Πρόκειται για το εγκεκριμένο έργο "Ανάπλαση της εισόδου της Επανομής". Ένα έργο που είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη διοίκηση Μαυρομάτη, εγκαταστάθηκε εργολάβος για την εκτέλεση της σύμβασης και για λόγους που θα μπορέσετε να αντιληφθείτε,  διαβάζοντας την ανάρτηση, μετέβαλλε γνώμη ο εργολάβος και η διοίκηση πρόθυμα αντί να τον καταστήσει έκπτωτο προτίμησε να διαλύσει την σύμβαση διασφαλίζοντας την παραίτησή του.

Προηγήθηκαν διάφορες ανακοινώσεις, του Γιάννη Μαυρομάτη, της πρώην Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Πάττης Πασχαλίδου και του Αντιδημάρχου Δημοτικής Περιουσίας και Τύπου Δημήτρη Πασχαλιά.

Τελεταίο δελτίου τύπου είναι το σημερινό που υπογράφεται από τον κ. Πασχαλιά και με το οποίο σπεύδει να καθησυχάσει του δημότες της Επανομής που βλέπουν ένα ακόμα έργο να απομακρύνεται από την πόλη τους:
ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ….και  ΚΟΒΕΤΑΙ Η ΛΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Με τη συνήθη αστόχαστη λαλιά της, η Αντιπολίτευση, καταλόγισε

ευθύνη στη Δημοτική Αρχή του Δήμου για την υποτιθέμενη απώλεια του έργου, που για ακόμη μια φορά θα διαψευστεί, καθώς το έργο ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ.

Η αντιπολίτευση επιχειρεί συμψηφισμό της πρόδηλης ανικανότητάς της κατά τον χρόνο δικής της διοίκησης του Δήμου στο παρελθόν, με τις καθυστερήσεις που προκύπτουν για την υλοποίηση ενός έργου με εξαιρετικά πολλές αστοχίες.

Πιο συγκεκριμένα:

- Η μελέτη του έργου έπρεπε να τροποποιηθεί και να προσαρμοστεί επί της υφιστάμενης κατάστασης του εδάφους διασφαλίζοντας τη μη δημιουργία προβλημάτων με τις παρακείμενες ιδιοκτησίες (αυλές, καταστήματα, διατηρητέο σπίτι κλπ) καθώς και την ύπαρξη του απαραίτητου πεζοδρομίου σε ικανό για τους πεζούς πλάτος.

- Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην οποία ανήκει η αρμοδιότητα για την ασφαλτόστρωση της Επαρχιακής Οδού 28, προχώρησε σε ασφαλτόστρωση τμήματος της οδού, ενώ το αντικείμενο αυτό συμπεριλαμβανόταν στη μελέτη του εν λόγω έργου του Δήμου. Σε συνέχεια αυτού, το φυσικό αντικείμενο του έργου όπως υπάρχει στη σχετική μελέτη έπρεπε να τροποποιηθεί - μειωθεί.

- Η διαδικασία έκπτωσης του εργολάβου είναι εξαιρετικά επίπονη και μακροχρόνια και προϋποθέτει αποκλειστική του ευθύνη για την υλοποίηση. Οπότε επιλέχθηκε η διάλυση της σύμβασης με ταυτόχρονη παραίτηση του εργολάβου από αποζημίωση αρκετών χιλιάδων ευρώ.

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου θα επαναπροκηρύξει το έργο λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει σε σχέση με την ασφαλτόστρωση που έχει υλοποιηθεί, το ιδιοκτησιακό καθεστώς και σε συνδυασμό με την εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από ιδίους πόρους, το έργο θα υλοποιηθεί κανονικά.

Η αμετροέπεια της αντιπολίτευσης σε σχέση με τις αστοχίες της και ο φανατισμός που προκαλεί, αποτελούν συστατικά στοιχεία παγιωμένης αδυναμίας να πρωταγωνιστήσει στο σημερινό απαιτητικό περιβάλλον.

Η Δημοτική Αρχή είναι ΠΑΡΟΥΣΑ για να επιλύει προβλήματα, να ΣΕΒΕΤΑΙ κάθε ευρώ του πολίτη και να ΠΡΟΧΩΡΑ στον προγραμματισμό μικρών ή μεγάλων έργων για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Δημοτών.


ΠΑΣΧΑΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής,
Δημοτικής Περιουσίας και Δημοσίων Σχέσεων& Τύπου
Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της παράταξης Θερμαϊκός - Νέα Πορεία με την οποία αφού απαριθμούσε όσα έργα χάθηκαν ή κινδυνεύουν να μην εκτελεστούν κατέληγε: 
Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΠΑΝΟΜΗΣ

Δεν κάνανε επί δύο χρόνια τίποτα. Καθυστέρησαν χαρακτηριστικά, χάσανε τις ημερομηνίες, χάσανε τις προθεσμίες παράτασης, χάσανε τ΄ αυγά και τα πασχάλια, καταστρέψανε ένα όνειρο ετών, ώστε η Επανομή ν΄ αλλάξει όψη. (όλο το δελτίο τύπου εδώ)

Και ενώ είχε αναπτυχθεί μία ανησυχία για αυτήν την εξέλιξη στους κατοίκους ήρθε μια ανάρτηση από τον κ. Πασχαλιά στην Κίνηση Πολιτών Επανομής που αντί να καθησυχάσει μάλλον δημιούργησε περισσότερο θόρυβο: 

