηση της επιχείρησης και δευτερευόντως τον δήμαρχο, που την διόρισε. Αντί λοιπόν να καταφεύγει στον εύκολο δρόμο των ανακοινώσεων πετώντας το μπαλάκι στην προηγούμενη διοίκηση, καλό θα ήταν να ενσκήψει στο πρόβλημα και να «τραβήξει» πρώτα το αυτί της ΔΕΥΑΘ.
Μετά από πληθώρα καταγγελιων των δημοτών, έχει κάνει παρέμβαση για το θέμα και ο Συμπαραστάτης του Δημότη, με συγκεκριμένες προτάσεις.
Ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» ζήτησα την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμουλιου προκειμένου να προσδιοριστεί επακριβώς το πρόβλημα, να αναλάβουν οι υπεύθυνοι τις ευθύνες τους και να τεθούν οι βάσεις για την λύση του, προς την κατεύθυνση των υποδείξεων του Συμπαραστάτη του δημότη

 
Γιωργος Χατζηβαλασης

 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Η αβάσταχτη ελαφρότητα των ανίδεων και ερασιτεχνών αντιδημάρχων και λοιπών "φρούτων" του Δήμου μας, που μια ζωή το παίζουν "εδώ παπάς, εκεί παπάς, που είν΄ο ...καψάλας;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.