Διαδηλώσεις ενάντια στην μερική επιστράτευση, που εξήγγειλε σήμερα ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν, πραγματοποιήθηκαν από φιλειρηνιστές πολίτες σε περισσότερες από 40 πόλεις της Ρωσίας.
Μετά την ανακοίνωση για άμεση επιστράτευση 300.000 ανδρών στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, πλήθος πολιτών βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν ενάντια στη συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία.
Η αστυνομία συνέλαβε περισσότερους από 1000 διαδηλωτές.

Ο Υπουργός Άμυνας της χώρας Σεργκέι Σοϊγκού, κάνοντας τον έως τώρα απολογισμό της "ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης" στην Ουκρανία είπε πως , μέχρι στιγμής, 5.937 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί (Αυτός ο αριθμός δεν περιλαμβάνει την πολιτοφυλακή του DPR και του LPR, ή την ομάδα Βάγκνερ, που έκαναν το μεγαλύτερο μέρος της πρώτης γραμμής και έτσι είχαν μεγαλύτερες απώλειες.) Ο Σοϊγκού δήλωσε πως υπολογίζει τις απώλειες της Ουκρανίας σε περίπου 62.000 νεκρούς και περίπου 50.000 τραυματίες.


Και μια εκτίμηση για την κατάσταση που διαμορφώνεται μετά τα δημοψηφίσματα σε Λουχάνσκ και Ντονέτσκ, την μερική επιστράτευση στη Ρωσία και τις πρόσφατες τροποποιήσεις στον Ρωσικό Ποινικό Κώδικα (από moonofalabama)

Χθες τα κοινοβούλια των Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ και του Ντόνετσκ ζήτησαν ξαφνικά από τις κυβερνήσεις τους να ξεκινήσουν αμέσως δημοψηφίσματα για την ένταξη των δημοκρατιών στη Ρωσική Ομοσπονδία. Σήμερα ο Denis Pushilin, επικεφαλής της κυβέρνησης της DNR, ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθεί δημοψήφισμα στις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου.

Επίσης χθες το ρωσικό κοινοβούλιο εισήγαγε τροποποιήσεις στον Ρωσικό Ποινικό Κώδικα οι οποίες θα αυξήσουν τις ποινές φυλάκισης για «εθελούσια παράδοση», «λεηλασία», «μη εκπλήρωση στρατιωτικών διαταγών» σε περίοδο επιστράτευσης, στρατιωτικού νόμου και πολέμου. Οι εταιρείες που αρνούνται να παράγουν για τον στρατό θα τιμωρηθούν επίσης. Οι τροπολογίες πέρασαν σήμερα στη δεύτερη ανάγνωση στη Βουλή και θα γίνουν νόμοι μετά από τρίτη ανάγνωση.

Εάν το LNR και το DPR ψηφίσουν να γίνουν μέρος της Ρωσίας και εάν η Ρωσία το αποδεχθεί, οποιαδήποτε επίθεση τους θα θεωρηθεί πράξη πολέμου εναντίον της Ρωσίας. Η «Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση», την οποία εκτελεί έως αυτή τη στιγμή η Ρωσία, θα μετατραπεί έτσι σε κάτι πολύ πιο σοβαρό. Η Ρωσία θα μπορούσε να μετατρέψει τη σύγκρουση σε πόλεμο. Στη συνέχεια θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει στρατεύσιμους σε πολεμικές λειτουργίες, να κινητοποιήσει εφεδρείες και να χρησιμοποιήσει το πλήρες οπλοστάσιό της εναντίον της Ουκρανίας. Δυνητικά και εναντίον όσων το υποστηρίζουν με όπλα και άλλο πολεμικό υλικό.

Όλη αυτή η φαινομενικά βιαστική διαδικασία είναι άτυπη για τον συνήθη τρόπο του Πούτιν.

Πιστεύεται ότι η Ρωσία έλαβε πληροφορίες σχετικά με ορισμένα οπλικά συστήματα που οι ΗΠΑ παρέχουν κρυφά στην Ουκρανία. Αυτό θα μπορούσε να είναι πύραυλοι με βεληνεκές πολλών εκατοντάδων χιλιομέτρων ή άλλα είδη όπλων που θα μπορούσαν να απειλήσουν σοβαρά τις πόλεις και τις πόλεις της Ρωσίας.

Αν ναι, η Ρωσία πρέπει να κάνει κάτι τώρα για να τερματίσει τον πόλεμο προτού γίνει κάτι παραπάνω από ενοχλητικός για τη Ρωσία και τον λαό της. Τελειώνοντας σημαίνει φυσικά κερδίζοντας το.

Η εκπαίδευση μιας δύναμης κινητοποίησης διαρκεί περίπου τρεις μήνες. Θα το έβαζε στο μέτωπο στα μέσα του χειμώνα, μια εποχή κατά την οποία οι ρωσικές δυνάμεις μπορούν να λειτουργήσουν αρκετά καλά.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.