Αλαλούμ επικρατεί στο Υπουργείο Παιδείας που έχει κυριολεκτικά "παγώσει" από τις αντιδράσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας ενάντι στην "ηλίθια" εισήγηση της κομματικής Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας. (#ΣΧΕΔΙΟΑΘΗΝΑ OUT)

Σύμφωνα με την πρόταση που υπογράφεται από τον Αθανάσιο Καΐση ζητείται να συγχωνευθούν δύο τμήματα ( το Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης καθώς και το τμήμα Πληροφορικής) και να μετακινηθούν στις Σέρρες 6.000 καθώς και να καταργηθεί το τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.

Φοιτητές που μίλησαν σε εκπομπή της ΕΡΤ καταγγέλλουν πως πρόκειται για κατάπτυστη πρόταση καθώς αιφνιδιαστικά αλλάζει τη ζωή και τον προγραμματισμό χιλιάδων φοιτητών ενώ ειδικά για εκείνους που φοιτούν στη σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος που προτείνεται να καταργηθεί, το αποτέλεσμα θα είναι οδυνηρό καθώς το πτυχίο τους, όπως λένε, δεν θα έχει καμιά αξία.

Ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος φάνηκε να μην μπορεί να δώσει απαντήσεις όταν κλήθηκε στην ίδια εκπομπή, σα να μην γνώριζε, είπε ότι η πρόταση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος έφτασε στο υπουργείο πριν από πέντε ημέρες και θα τεθεί υπόψη της Εθνικής Αρχής για την Ανώτατη Εκπαίδευση η οποία θα κάνει την εισήγηση για να τοποθετηθεί το υπουργείο Παιδείας. Ενώ όπως και η εισήγηση του Διοικητού Καΐση αποκαλύπτει πως κατ' ουσία υπακούει σε κελεύσματα περί αναδιάρθρωσης του Υπουργείου και δεν αποτελούν προτάσεις των τμημάτων του ΔΙΠΑΕ.Επίσης ο Άγγελος Συρίγος στο ερώτημα πώς είναι δυνατόν να αλλάξει αιφνιδίως η ζωή 6.000 φοιτητών που ουσιαστικά εκτοπίζονται, υποστήριξε ότι συνήθως στο τμήμα που μπήκαν οι φοιτητές θα τελειώσουν και τις σπουδές τους και οι αλλαγές θα αφορούν την επόμενη φουρνιά φοιτητών, χωρίς, όμως, να ξεκαθαρίσει πλήρως την κατάσταση υποστηρίζοντας ότι ακόμα δεν έχουν ληφθεί οι σχετικές αποφάσεις.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι δηλώνουν αιφνιδιασμένοι από την απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΙΠΑΕ και αναφέρουν χαρακτηριστικά πως δεν προηγήθηκε διάλογος, αλλά ούτε και ενημέρωση, καθώς έμαθαν για την απόφαση από αναφορές στον Τύπο.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των φοιτητών που προχώρησαν σήμερα σε συγκέντρωση με παλμό και μαχητικότητα έξω από το Υπουργείο Βόρειας Ελλάδας

Ενδιαφέρουσα η συζήτηση για το θέμα που έγινε και στο ΚΟΝΤΡΑ, χθες το βράδυ, από όπου και το βίντεο





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.