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μία έντονη παραπληροφόρηση σχετικά με το έργο της ανάπλασης της εισόδου της Επανομής.
Αφενός θλίβομαι που διαδίδονται τέτοιου είδους φήμες με σκοπό μόνο την προπαγάνδα, αφετέρου δε, είναι λυπηρό να χρησιμοποιείται ένα τόσο σπουδαίο έργο για να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη και να θέτονται οι συνδημότες μας εναντίον μας.
Νιώθω λοιπόν ότι οφείλω μία απάντηση στους συνδημότες μου αν και επί της ουσίας ο δήμος, η διοίκηση, δεν φταίει σε κάτι.
Το έργο της εισόδου της Επανομής σε καμία περίπτωση δεν έχει χαθεί, πόσο μάλλον με τη γελοιωδέστατη πρόφαση της έλλειψης ενδιαφέροντος από πλευράς μας.
Τα πράγματα είναι απλά και ειδικά άτομα που έχουν έστω και ελάχιστη επαφή με τα παγκόσμια τεκταινόμενα, θα έπρεπε να γνωρίζουν.
Την περίοδο αυτή εκτός του ότι διανύουμε μία πρωτοφανή ενεργειακή κρίση, έχουν αυξηθεί κατά πολύ όλα τα πρωτογενή υλικά (σίδηρος, χαλκός, αλουμίνιο κτλ) σε επίπεδα της τάξης του 50% και άνω. Ένα κοντέινερ για να φύγει από Κίνα χρειαζόταν πριν λίγους μήνες 3 με 4 χιλιάδες ευρώ. Τη στιγμή αυτή δεν πέφτει κάτω από 12.
Για να επιστρέψω στα δικά μας, ο ανάδοχος του έργου, μας κοινοποίησε ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή, το εν λόγω έργο είναι οικονομικά ασύμφορο και επίσης η συγκεκριμένη τεχνική μελέτη είναι δύσκολα εφαρμόσιμη.
Έτσι λοιπόν εμείς, πολύ απλά, την ερχόμενη Τρίτη στην Οικονομική Επιτροπή λύνουμε τη σύμβαση μας με σκοπό να προχωρήσουμε στον επόμενο μειοδότη.
Τα ίδια λέγατε συνάδελφοι και για το έργο του δρόμου προς το Σχολείο της Φύσης, τα ίδια λέτε και τώρα. Όταν δεν γνωρίζετε καλύτερα είναι να ρωτάτε. Προσπαθώντας να κάνετε αντιπολίτευση με τέτοια μέσα, τίποτα δεν πρόκειται να επιτύχετε.
Η απάντηση, όπως ήταν επόμενο δόθηκε από την καθ'ύλην αρμόδια (υπεύθυνη για την εισήγηση και έγκριση του έργου), πρώην Αντιδήμαρχο κα Πάττη Πασχαλίδου, με ανάρτησή της στο fb, στην ίδια ομάδα:

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΕΠΑΝΟΜΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ……..
-Επειδή τις τελευταίες μέρες η λέξη «γελοιότητα» και τα παράγωγά της, χρησιμοποιούνται ευρέως από τους πολιτικούς άρχοντες του τόπου μας,
-Επειδή σήμερα στη συζήτηση του 4ου θέματος της Οικονομικής Επιτροπής, για τη διάλυση της σύμβασης της Ανάπλασης Εισόδου της Επανομής, εμφανίστηκαν οι αρμόδιοι σαν να μην συμβαίνει τίποτε, και επέμεναν στην φαιδρή δικαιολογία τους –βλέπετε, εγώ δεν την χαρακτηρίζω ΓΕΛΟΙΑ-, περί της ενεργειακής κρίσης.
Υποστηρίζοντας δε, ότι αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος ήταν ο εργολάβος να αφήσει το έργο, - μια χαρά συμπονούνε μαζί του, κλείνοντας τα μάτια σε ΛΑΘΗ και ΠΑΡΑΛΗΨΕΙΣ και αδιαφορώντας σε ΚΙΝΗΣΕΙΣ που όφειλαν να πράξουν σύμφωνα με τη νομοθεσία-, ώστε να παρέδιδαν ένα υλοποιημένο έργο στην κοινωνία.
-Επειδή το σημερινό τους διακύβευμα ήταν ότι το έργο θα το επαναδημοπρατήσουν, -ώστε να γίνει θελκτικό-, σε αντίθεση με την προχτεσινή δήλωση ότι θα αποταθούν στον δεύτερο μειοδότη,
ΔΙΕΡΩΤΩΜΑΙ, «μα καλά πότε άλλαξαν και αυξήθηκαν οι τιμές στα άρθρα (ΦΕΚ Β' 1746/19-05-2017) – επίσημα τιμολόγια δημοσίων έργων του Σουφλιά στην καθομιλουμένη-, ώστε να γίνει ένας προϋπολογισμός έργου που να συμφέρει τους εργολάβους?»
-Προφανώς και δεν έχει αλλάξει τίποτα, απλώς ΕΙΠΩΘΗΚΕ Η ΔΙΑΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ.
- Και νέα δημοπράτηση να γίνει, με την ίδια ή διαφορετική μελέτη, οι ΤΙΜΕΣ ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ με το ΦΕΚ Β' 1746/19-05-2017, και αυτές οφείλετε να ακολουθήσετε!!
-Επειδή από το ΣΟΒΑΡΟ στο ΓΕΛΟΙΟ, η ΑΠΟΣΤΑΣΗ είναι ΜΙΚΡΗ,
Αφήστε τις ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ, και προσπαθήστε να ασχοληθείτε αποκλειστικά με την υλοποίηση των έργων!!
Γιατί από ΓΕΛΟΙΟ στο ΣΟΒΑΡΟ, η ΑΠΟΣΤΑΣΗ είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ!!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.